• BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00

AKÜ’de tasavvuf müziği konseri

Afyon Kocatepe Üniversitesinde Yunus Emre “Aşkın Sesi” adlı tasavvuf müziği konseri düzenlendi.

YAŞAM 27.12.2021 21:34:00 0
AKÜ’de tasavvuf müziği konseri

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu (UNESCO), UNESCO Türkiye Milli Komisyonu, Afyonkarahisar Valiliği, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ), Alimoğlu Kültür ve Araştırma Merkezi ile AKÜ Sultan Divani Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğinde Yunus Emre “Aşkın Sesi” adlı Tasavvuf Müziği Konseri gerçekleştirildi.

ŞİİR YARIŞMASI DÜZENLENDİ

AKÜ Atatürk Kongre Merkezinde gerçekleştirilen Yunus Emre “Aşkın Sesi” Tasavvuf Müziği Konserine AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şuayıp Özdemir, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Dündar, Afyonkarahisar Yazarlar ve Şairler Derneği Başkanı Muharrem Günay, Afyonkarahisarlı İş İnsanı  İbrahim Alimoğlu, dernek üyeleri, akademik ve idari personel ile sanatseverler katıldı.

Konserin açış konuşmasını gerçekleştiren Afyonkarahisar Yazarlar ve Şairler Derneği Başkanı Muharrem Günay, Afyonkarahisar Şairler ve Yazarlar Derneği olarak 2021 yılının “Yunus Emre ve Türkçe Yılı” olması dolayısıyla Afyonkarahisar genelinde ortaokul ve liseler arasında şiir yarışması düzenlediklerini söyledi.

YANSIMALARI HALA DEVAM EDİYOR

Günay, “Amacımız Afyonkarahisar’ı münevverler, mütefekkirler ve şairler yazarlar şehri yapmaktır. Öğrencilerimizin bu eserleri İl Özel İdaremiz tarafından kitap halinde bastırılacak. Hem okullarına hem de kendilerine birer adet takdim edilecektir” diye konuştu.

AKÜ Sultan Divani Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü ve Devlet Konservatuvarı Öğr. Gör. Yunus Emre Uğur ise Anadolu coğrafyasının en önemli mutasavvıflarından olan Yunus Emre’nin çağları aşan düşüncelerinin günümüz dünyasında da yansımalarının hala devam etmekte olduğunu söyledi.

EN KALBİ HİSLERİMLE NİYAZ EDERİM

Uğur, “Bu doğrultuda 2021 yılı, UNESCO tarafından Yunus Emre’nin vefatının 700’üncü yıl dönümü nedeniyle Yunus Emre ve Türkçe Yılı olarak ilan edilmiştir. Afyon Kocatepe Üniversitesi Sultan Divani Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Alimoğlu Kültür ve Araştırma Merkezi iş birliği ile gerçekleştirilerek bu programda, Aşık Yunus’un hikayesini nağmelerle anlatmaya çalışacağız. Hz. Yunus’un hikâyesini nağmelerle anlatmaya çalışacağız. Hz. Yunus’un himmetleriyle onu yâd edeceğimiz bu gecenin manevi feyz ve lütfunun hepimizin üzerinde tüm hayatımız boyunca süre gelmesini en kalbi hislerimle niyaz ederim” dedi.

YARIŞMADA DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Etkinlik kapsamında Afyonkarahisar Yazarlar ve Şairler Derneğince düzenlenen “Yunus Emre ve Türkçe Yılı Şiir Yarışması”nda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Yarışma neticesinde liseler düzeyinde dereceye giren, Özel Genç Kalemler Fen Lisesinden birinci Azra Kumru’ya, Osmangazi Anadolu Lisesinden ikinci İbrahim Ziyanak’a, TED Özel Anadolu Lisesinden üçüncü Mustafa Bilgiç’e; ortaokul düzeyinde dereceye giren, Sandıklı Ali Çetinkaya Ortaokulundan birinci Medine Ceylin Hançer’e, Abdürrahim Mısri Ortaokulundan ikinci Elif Feyza Arslan’a, Çıkrık Öğretmen Hamza Kesman Ortaokulundan üçüncü Sinem Demir’e ödülleri AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şuayıp Özdemir tarafından takdim edildi.


  • Cuma 18.7 ° / 7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.3 ° / 9.1 ° Güneşli
  • Pazar 23 ° / 10.7 ° Güneşli