• BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00

AKÜ’de Ara Güler fotoğraf sergisi açıldı

AKÜ’de fotoğraf sanatçısı ve foto-muhabir merhum Ara Güler’in eserlerinin yer aldığı “Ara Güler Fotoğraf Sergisi” açıldı.

YAŞAM 1.04.2022 21:12:00 0
AKÜ’de Ara Güler fotoğraf sergisi açıldı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ve AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) ev sahipliğinde, Ara Güler Müzesi, Ara Güler Arşiv ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen, fotoğraf sanatçısı ve foto-muhabir merhum Ara Güler’in eserlerinin yer aldığı “Ara Güler Fotoğraf Sergisi” açıldı.

KATILIM YOĞUN OLDU

Açılış töreni; Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, İdare Mahkemesi Başkanı Yasin Ayna, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Baro Başkanı Turgay Şahin, AKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Prof. Dr. Murat Peker, Prof. Dr. Yılmaz Yalçın ile birlikte Sanat Danışmanı Çağla Saraç ve GSF Dekan Vekili Prof. Dr. Selçuk Akçay, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Tolga Öztekin,  AKÜ GSF Dekan Yardımcıları, öğretim elemanları, öğrenciler ve Afyonkarahisarlı sanatseverlerin katılımıyla gerçekleştirildi.

ÇEŞİTLİ PROJELERİ HAYATA GEÇİRİYORUZ

Sanat Danışmanı Çağla Saraç, törende yaptığı konuşmada, 2018 yılında hayatını kaybeden Ara Güler’in objektifinden farklı yıllara ait Afyonkarahisar ve İstanbul fotoğrafları seçkisini paylaşıyor olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Her zaman toplumsal faydayı gözeterek, kültür ve sanat alanında da çeşitli projeleri hayata geçiriyoruz. Bu doğrultuda 2016 yılında Ara Güler ile yapılan anlaşma ile birlikte aynı yıl Ara Güler arşiv ve araştırma merkezini kurduk. 2018 yılında ise Ara Güler Müzesini açtık. Bu kar amacı gütmeyen iki kurumu da Ara Güler’in sağlığında kendisiyle beraber gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyuz. Ara Güler fotoğraf arşivini ve çeşitli koleksiyonlarını koruma ve sergileme görevlerini üstlenmekteyiz. Yurt içinde ve yurt dışında yapılan çeşitli sergiler ve fotoğraf sanatına katkı sağlayacak diğer etkinliklerle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Afyon Kocatepe Üniversitesi iş birliği ile açılışını yaptığımız sergimizi beğenilerinize sunarız” diye konuştu.

36 ADET İKONİK İSTANBUL FOTOĞRAFI

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş da, üniversite olarak Afyonkarahisar’ın kültür ve sanat hayatına dokunmaya devam ettiklerine dikkat çekerek, “Açılışından bugüne 3’ü kişisel, 9’u karma olmak üzere 12 karma sergiye ev sahipliği yaptığımız M. Rıza Çerçel Kültür ve Sanat Merkezimizde bugün de fotoğraf sanatçılığında ülkemizin yetiştirdiği değerlerden biri olan fotoğraf sanatçısı merhum Ara Güler’in fotoğraf sergisinin açılışını gerçekleştiriyoruz. 21 Nisan tarihine kadar açık kalacak olan sergide Ara Güler’in 1972, 1983 ve 1992 yıllarında gerçekleştirdiği Afyonkarahisar ziyaretlerinde çektiği 10 özel fotoğrafla birlikte 36 adet ikonik İstanbul fotoğrafı yer alıyor” dedi.

KURDELE KESİLDİ, SERGİ GEZİLDİ

Açılış konuşmalarının ardından Ara Güler’in eserlerinin Afyonkarahisar halkıyla buluşmasında katkı sağlayan firmaların temsilcilerine plaket takdimi gerçekleştirildi. Kurdele kesilmesine müteakip sergi alanının gezilmesiyle program sona erdi.

Sergi açılışı öncesinde Sanat Danışmanı Çağla Saraç ve beraberindekiler, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş’ı makamında ziyaret ettiler. Ziyarette GSF Dekan Vekili Prof. Dr. Selçuk Akçay ile M. Rıza Çerçel Kültür ve Sanat Merkezi Koordinatörü Arş. Grv. Hakan Ergun da yer aldı. Rektör Karakaş, nazik ziyaretleri nedeniyle misafirlerine teşekkür etti.


  • Cuma 21.6 ° / 8.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 6.9 ° Güneşli
  • Pazar 24.9 ° / 8.6 ° Güneşli