• BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00

Atlıların ardından bisikletçiler turladı

3000 yıllık tarihi güzelliği barındıran Frig Vadisinde bisikletçiler tur düzenleyerek tanıtıma katkı sundu.

SPOR 10.10.2021 20:03:00 0
Atlıların ardından bisikletçiler turladı

Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Afyonkarahisar Belediyesi ve Afyonkarahisar Bisiklet İl Temsilciliğinin işbirliğinde 3000 yıllık tarihi güzelliği barındıran Frig Vadisinde bisiklet turu düzenlendi.

Bisiklet İl Spor Dalı Temsilcisi Osman Çoban’ın koordinatörlüğünde gerçekleştirilen etkinliğe İhsaniye Kaymakamı Doğukan Koyuncu, Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci, Afyonkarahisar PAB Ekibi, Afyonkarahisar Mor Pedal Ekibi, Afyonkarahisar Süslü Kadınlar Ekibi olmak üzere yaklaşık 50 bisikletsever katıldı.

50 BİSİKLETSEVER KATILDI

Bisikletçiler, spor faaliyetlerini her zaman destekleyen Afyonkarahisarkarahisar Belediyesinin tahsis ettiği otobüs ve kamyon ile Ayazini köyü kavşağına geldi. Daha sonra İhsaniye Kaymakamı Doğukan Koyuncu katılımı ile tur başladı.

Frig Vadisinin incisi Ayazini Köyünde tarihin eşsiz güzellikleri arasında pedal çeviren bisikletçiler, daha sonra Emre gölüne ulaşarak Aslankaya ve Memeç kayalıkları üzerinden gölün etrafında turu tamamladı.

AMAÇ; BİSİKLET SPORUNU TANITIP YAYGINLAŞTIRMAK

Amaçlarının; Afyonkarahisar’ın tarihi ve kültürel yönündeki güzelliklerini göstermek, Bisiklet Sporunu tanıtıp yaygınlaştırmak ve farkındalık oluşturmak olduğunu dile getiren Bisiklet İl Temsilcisi Osman Çoban; “Tura katılan bisikletçilere, Valimiz Gökmen Çiçek’e, İhsaniye Kaymakamımız Sn. Doğukan Koyuncu'ya, Afyonkarahisar İl Gençlik ve Spor Müdürümüz Sn  Feyzullah Dereci'ye, Afyonkarahisar Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürümüz Sn. Sami Çetinaktı ve Afyonkarahisar Belediye Başkanımız Sn. Mehmet Zeybek'e, Yol Güvenliğimizi Gazlıgöl Sağlayan Jandarma Komutanımız ve Ekibine, Sağlık tedbirlerimizi alan ve yolda yaralı arkadaşımıza müdahale eden  Ambulans ekibine teşekkür ederim” ifadesinde bulundu.

FAALİYETLER ARTARAK DEVAM EDECEK

Sporu tabana yaymak, spor kültürü oluşturmak ve aynı zamanda ilimizin tarihi güzelliklerinin de tanıtımı için bu tür faaliyetlerin artarak devam edeceğini belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci ise; “Amatör Spor Haftası kapsamında Valiliğimiz, Belediyemiz ve İl Temsilciliğimiz ile iş birliği içerinde bisiklet turu düzenledik. Tarihi ve doğal güzellikleriyle dolu Frig Vadisinde spor yaparak keyifli zamanlar geçirdik. Ben bu tür etkinliklerin düzenlenmesinde her zaman sporun ve sporcunun yanında olan Valimiz Gökmen Çiçek’e, İhsaniye Kaymakamı Doğukan Koyuncu’ya, Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’e teşekkür ediyorum. İnşallah bu tür faaliyetlerimiz artarak devam edecek. Faaliyetlere katılım sağlayan tüm sporcularımıza ve Bisiklet İl Temsilcimiz Osman Çoban’a teşekkür ederim” dedi.


  • Cuma 18.7 ° / 7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.3 ° / 9.1 ° Güneşli
  • Pazar 23 ° / 10.7 ° Güneşli