• BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00

ATSO Meclisi toplandı

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi’nin 2021 yılı Şubat ayı toplantısı, ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci idaresinde, video konferans yöntemiyle yapıldı.

EKONOMİ 28.02.2021 19:03:00 0
ATSO Meclisi toplandı

Toplantının açılış konuşmasını yapan ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci “Bu ay içinde, Irak’ın kuzeyinde Gara bölgesinde bölücü terör örgütü tarafından 13 vatandaşımızın şehit edilmesi, bizlere yasa boğmuştur. Bölücü terör örgütünü lanetliyor; şehitlerimize Allah’tan rahmet, milletimize başsağlığı diliyorum.

Meclis Üyemiz İsmail Mühsürler’i Şubat ayı içinde kaybettik. Merhum İsmail Mühsürler’e Allah’tan rahmet, Meclisimize ve ailesine başsağlığı diliyorum.

Meclis Üyemiz Sayın Mehmet Siper’in babası Ahmet Siper vefat etti. Merhum Ahmet Siper’e Allah’tan rahmet, Sayın Mehmet Siper ve ailesine başsağlığı diliyorum.

Geçtiğimiz Salı günü, Odamız’ın iştiraki olan Gecek Termal A.Ş.’nin Yönetim Kurulu toplantısına katıldım. Gecek Termal A.Ş., Meclis Üyemiz Sayın Ali İhsan Çiloğlu’nun yönetiminde gerçekten önemli hizmetlere imza atıyor. Ben Sayın Çiloğlu ve Gecek Termal A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeleri’ne hem misafirperverlikleri için, hem de yaptıkları hizmetler için teşekkür ediyorum” dedi.

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nın dünya genelindeki yeşil binalar arasında birincilik için yarıştığını hatırlatan Merdivenci, “Geçen ay düzenlediğimiz Meclis toplantımızda belirttiğimiz üzere Odamız, BREEAM’den aldığı en üst düzey Yeşil Bina Sertifikası’nı, yine BREEAM tarafından gerçekleştirilen oylamada dünya birincisi olarak taçlandırmak istiyor. Odamız’a nasıl oy verileceği sosyal medya hesaplarımızdaki paylaşımlarımızda anlatıldı. Siz, kıymetli Meclis üyelerimizden de Odamız için oy kullanmanızı rica ediyorum” ifadelerini kullandı.

2020 yılında Hatay’da meydana gelen yangının ardından, zarar gören ormanlar için ağaçlandırma seferberliğine başlandığını hatırlatan Merdivenci, “Doğanın korunmasının ve toprağın güçlendirilmesinin ne kadar önemli olduğunu Kovid-19 sürecinde bir kez daha anlamıştık. Bu bağlamda, geçtiğimiz yıl, Hatay’da meydana gelen yangında zarar gören ormanların yeniden yeşertilmesi amacıyla İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından başlatılan ‘Geleceğimiz İçin Fidan’ kampanyasına Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu öncülüğünde destek verildi. Bu kampanyada bizim adımıza da katkı sağlayan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimiz ile Sayın Başkanımız Hisarcıklıoğlu’na teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Merdivenci, konuşmasına şöyle devam etti:

“Hepimiz yeni tip koronavirüs salgınının etkisini görüyoruz, yaşıyoruz. Bu bağlamda esnafımız, tüccarımız, iş insanlarımız ve sanayicilerimiz zor günleri atlatabilmiş değil. Bir taraftan üretim ve istihdamı sürdürmeye gayret gösterirken, diğer taraftan kendi sağlığımızın yanı sıra ailemizin ve çalışanlarımızın da sağlıklarını korumak için çabalıyoruz. Mart ayından itibaren normalleşme adımlarının atılacak olması, iş dünyamız için olumludur; ancak bu noktada kendi hayatımızda tedbiri elden bırakmamalıyız. Koronavirüsü birlikte yenebiliriz; bu salgından kurtulduğumuz zaman aynı heyecan ve şevkle ülkemiz için daha çok üretmeye devam edeceğiz.”

Afyonkarahisar Sağlık Endüstri Bölgesi için de önemli bir adım atıldığına dikkat çeken Merdivenci, “Geçtiğimiz Cuma günü, Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Hüsnü Serteser’in de yer aldığı İl Protokol Heyeti, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank’ı ziyaret etti. Afyonkarahisar’ın ufkunu açacak olan Sağlık Endüstri Bölgesi hakkında olumlu gelişmeler yaşanacağını görüyoruz. Bu nedenle Yönetim Kurulu Başkanımız’a ve İl Protokolümüze teşekkür ediyorum. Proje, ilimiz ve bölgemiz için gerçekten çok önemlidir” şeklinde konuştu.

Merdivenci, Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek’in de Afyonkarahisar için bir şans olduğunu belirterek “Sayın Valimiz’in ilimiz için yaptığı toplantılar sabah 7:30’da başlıyor. Ben nasıl çalıştığına şahit oldum. Sayın Valimiz’e şahsım ve Meclisimiz adına teşekkür ediyorum” dedi.

Toplantının ikinci gündem maddesinde 2021’in Ocak ayı karar özetleri oybirliğiyle onaylandı.

Toplantının üçüncü gündem maddesinde 2021’in Ocak ayı Hesap Hülasası oybirliğiyle tasdik edildi.

Toplantının 4. ve 5. gündem maddelerinde ATSO Genel Sekreteri Ali Şenol, Meclis Üyeleri’ni bilgilendirdi.

Toplantının dördüncü gündem maddesinde Ekmek Fiyat Tarifesi, oybirliğiyle kabul edildi.

Toplantının beşinci gündem maddesinde Faaliyet Kodu Güncellenmeleri görüşüldü. Bu gündem maddesinde ATSO Meclis Üyesi Ahmet Beşkardeş söz alarak düşüncelerini dile getirdi. Faaliyet Kodu Güncellenmeleri, oybirliğiyle kabul edildi.

Toplantının altıncı gündem maddesinde ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Yücel Albay, Yönetim Kurulu’nun Ocak-Şubat 2021 faaliyetleri hakkında sunum yaptı. Albay’ın ardından ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, güncel gelişmeler hakkında değerlendirmede bulundu.

Toplantının son gündem maddesi olan “Dilek ve Temenniler” bölümünde, ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Gül, ATSO Meclis Üyeleri Ahmet Hikmet Dönerkaya, İbrahim Sömer, Mustafa Özer ve M. Önder Artuk söz alarak görüşlerini dile getirdi. ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci, Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesi’nin genişleme çalışmaları hakkındaki soruları, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser de Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne ilişkin soruları yanıtladı.

ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci, “Dilek ve Temenniler” kısmının ardından Meclis Üyeleri’ne teşekkür ederek toplantıyı kapattı.


  • Cuma 18.7 ° / 7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.3 ° / 9.1 ° Güneşli
  • Pazar 23 ° / 10.7 ° Güneşli