• BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,27% 0,30
  • EURO

    35,11% 0,73
  • GRAM ALTIN

    2273,80% 0,92
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51

AK Parti’de adaylar belli oldu, temayül yapılıyor!

AK Parti İl Başkanı Hüseyin Sezen’in istifasının ardından yerine görevlendirilen Hüseyin Ceylan Uluçay görevine başladı ancak siyaset kulisleri hala devam ediyor.

SİYASET 24.09.2020 20:55:00 0
AK Parti’de adaylar belli oldu, temayül yapılıyor!

AK Parti İl Başkanı Hüseyin Sezen’in istifa etmesiyle birlikte adaylığa çıkmayı düşünenler belli oldu.

Özellikle sosyal medyadan ve bazı basın kuruluşlarından İl Başkanlığı koltuğuna oturacak isimler zikredilmeye devam edilirken AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığında bugün temayül yoklaması yapıldı.

2 KİŞİ TEMAYÜL İÇİN GELDİ

2 gün sürmesi beklenen yoklamalar için temayül görevlisi Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar ve İl Koordinatörü Kurtcan Çelebi ilimize geldi.  

Kasım gibi yapılması muhtemel AK Parti İl Başkanlığı seçimlerinde kimin aday olarak çıkacağı da belli oldu.

AK Parti İl Başkanlığı için resmi olarak başvuranlar olurken teşkilat yoklamasından çıkmayı bekleyenler de bulunuyor.

“BEN VARIM” DİYENLER BELLİ OLDU

Afyon Manşet Haber’in edindiği bilgilere göre; adaylık için başvuran isimler şöyle: Bülent Eser, Semai Kaya, Şükrü Ersoylu, Fatih Beder, Mustafa Gardaş, Ömer Taşkapılı ve Ahmet Sarıdere.

Teşkilat yoklamasından çıkmayı bekleyenler ise şu şekilde; Vekâleten görevlendirilen Hüseyin Ceylan Uluçay, Rasime Fedakâr, Zekeriya Arslan ve Hüseyin Tutumlu.

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

Temayül görevlisi Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar ve İl Koordinatörü Kurtcan Çelebi neredeyse tüm teşkilatlarla birebir görüşmeler yapıyor. Yürütme kurulları, yönetim kurulları, kadın ve gençlik kolları, il, ilçe ve belde belediye başkanları, ilçe ve belde teşkilat başkanları ile yüzyüze görüşmelerin ardından anket çalışmaları da yapılacak. Belirlenecek isimler ise daha sonra Ankara’ya çağrılacak. AK Parti genel merkezi, seçimlerde tek adayla çıkmayı tercih ediyor. AK Parti İl Başkanlığı için “Ben varım” diyerek ortaya çıkanların Ankara’ya çağrıldığı ve tek aday üzerinde birleşmesi sağlandığı biliniyor. 

BAŞKAN ZEYBEK AÇIKLAMA YAPTI

Yapılan temayül ile ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, “AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığımızda düzenlenen temayül yoklamasına iştirak edip, temayül görevlisi Elazığ Milletvekilimiz Zülfü Tolga Ağar ve İl Koordinatörümüz Kurtcan Çelebi ile görüş alışverişinde bulunduk. Gerçekleşen temayül yoklamasının hayırlara vesile olmasını diliyorum. İnşallah ülkesine sevdalı, milletin lideri Recep Tayyip Erdoğan'ın izinden yürüyen ve gönüller kazanan teşkilatlarımızla 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimize yürümeye devam edeceğiz” dedi.

AFYON MANŞET HABER

 


  • Perşembe 20.6 ° / 6.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.7 ° / 7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.3 ° / 9.1 ° Güneşli