• BIST 100

    9676%-0,26
  • DOLAR

    38,73% -0,09
  • EURO

    43,56% 0,44
  • GRAM ALTIN

    3921,76% -0,98
  • Ç. ALTIN

    6458,59% 0,00

Alperenlerden uyuşturucuyla mücadele vurgusu

Büyük Birlik Partisi Afyonkarahisar İl Başkan Yardımcısı Veysel Avcı, “Bizlerde Merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun Alperenleri olarak kararlılıkla uyuşturucuyla mücadelemiz bugün olduğu gibi yarında devam edecektir” dedi.

SİYASET 29.10.2024 01:17:00 0
Alperenlerden uyuşturucuyla mücadele vurgusu

Büyük Birlik Partisi Afyonkarahisar İl Başkan Yardımcısı Veysel Avcı, uyuşturucu kullanımın yaygınlaştığını kaydederek, şunları söyledi: “Uyuşturucu kullanımı, gerekli önlemler alınmadığı takdirde, dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de sosyal problemler listemizin en üst sırasında yer alıyor. Bu durum toplumsal düzeni bozmakta, özellikle de toplumun en önemli yapı taşı olan gençlere zarar vermek suretiyle gelecek nesillerimizi tehlikeye atmaktadır ve üzülerek söylüyorum bu durumun ilimiz Afyonkarahisar'da yaygınlaşıyor. 

Uyuşturucu kullanımı ve bağımlılığı, ortaya çıkardığı sonuçlar sebebiyle sadece kullanan kişiyi etkilemekle kalmayıp, başta yakın çevresi olmak üzere toplumun bütün kesimlerine yansıyarak önemli bir sağlık sorunu haline gelmektedir. 

Gençlerin korunması için madde kullanımı ve bağımlılığı ile ilgili ailelerin ve gençlerin konuyla ilgili eğitim almalarının ve bilinçlenmelerinin sağlanması gerekmektedir. Uyuşturucu madde kullanan kişilerin danışmanlık, arınma, tedavi ve rehabilitasyon hizmetlerine erişiminin kolaylaştırılması, tedavilerinin sağlanması ve bireylerin sosyal hayata yeniden kazandırılması mücadelenin vazgeçilmez unsurlarıdır.

Önemi her geçen gün artan bu soruna karşı, toplumun tüm kesimlerini içine alan bir mücadele gerekmekte olup başta Afyonkarahisar Valiliğimiz olmak üzere, tüm kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarına çok önemli görevler düşmektedir.

İlimizde de bağımlılık ile mücadelede kurumlararası iş birliğini ve koordinasyonu sağlamak, temel stratejileri belirlemek ve eylem planlarını hazırlamak, onaylamak, gerektiğinde değiştirmek güncelleme ve uygulamasını takip edip değerlendirmek üzere ‘Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu’ çalışmalarına devam etmektedir.

Biz Gençlerimizden bu konu hakkında Ailelerine kalben, bedenen ve ruhen bağlanmalarını, dikkatli ve daha bilinçli olmalarını istiyoruz. Zaten bu illet iyi bir şey olsaydı herkes kullanırdı. Yaptıkları ve yapacakları çalışmalarından dolayı Afyonkarahisar Valiliği ve Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı’na teşekkür ederim.”

  • Perşembe 19.7 ° / 5.1 ° Güneşli
  • Cuma 22.7 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.5 ° / 9.2 ° Güneşli