• BIST 100

    9679,8%-1,37
  • DOLAR

    32,43% 0,22
  • EURO

    34,52% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2447,37% 0,37
  • Ç. ALTIN

    4085,85% -0,28

Aşı yaptırmayan hamile kadınlarımızı kaybediyoruz

Sağlık Müdürü Uzm.Dr.Serhat Korkmaz, “Son zamanlarda covid aşısı olmamış ya da eksik doz yaptırmış olan özellikle hamile vatandaşlarımızı maalesef kaybediyoruz” dedi.

SAĞLIK 28.09.2021 19:47:00 0
Aşı yaptırmayan hamile kadınlarımızı kaybediyoruz

Sağlık Bakanlığı tarafından bebek ve yenidoğan ölümlerinin en aza indirilmesi hedeflenirken doğum eyleminde görev alan, yeni doğan bebekler ile direk ilgili bütün personelin canlandırma eğitimi alması amacı ile Yenidoğan Canlandırma Programı (Neonatal Resusitasyon Programı- NRP) yürütülüyor. Program kapsamında bebeklerle ilgili bütün personelin eğitilmesi için belirli aralıklarla eğitimler yapılıyor. Salgın sebebi ile ara verilen söz konusu eğitimlere salgın tedbirleri çerçevesinde tekrar başlandı.

Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğü yöneticilerin katıldığı açılış töreni ile başlayan ve 3 gün sürecek olan eğitime ilimizde doğum yaptırılan bütün hastanelerden personel alındı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr.Serhat Korkmaz açılış konuşmasını yaptı.

VATANDAŞLARI MAALESEF KAYBEDİYORUZ

Korkmaz; anne ve bebek ölüm oranlarının sağlık göstergeleri içindeki öneminden söz ederek; “İlimizde de anne bebek ölüm oranını sıfıra indirmeyi hedefliyor ve bu konuda önemli bir basamak olan yenidoğan canlandırma eğitimlerimizi belli aralıklar ile yapıp, yeni doğan bebekler ile ilgilenen bütün personelimizin farkında ve bilinçli olarak görevlerini yapmalarını arzu ediyoruz. Son zamanlarda covid aşısı olmamış ya da eksik doz yaptırmış olan özellikle hamile vatandaşlarımızı maalesef kaybediyoruz. Bu sebeple herkesin covid aşılarını yaptırmasını, eksik dozu olanların mutlaka tamamlatmasını rica ediyorum. Eğitimimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Eğitim Sorumlusu Dr. Nihan Yerlikaya’nın yaptığı sunumun ardından yapılan ön test ile eğitim başladı.


  • Salı 24.8 ° / 9.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24 ° / 11.5 ° false
  • Perşembe 22.7 ° / 9.5 ° Güneşli