• BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00

ATSO Meclisi toplandı

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi’nin 2021 yılı Mayıs ayı toplantısı, ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci idaresinde, video konferans yöntemiyle düzenlendi.

EKONOMİ 28.05.2021 23:44:00 0
ATSO Meclisi toplandı

Toplantının açılış konuşmasını yapan ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci, “2021 yılının Mayıs ayı olağan Meclis toplantımıza hepiniz hoşgeldiniz. Sizleri sevgi ve saygı ile selamlıyorum. 2020 yılının ilk aylarından bu yana dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgını dolayısıyla, toplum sağlığını korumak amacıyla pek çok tedbir alındı. Biz de bu tedbirler kapsamında 2020 yılı Mart ayından bu yana Meclis Toplantılarımızı video konferans yöntemiyle gerçekleştiriyoruz.

Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Fahrettin Koca, özellikle Kovid-19 aşısı üreten şirketlerle imzalanan anlaşmaların ardından yaptığı açıklamalarda sürü bağışıklığı kazanılacağına ilişkin umut verdi. Uzmanların yaptığı yorumlara göre ülkemizde Eylül ayı sonunda nüfusun yüzde 70’ine yakını ikinci doz aşısını da olacak. Böylece ‘tam kapanma’, ‘kısmi kapanma’ gibi önlemler uygulanmadan hayatımıza devam edebileceğiz. Ancak maske ve mesafe kuralının 2022 yılının ilk aylarına kadar uygulanması gerektiği belirtiliyor. Biz, en kısa sürede siz Değerli Meclis Üyelerimiz ile yüzyüzetoplantı yapmayı arzu ediyoruz” dedi.

Merdivenci, normalleşme takviminin başarıyla uygulanmasını dilediğini belirterek “Aynı zamanda ülkemizin normalleşme takviminin başarıya ulaşmasının, sanayicilerimizin, iş insanlarımızın, ticaret erbabımızın ve esnafımızın da umudu olduğunu vurgulamak isterim. Dileriz ki halk sağlığı korunarak bir an önce tüm kısıtlamalardan kurtuluruz” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek’in çalışmalarına ayrı bir vurgu yapan Merdivenci, “Afyonkarahisar Valimiz Sayın Gökmen Çiçek, Afyonkarahisar’da göreve başladığı ilk günden itibaren ilimizin potansiyelini harekete geçirmek için canla başla çalışıyor. Buna bizzat şahit oluyoruz. Sayın Valimiz, bu bağlamda Afyonkarahisar’a değer katan firmaları da ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi alıyor. İstişare kültürünü esas alan Sayın Valimiz Gökmen Çiçek’e, iş dünyasına verdiği önem ve Afyonkarahisar’a sunduğu hizmetler için müteşekkiriz” diye konuştu.

Merdivenci, Afyonkarahisar Valiliği ve Afyon Eğitim Vakfı işbirliği, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası destekleriyle açılan albikere.com e-ticaret platformu hakkında da şu değerlendirmede bulundu:

“Sayın Valimiz öncülüğünde, Odamız’ın desteğiyle Afyonkarahisar’ın ürünlerinin dünyaya açıldığı e-ticaret platformu olan albikere.com yayına girdi. Bu internet sitesinin ismi ise Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Hüsnü Serteser’e ait. Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Serteser’i de bu kısa ve öz isim için kutluyoruz. albikere.com internet sitesinde siz de mağaza açabilir; oradaki ürünlerden siz de satın alabilirsiniz. Bu internet sitesi üzerinden yapılan her alışverişten kazanılan paranın cüzi bir miktarı, Afyon Eğitim Vakfı’na aktarılacak. Böylelikle siz alışveriş yaparken Afyon Eğitim Vakfı, geleceğimizin teminatı olan gençlerimize yatırım yapacak.”

Merdivenci, toplantının açılış konuşmasının sonunda şu ifadeleri kullandı:

“Afyonkarahisar’da 3 yıldır önemli hizmetlere imza atan Cumhuriyet Başsavcımız Sayın Mustafa Çelenk, Diyarbakır Başsavcılığı’na atandı. Sayın Başsavcımız’a yeni görevinde başarılar diliyorum.

Oruçoğlu Yağ Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi 2020 Yılı İlk 500 Sanayi Kuruluşu arasında 380’inci olmuştur. Oruçoğlu Yağ’ın ortaklarını, yöneticilerini ve çalışanlarını kutluyorum.”

Toplantının ikinci gündem maddesinde 2021’in Nisan ayı karar özetleri oybirliğiyle kabul edildi.

Toplantının üçüncü gündem maddesinde 2021’in Nisan ayı Hesap Hülasası oybirliğiyle tasdik edildi.

Toplantının dördüncü gündem maddesinde, bilirkişi görevlendirilmesi konusu görüşüldü. Bu gündem maddesi, ATSO Genel Sekreteri Ali Şenol’un Meclis Üyeleri’ni bilgilendirmesinin ardından oybirliğiyle kabul edildi.

Toplantının beşinci gündem maddesinde ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Şapcı, Yönetim Kurulu’nun 2021 yılı Nisan-Mayıs faaliyetleri hakkında sunum yaptı. Şapcı’nın ardından söz alan ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Gül, Afyonkarahisar’ın markası albikere.com e-ticaret platformunun önemine dikkat çekerek Meclis Üyeleri’ne albikere.com internet sitesinden alışveriş çağrısı yaptı.

Toplantının son maddesi olan “Dilek ve Temenniler” bölümünde ATSO Meclis Üyeleri Ahmet Hikmet Dönerkaya, Hüseyin Şehitoğlu ve Mustafa Özer söz alarak görüşlerini dile getirdi.

ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci, “Dilek ve Temenniler” kısmının ardından Meclis Üyeleri’ne teşekkür ederek toplantıyı kapattı.


  • Cuma 18.7 ° / 7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.3 ° / 9.1 ° Güneşli
  • Pazar 23 ° / 10.7 ° Güneşli