9420,42%1,29
34,32% -0,10
36,29% -0,05
2840,80% -0,08
4751,95% -1,47
AKÜ öğretim üyeleri iki önemli başarıya imza attı. AKÜ Mühendislik Fakültesi Harita Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Tiryakioğlu, Türkiye Ulusal Jeodezi Komisyonu (TUJK) tarafından Bilim Ödülüne layık görüldü.
Türkiye Ulusal Jeodezi Komisyonu tarafından 2009 yılından bu tarafa verilen Bilim Ödülünün dokuzuncusu Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinin (ÇOMÜ) ev sahipliğinde düzenlenen “İklim Değişikliği ve Doğal Afetlerin İzlenmesinde Jeodezi” başlıklı, 23. Türkiye Ulusal Jeodezi Komisyonu Sempozyumunda Türkiye Ulusal Jeodezi ve Jeofizik Birliği Başkanı, Harita Genel Müdürü Tümgeneral Dr. Osman Alp ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu tarafından Prof. Dr. Tiryakioğlu’na takdim edildi.
EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRETİM ÜYELERİNİN AB PROJE BAŞARISI
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Eğitim Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Tuğba Selanik Ay ve Prof. Dr. Nil Duban tarafından yürütülecek “ECOL – Ecological Education and Out-of-School Learning Activities” başlıklı proje, “Project 2024-1-RO01-KA220-SCH-000243521” koduyla Avrupa Birliği (AB) tarafından desteklenmeye layık görüldü.
EKOLOJİK EĞİTİMİ TEMEL ALIYOR
Proje ile ilgili bilgi veren Prof. Dr. Tuğba Selanik Ay, “ECOL başlıklı projemiz son yılların fenomeni olan ekolojik eğitimi temel almaktadır. Çocukların doğa ile iç içe olarak günlük yaşam deneyimleriyle birlikte ekolojik farkındalıklarının oluşmasında okul dışı öğrenme ortamlarının etkisi büyüktür. Bu projede öğrencilerin çevreyle empati kurması, farkındalık sağlaması, çevreye karşı duyarlılığın oluşması ve insan dışındaki varlıklarla empati kurma becerisine katkı sağlaması amaçlanarak yaratıcı drama yönteminden ve oyunlardan da yararlanılacaktır” dedi.
ÇALIŞMA ZİYARETLERİ GERÇEKLEŞTİRİLECEK
Prof. Dr. Nil Duban ise proje ortaklığında Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Romanya, Portekiz, İtalya ve Hırvatistan yer aldığını belirterek, AKÜ’nün de ortaklarına ev sahipliği yapacağı projede ülkeler arasında çalışma ziyaretleri gerçekleştirileceğini belirtti. Duban, “2 yıl sürecek olan proje kapsamında hazırlanacak interaktif kitaplar ve içeriğindeki karekod uygulamalarıyla öğretmenlere ve ekoloji ve çevresel sürdürülebilirlikle ilişkili olan sivil toplum kuruluşlarına ekolojik eğitim konusunda hem rehberlik edilmiş hem de projenin yaygın etkisi artırılmış olacaktır” diye konuştu.