• BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    34,05% -0,01
  • EURO

    37,99% 0,26
  • GRAM ALTIN

    2817,87% 0,55
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27

Algı siyaseti ile halkı oyalıyor!

AK Parti Tanıtım ve Medya Başkanı Halil İbrahim Sevim; “Her fırsatta “geçmiş dönem hataları" ile sorumluluk almaktan kaçan ve çözüm üretemeyen bu yönetim anlayışı, yine bir algı siyaseti ile hemşehrilerimizi oyalamakla meşguldür”

SİYASET 18.09.2024 23:02:00 0
Algı siyaseti ile halkı oyalıyor!

AK Parti İl Başkanlığı haftalık olağan basın toplantısını gerçekleştirdi. Tanıtım ve Medya Başkanı Halil İbrahim Sevim Başkanlığı’nda gerçekleştirilen toplantıya Teşkilat Başkanı Kadir Çetin ve İl Yönetim Kurulu Üyesi Hatice Avcı’da katıldı.

RAHMET VE MİNNETLE ANIYORUZ

Halil İbrahim Sevim açıklamasında şunları söyledi: “Geçtiğimiz hafta Afyonkarahisar'ımıza düşen şehit ateşi, tüm hemşehrilerimizi derinden yaraladı. Kahraman hemşehrimiz Piyade Uzman Çavuş Onur Çapan'ın şehadeti, hepimizi derin bir hüzne boğdu. Şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına sabır diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun. Bu vesileyle, Tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, milletimizin birlik ve beraberliğini daim kılmasını Yüce Allah'tan niyaz ediyoruz. 

AÇIKLAMALARLA ÖRTÜŞMEKTEDİR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Vedat Işıkhan geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, Türkiye’de işsizlik oranlarının son 15 yılda tek hanelerde seyrettiğini belirtmiştir. 2024 yılındaki değişimlere bakıldığında bir önceki yıla göre 0,4 puan azalarak %8,8'e düşüş ve genç işsizlik oranında ise iyileşme görmekteyiz. 

Uluslararası ekonomi gazetesi İndependent Gazetesinin yazarı Steve Hanke son günlerde 2025 enflasyon oranı beklentisinin %27’lerde olacağını beyan etmiştir. Bu göstergeler bakanlığımızın yapmış olduğu açıklamalarla örtüşmektedir. Ekonomi politikalarımızda ki doğru uygulamalar uluslararası piyasalarda da dikkat çekmektedir. 

ÖNEMLİ BİR ROL OYNAMAKTADIR

Gelişen dünyanın geneline uygun bir eğitim sisteminin şekillendirilmesi, toplumumuzda da önemli bir rol oynamaktadır. AK Parti olarak 23 yıldır geliştirdiğimiz çalışmalar doğrultusunda güçlü bir gençlik ve güçlü Türkiye idealini gerçekleştirmeyi hedeflemekteyiz. 

Bu kapsamda Millî Eğitim Bakanlığımız tarafından hazırlanan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, eğitimde pedagojik yaklaşımlar ile teknolojik altyapıyı güçlendirmek ve bireysel yeteneği ön plana çıkarmayı temel olarak belirlemiştir. AK Parti'nin eğitimde gelişmiş, milli ve evrensel değerlere sahip bakış açısı, Türkiye'nin geleceğini inşa edecek olan gençlerin yetiştirilmesine odaklandığının en büyük göstergesidir. 

İSTİŞARELERDE BULUNACAĞIZ

Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde, AK Parti Genel Merkezimizin 81 ilimizde gerçekleştireceği ‘Türkiye Buluşmaları’ programı için çalışmalarımız sürüyor. Bu hafta içinde ilimizde gerçekleştireceğimiz Türkiye Buluşmaları programı kapsamında, Genel Başkan Yardımcımız Çiğdem Karaaslan, MKYK Üyelerimiz ve Milletvekillerimizin katılımı ile şehrimizin tüm ilçelerinde hemşehrilerimizle bir araya geleceğiz. Ayrıca sektör temsilcilerimizle ve esnafımızla buluşmalar gerçekleştirecek ve İlimizin ihtiyaçlarına yönelik istişarelerde bulunacağız.

VERİMLİ BİR GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİRDİLER

İl Başkanımız Av. Turgay Şahin geçtiğimiz hafta Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen genişletilmiş il başkanları toplantısına Kadın Kolları Başkanımız Ferda Ertürk, Gençlik Kolları Başkanımız Ethem Karahan ve İl Genel Meclis Başkanımız Mehmet Siper ile birlikte katıldı. İl Başkanımız toplantının ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız, Afyonkarahisarlı hemşehrimiz Sn. Mahinur Özdemir Göktaş’ı Milletvekilimiz Av. Ali Özkaya ve İl Genel Meclis Başkanımız Mehmet Siper ile ziyaret ederek şehrimize yapılması planlanan yatırımlar ile ilgili verimli bir görüşme gerçekleştirdiler. 

BULUŞUYOR, TALEPLERİNİ DİNLİYORUZ

23 yıldır olduğu gibi hemşehrilerimizin taleplerine hızlı ve güvenilir çözümler sunmak adına İl Başkanımız, Milletvekillerimiz ve teşkilat mensuplarımızla birlikte her gün şehrimizin farklı noktalarında hemşehrilerimizle buluşuyor taleplerini dinliyoruz. 

Milletvekillerimiz Av. Ali Özkaya, Av. İbrahim Yurdunuseven ve Dr. Hasan Arslan, ilçe ziyaretlerine hız kesmeden devam ederken bir yanda da Genel Merkezimizin Türkiye Buluşmaları programları kapsamında farklı şehirlere giderek çalışmalarını devam ettiriyorlar. 

BELEDİYECİLİK VİZYON İŞİDİR

Şehrimizde yapılacak ya da yapılması planlanan tüm projelerle ilgili Bakanlıklarımız ile iletişim halinde Afyonkarahisar’ın ihtiyaçları ile yakından ilgileniyorlar. 

Belediyecilik vizyon işidir ve Belediye Başkanlarının vizyonunu, seçim dönemlerinde ortaya koydukları projeler ile verdikleri vaatler belirlemektedir. Biz de tüm Afyonkarahisarlılar gibi CHP’nin vaat siyasetinin hizmet siyasetine bir türlü dönüşememesini, şehrimiz adına ne yazık ki üzülerek izliyoruz.

KATEGORİZE EDİLMEKTEDİR, YAFTALANMAKTADIR

CHP'li Belediye Başkanının göreve geldiği günden bu yana sergilediği tutum, çözüm odaklı olmaktan ziyade ayrıştırıcıdır.

Bugün il merkezimizde, bulundukları mahallelerinde halkın teveccühü ile seçilmiş muhtarlarımız dahi, kişisel olarak yakın oldukları siyasi partilere göre kategorize edilmektedir, yaftalanmaktadır. Ancak Afyonkarahisarlılar CHP’li Belediye Başkanından seçimden önce söz verdiği gibi parti rozetini çıkararak tüm Afyonkarahisar’a ve Afyonkarahisarlılara adaletli bir şekilde hizmet etmesini beklemektedir.

Her fırsatta “geçmiş dönem hataları" ile sorumluluk almaktan kaçan ve çözüm üretemeyen bu yönetim anlayışı, Afyonspor ile ilgili vaatlerini de unutturmaya çalışarak, yine bir algı siyaseti ile hemşehrilerimizi oyalamakla meşguldür.

BEYHUDE BİR ÇABADAN İBARETTİR

Öncelikle şunu belirtmek isteriz ki; sporun ve sporseverlerin partisi, siyasi görüşü sorgulanmaz. Spor kardeşliktir, birlik beraberliktir. Afyonspor, Afyonkarahisarlılarındır.

CHP'li Belediye Başkanı, spor üzerinden de algı siyaseti üretme çabasıyla Afyonspor ile ilgili yaptığı açıklamada, yine AK Parti Belediyeleri dönemini suçlamıştır. Ancak bu durum, gerçeklerden uzak ve sorumluluktan kaçmak için sergilenen beyhude bir çabadan ibarettir. 

Hafızalarımızı tazelemek gerekirse; 2013 yılında yeniden yapılanan Afyonspor, AK Parti Belediyeleri döneminde büyük başarılar elde etmiş, dört sezon boyunca lig atlayarak Türkiye'de benzeri görülmemiş bir başarıya imza atmıştır. 

BAHANE DEĞİL, ÇÖZÜM BEKLEMEKTEDİR

AK Parti, Afyonkarahisar’ımıza yeni stadyum ve spor kompleksi gibi yatırımların gelmesini sağlayarak, Afyonspor’a önemli katkılar sağlamıştır. 

AK Parti'nin Belediyecilik anlayışı, eser siyaseti üzerine kuruludur. AK Parti Belediyelerinde, laf değil, icraat üretilir; mazeret değil, çözüm sunulur. Afyonkarahisar'da AK Parti döneminde yapılan projeler ve halka kazandırılan hizmetler ortadayken, CHP'li Belediye yönetimi sürekli olarak önceki dönemi suçlayarak, sorumluluktan kaçmayı tercih etmektedir. Oysa ki hemşehrilerimiz, bahane değil, çözüm beklemektedir.

TRANSFER TAHTASINI DAHİ AÇAMAMIŞ

CHP’li Belediye Başkanı, adeta, ‘Oynayamam yerim dar’ edasıyla, vaat ettiği projeleri hayata geçirmemekte, futbol tabiriyle topu sürekli taca atmaktadır. Seçim döneminde Afyonspor'u Süper Lig'e çıkarma sözü vermesine rağmen, Afyonspor’a gerekli desteği sağlayamayıp transfer tahtasını dahi açamamış, verdiği sözleri yine yerine getirmemiştir.

Oysa biz kendisine daha önce ücretsiz otopark uygulamasana son vererek, otopark işletmesinin Afyonspor’a verilmesi suretiyle buradaki gelirlerin Afyonspor’a aktarılmasını, böylece şehir merkezindeki trafik yoğunluğunu da rahatlatarak tabiri caiz ise bir taşla iki kuş vurmasını şehrimizin menfaatleri adına samimi duygularla tavsiye etmiştik.

ELEŞTİRİLERE SAĞDUYU İLE KULAK VERMELİ

Şimdi yine samimi bir tavsiyede bulunuyoruz; CHP’li Belediye Başkanı, ayrıştırıcı olmaktan vazgeçmelidir. Yönetim anlayışına yapılan yapıcı eleştirilere sağduyu ile kulak vermelidir. Sürekli olarak "geçmiş dönem hataları" söylemine sığınmaktan vazgeçmeli ve sorumluluklarını üstlenerek vaat ettiği projeleri hayata geçirmelidir. Bir kez daha belirtmek isteriz ki CHP zihniyeti sürekli olarak mazeret üretirken, AK Parti eser ve hizmet siyasetiyle vatandaşının yanında durmaya devam edecektir.”


  • Cuma 23 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16 ° / 11.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 19 ° / 12 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı