Azeriler ve Ruslar Afyon’a geldi

Azerbaycan Kültür ve Turizm Bakanlığından yetkililer ve Rus Seyahat Acentesi Yetkilileri Afyonkarahisar’a geldi.

GÜNDEM 18.09.2024 22:52:00 0
Azeriler ve Ruslar Afyon’a geldi

Azerbaycan Kültür ve Turizm Bakanlığından Zaur A. Bayramov ve ekibi, Kültür ve Turizm Bakanlığı Dış İlişkiler Uzmanı Canan Güleryüz, Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürü Yusuf Altın’ın eşliğinde TÜRSAB Dumlupınar Bölge Temsil Kurulunu ziyaret etti. Ziyaret kapsamında, iki ülke arasındaki kültürel ve turistik iş birliklerinin geliştirilmesi üzerine verimli bir görüşme gerçekleştirildi. Özellikle sağlık turizmi ve Afyonkarahisar’ın sahip olduğu turistik potansiyel hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

UMUT VERİCİ BİR BAŞLANGIÇ

Afyonkarahisar’ın termal turizmi, doğal ve tarihi zenginlikleri üzerinde durulurken, bu alanlarda Azerbaycan ile yapılabilecek ortak projeler masaya yatırıldı. Ayrıca, iki ülke arasındaki turizm ilişkilerinin güçlendirilmesi, potansiyel iş fırsatlarının değerlendirilmesi ve karşılıklı turist hareketliliğinin artırılması amacıyla atılabilecek adımlar üzerinde karşılıklı görüşler paylaşıldı.

Hem Türkiye hem de Azerbaycan’ın turizm alanındaki iş birliği için önemli bir fırsat olarak değerlendirildi ve gelecekte yapılacak ortak projeler için umut verici bir başlangıç olarak nitelendirildi. 

RUSLAR DA GELDİ

Öte yandan Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA), Türk Hava Yolları (THY) katkılarıyla ilimize gelen Rus Seyahat Acentesi Yetkilileri TÜRSAB Dumlupınar BTK ofisini ziyaret ettiler.

Ziyarette BTK Başkanı Bilal Şenel; Sağlık Turizmi ve Afyonkarahisar Turizmi hakkında fikir alışverişi yapıldığını belirtti. Şenel; Sağlık Turizmi konusunda Afyonkarahisar'ın termal kaynaklarıyla bilinen önemli bir turizm merkezi olduğu göz önünde bulundurulduğunda, bu ziyaretin turizm potansiyelini artırma bakış açısından önemli olduğunu belirtti.

TURİZM HACMİMİZİ GENİŞLETMEYE ÇALIŞACAĞIZ 

Bilal Şenel; “Bu tür görüşmeler, bölgede daha fazla turist çekimi ve Afyonkarahisar'ın özellikle termal turizm ve sağlık turizmi açısından cazibesini artırmak için önemli bir fırsat sunuyor. Bölgedeki turizmin tanıtılması ve uluslararası pazarlara genişleme açısından bu tür işbirlikleri büyük katkı sağlayacak. Perşembe günü yapılacak olan B2B görüşmelerine bölgemizden ve şehrimizden acenteler katılarak turizm hacmimizi genişletmeye çalışacağız” dedi.