9147,32%1,28
34,54% 0,24
36,46% 0,34
2961,34% 0,90
4965,45% 0,74
Türk Eğitim-Sen Sandıklı İlçe Temsilcisi Cemil Özarslan, “Eğitimle ilgili bugün sustuklarımızın yarın çığ gibi büyüdüğüne tanık olmadan ve altında kalmadan, avazımız çıktığı kadar her yanlışı sırasıyla haykıracağımızı beyan ederiz
Türk Eğitim-Sen Sandıklı İlçe Temsilcisi Cemil Özarslan, yaptığı yazılı açıklama ile Sandıklı’da eğitimle ilgili bitmek bilmeyen yanlış planlamalar olduğunu söyleyerek yanlışlıkları anlattı. Cemil Özarslan açıklamasında şunları söyledi: “İlimizde 13 Ekim’de meydana gelen 4.4 büyüklüğündeki depremin ardından ilçemiz Sandıklı’da apar topar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 16.10.2024 tarihinde Çarşamba günü itibariyle; eğitim görülen binasının depreme dayanıksız olması gerekçesiyle;
Cumhuriyet Ortaokulu, Ali Çetinkaya Ortaokulu ve Miralay Reşatbey İlkokulunda ikili öğretime (sabahçı-Öğleci) geçilmesi
Sandıklı Mesleki Eğitim Merkezi’nin (Çıraklık Eğitim), İlçe Halk Eğitim Merkezine taşınarak uzaktan eğitime geçilmesi kararları alınmıştır.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün olası bir depreme yönelik geleceğimizin teminatı çocuklarımızın can güvenliği ile ilgili aldığı karara tabi ki saygılıyız.
Ancak, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Yöneticilerinin (Milli Eğitim Müdürü ve Şube Müdürleri) ; İlçenin dinamiklerini bilmeden, istişareden yoksun, Plansız, Öngörüsüz, Kamu yararı ve Eğitimin kalitesini öncelik almayan, Geçici Yönetici atamada- Öğretmen Görevlendirmelerinde -Maaşla ödüllendirmede Şeffaflıktan uzak Sendikal Kimliğin ön plana çıkarıldığı, Devlet ciddiyetinden yoksun keyfi olduğunu düşündüğümüz kararlarıyla ilgili olarak kamuoyu nezdinde şu sorulara cevap verilmesini bekliyoruz.
1) Ali Çetinkaya Ortaokulu, MESEM (Çıraklık Eğitim) , Miralay İlkokulunun eğitim gördüğü binaların depreme dayanıksız olduğu raporu daha önceden bilinmiyor muydu, deprem olunca mı akıllara gelindi?
2) Türk-Eğitim-Sen Afyon Şube Başkanı Muhtar DEMİRCİ’nin geçen sene Sandıklı MESEM’e (Çıraklık Eğitim) yaptığı ziyaret sonrası Depreme dayanıksız olduğu çıplak gözle bile görünen binayla ilgili tarafınıza yaptığı görüş ve uyarısı neden zamanında dikkate alınmamıştır?
3) Bu binaların tahliyesi yaz tatili döneminde yapılıp eğitim öğretim başlamadan Öğrenci, Veli ve Öğretmenlere duyurularak kendilerini ona göre hazırlamaları için fırsat verilemez miydi?
4) İkili Öğretime (Sabahçı-Öğleci) geçilen Okullarda :Öğrencisi bulunan Çalışan Aile’lerin eğitim öğretim başında Tekli Öğretime göre yaptıkları hazırlıklardan dolayı yaşayacakları bakıcı sorunu, çocuklarını okula bırakıp alma sorunu, servis sorunu vb., sabahın erken saatlerinde ve akşam karanlığına kalacak öğrencilerin karşılaşacakları sokak hayvanı-Trafik sorunu , yine 8.sınıfta okuyan öğrencilerin LGS sınavına hazırlıkta yaşayacakları sıkıntılar gibi ilçemizde Eğitimle ilgili ortaya çıkan kaosun, ve mağduriyetlerin sorumlusu kim veya kimlerdir?
5) Yaz döneminde ilgili okullarda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “Tekli Eğitimi” esas alan fiziki altyapıyı oluşturmaya yönelik alternatif çözümler bulunamaz mıydı?
6) Miralay Reşatbey İlkokulu’nun; üç senedir devam eden geciken inşaatının yaz döneminde eğitim öğretime yetiştirilmesi için gerekli ve kararlı adımlar tarafınızca zamanında atılmış mıdır?
7) Öğrencileri, F Klavye Dünya şampiyonasında ülkemizi temsil edip şampiyon olan, yetiştirdikleri öğrencilerin çoğu gittikleri Ortaokullarda Fen Lisesi kazanan, Sandıklı’nın en köklü ve en çok öğrencisine sahip olan Mirelay Reşatbey İlkokulu Öğretmenlerine ; son üç ayda 3 defa, son üç yılda 5 defa sırtlarında sürekli sıra taşıtarak, onları ikili eğitime geçirerek mi teşekkür ediyorsunuz?
8) İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Hizmet binası veya öğrenci yurdu için ilçemizde bir çok alternatif varken, akademik başarı ve öğrenci sayısı anlamında lokomotif konumundaki okullarımızda bina sıkıntısı yaşanırken, Okul olarak, Derslik olarak tasarlanmış binaların, hizmet binası ve öğrenci yurdu olarak kullanılması ne kadar doğrudur?
9) Tekli eğitime geçilebilmesi için Miralay Reşat Bey İlkokulu’nun Teslim tarihi 28 Kasım 2024 olan, Ali Çetinkaya Ortaokulunun Teslim tarihi 12 Ocak 2024 olan bina inşaatlarının 1.dönem ara tatilinde ve 2.döneme yetiştirilmesi ile ilgili gerekli ve kararlı adımlar bu sefer atılacak mı?
10) Geçtiğimiz eğitim-öğretim döneminde(2023-2024) Sandıklı’nın, LGS başarısında Afyon genelinde 6. sıraya gerilemesinde ; binasına yeni taşınmış olması sebebiyle bir çok eksiği bulunan, taşındığında bırakınız Akıllı tahtayı normal beyaz tahtası bile takılmadan Cumhuriyet Ortaokulu’nu tek kurs merkezi seçip bütün yükü o okula yıkarak, DYK kursunu yanlış planlayan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün payı olabilir mi?
2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı başında da Ortaokullarda Okul Müdürlerinin bakanlık talimatlarına uygun olmak kaydıyla öğrencilerin “Süreç Odaklı Performanslarını Ölçecek” şekilde LGS sınavına hazırlıkla ilgili görüş ve önerilerine karşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün göstermiş olduğu tavır, İnsiyatif almaktan uzak yaklaşımları ve son olarak, birlikte yaklaşık 1200 öğrencisi bulunan Akademik başarıda Lokomotif kabul edebileceğimiz Cumhuriyet Ortaokulu ve Ali Çetinkaya Ortaokulu’nun aynı binada ikili eğitime geçirilmesi kararı neticesinde, İlçemiz Sandıklı’nın Eğitim kalitesi ve LGS başarısında Afyon genelinde daha da gerileyeceğini tahmin etmek için müneccim olmaya gerek yoktur.
Türk Eğitim-Sen Sandıklı İlçe Temsilciliği olarak; Eğitimle ilgili bugün sustuklarımızın yarın çığ gibi büyüdüğüne tanık olmadan ve altında kalmadan, avazımız çıktığı kadar her yanlışı sırasıyla haykıracağımızı beyan eder, kamuoyuna saygılarımızı sunarız.”