• BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,60% 0,38
  • EURO

    34,75% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2498,20% 0,57
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00

AK Parti’de 4 isim Ankara’ya çağrıldı

AK Parti İl Başkanlığı için temayül yoklamalarının ardından 4 isim Ankara’ya davet edildi.

SİYASET 28.09.2020 20:55:00 0
AK Parti’de 4 isim Ankara’ya çağrıldı

AK Parti İl Başkanı Hüseyin Sezen’in istifasının ardından yerine görevlendirilen Hüseyin Ceylan Uluçay görevine başladı ancak siyaset kulisleri hala devam ediyor.

AK Parti İl Başkanı Hüseyin Sezen’in istifa etmesiyle birlikte adaylığa çıkmayı düşünenler ortaya çıktı.

Özellikle sosyal medyadan ve bazı basın kuruluşlarından İl Başkanlığı koltuğuna oturacak isimler zikredildi ve birçok isim ortaya atıldı. AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığında geçtiğimiz günlerde temayül yoklaması yapıldı.

2 KİŞİ TEMAYÜL İÇİN GELDİ

2 gün süren yoklamalar için temayül görevlisi Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar ve İl Koordinatörü Kurtcan Çelebi ilimize gelmişti. 

Kasım gibi yapılması muhtemel AK Parti İl Başkanlığı için resmi olarak başvuranlar olurken teşkilat yoklamasından çıkmayı bekleyenler de oldu.

ORTAYA ÇIKAN İSİMLER

Adaylık için başvuran isimler şöyleydi: Bülent Eser, Semai Kaya, Şükrü Ersoylu, Fatih Beder, Mustafa Gardaş, Ömer Taşkapılı ve Ahmet Sarıdere. Ataması yapılan mevcut başkan Hüseyin Ceylan Uluçay aday adayı olarak çıkmamıştı. Ancak Ankara’ya o da çağrıldı.

Temayül yoklamaları ve görüşmelerin ardından 4 isim Ankara’ya çağrıldı. Semai Kaya, Hüseyin Ceylan Uluçay, Fatih Beder ve Bülent Eser Ankara'ya çağrılan isimler arasında yer aldı. İl Başkanlığı kongresine büyük ihtimalle bu 4 isimden birisi ile gidilecek.  

AK Parti genel merkezi, seçimlerde tek adayla çıkmayı tercih ediyor. AK Parti İl Başkanlığı için “Ben varım” diyerek ortaya çıkanların Ankara’ya çağrıldığı ve tek aday üzerinde birleşmesi sağlandığı biliniyor.

AFYON MANŞET HABER


  • Cumartesi 17.6 ° / 5.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.7 ° / 3.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 20.8 ° / 6 ° Güneşli