• BIST 100

    10336,5%0,68
  • DOLAR

    32,27% 0,10
  • EURO

    34,72% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2399,71% -0,38
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,24

Bakan Kasapoğlu, ÜNİLİG finalleri açılış törenine katıldı

ÜNİLİG finalleri açılış töreni Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun katılımı ile Veysel Eroğlu Spor Salonunda gerçekleşti.

SPOR 12.05.2022 19:53:00 0
Bakan Kasapoğlu, ÜNİLİG finalleri açılış törenine katıldı

Afyonkarahisar'ın ev sahipliğinde düzenlenen Unilig finalleri açılış töreni yapıldı. Afyon Kocatepe Üniversitesinin (AKÜ) kuruluşunun 30. yılı ve Büyük Taarruz ‘un 100. yılı etkinlikleri kapsamında Afyonkarahisar Valiliği ve Afyonkarahisar Belediyesinin destekleriyle AKÜ’nün ev sahipliğinde Türkiye Üniversiteler Arası Spor Liginin (ÜNİLİG) 2022 Finallerinin açılış töreni Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun katılımıyla gerçekleşti.

KATILIM YOĞUN OLDU

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun katılımıyla düzenlenen törene; Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili ve Orman ve Su İşleri eski Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Alp, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Günay ile birlikte il protokolü, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.         

ÜNİLİGDE FİNAL ZAMANI

Programda çeşitli gösteriler de yapıldı. Sporcular birbirinden farklı meziyetlerini katılımcılar için sergiledi. 32 üniversiteden 10 branşta 5 bin sporcunun katılım sağladığı organizasyonda takımlar birinciliği göğüslemek için mücadele edecek. 2013 yılından beri düzenlen Ünilig'de bu yıl 10 spor branşında şampiyonlar belli olacak. Badminton ve ragbi mücadeleleriyle başlayan Ünilig Finalleri'nde, basketbol, voleybol, hentbol, judo, masa tenisi, flag futbol, korumalı futbol ve futbol dallarında finaller yapılacak. En büyük organizasyonlarından biri olan Ünilig'de final müsabakaları 17 Mayıs’ta sona erecek.

77 SPOR BRANŞINDA 35 BİN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ

Halk oyunları ile başlayan tören Afyonkarahisar’ın tanıtımının yer aldığı video gösterimi ve ÜNİLİG finallerine katılan sporcuların geçiş töreni ile devam etti. Törenin açış konuşmasını yapan Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Günay, ÜNİLİG’in, Gençlik ve Spor Bakanlığının üniversitelere sunmuş olduğu, devletin gençlere elinin değdiği en önemli organizasyonlardan biri olduğunu belirtti. Günay, “ÜNİLİG, 2012 yılında başlayan ve günümüze kadar gerek katılım gerek bütçe ve gerekse diğer imkanlar bakımından bugüne kadar artarak gelmiştir. Son sezonda 14 olan branş sayımız bu sezon 38’e çıkmıştır. Son sezondaki katılım sayısı ÜNİLİG’de 4 bin iken bu sezon 15 bin sporcumuz ÜNİLİG faaliyetlerine katılmıştır. Diğer Türkiye Şampiyonlarımızı da dahil ettiğimizde Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu olarak 77 spor branşında yaklaşık 35 bin üniversite öğrencimize spor yaptırmaktayız. Ulusal ve uluslararası faaliyetlerde ülkemizi temsil etmekteyiz. ÜNİLİG’in bu yıl neden Afyonkarahisar’da düzenlendiği hususunda ise Afyonkarahisar’da bu yıl Büyük Taarruz Zaferinin 100. yılını kutlamak ve bu önemli zaman dilimi üniversite gençliğimizle yaşamak için ÜNİLİG finallerimizi Afyonkarahisar’da tertip ettik” diye konuştu.

“BÜYÜK SPOR ORGANİZASYONU YAPABİLECEĞİNİ GÖSTERDİ”

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş ise; Büyük Zaferin 100. yılında ÜNİLİG gibi üniversite camiasının en büyük organizasyonlarından birisini Afyonkarahisar ve AKÜ ev sahipliğinde gerçekleştirmekten mutluluk duyduğunu ifade etti. Karakaş, “Üniversitelerimizin sadece bilgi alanında değil çok yönlü gelişiminin en önemli ispatlarından birisi bu büyük organizasyondur. 132 üniversiteden 10 branşta 5 bin civarında sporcu öğrencimizin katılımı ile gerçekleşen bu organizasyonun ülkemize, üniversitelerimize ve spor camiamıza hayırlı olmasını diliyorum. Bu organizasyonun ilimize gelmesinde başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Bakanımıza, Üniversite Sporları Federasyonu Başkanımıza, Sayın Valimize, Sayın Belediye Başkanımıza ayrı ayrı teşekkürü bir borç biliyorum. ÜNİLİG organizasyonu, Afyonkarahisar’ın büyük organizasyonları gerçekleştirdiğini ispat ediyor. Organizasyonun, centilmence ve başarılı bir şekilde sonuçlanmasını diliyorum” dedi.

“BAKAN KASAPOĞLU’NU AFYONKARAHİSARLI GÖRÜYORUZ”

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek konuşmasında, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na Afyonkarahisar’a vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkürlerini iletti. Zeybek, “Merkezde Sahipata Kapalı Spor Salonu, Saraydüzü’nde 5oo bin metrekarelik alan üzerine kurduğumuz gençlik merkezi, okçuluk merkezi, rahvan at pisti ve yüzme gibi çeşitli spor dallarında vermiş olduğunuz hizmetlerden dolayı Afyonkarahisar’ı  gerçekten bir spor kenti yapma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Belediyemizden almış olduğumuz kararla sizleri fahri hemşeri ilan ettik. Hemşeri görevini bizlere vermiş olduğunuz destek bunu ifa ettiniz. Sizleri bir kardeşimiz, bir ağabeyimiz, bir büyüğümüz olarak görüyoruz. Sizi kendi şehrinizde ağırlamaktan oldukça mutluyuz” şeklinde konuştu.

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek ise Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun Afyonkarahisar’a verdiği hizmetler, verdiği emekler ve özellikle ÜNİLİG organizasyonunun Afyonkarahisar’da düzenlenmesi için sağlamış olduğu katkılardan dolayı teşekkürlerini iletti.

“AFYONKARAHİSAR GÖNÜLLERİN DE KESİŞTİĞİ BİR YER”

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ise sporcuların Afyonkarahisar’daki müsabakalarda 10 boyunca ter dökeceğini ve sportif bir mücadele ortaya koyacaklarını söyledi. Kasapoğlu, “Vereceğiniz bu mücadele ve kazanacağınız dereceler ve ödüller elbette çok önemli. Ama siz buradan o derecelerden daha fazlasıyla ayrılacaksınız. Burada kuracağınız gönül bağları, yeşerteceğiniz yeni dostluklar sizler için büyük bir kazanım olacak. Spor ruhuyla bağdaşan davranışlarınız nezaketiniz, centilmenliğiniz, merhametiniz, adaletiniz ve hoşgörünüzle geride çok güzel izler bırakacaksınız” diye konuştu. Yalnızca yolların değil, gönüllerin de kesiştiği Afyonkarahisar’da, müsabakalar vesilesiyle Türkiye’nin gençlerini buluşturduğunu ifade eden Kasapoğlu, “İstiklale öncülük etmiş olan bu şehir, ülkemizin istikbali adına da güzel bir buluşmaya ev sahipliği yapıyor. Bu vesileyle ayrıca milli mücadelenin öncü ve kilit şehri Afyonkarahisar’dan, sizlerin ve bütün gençlerin önümüzdeki günlerde idrak edeceğimiz Gençlik Haftanızı şimdiden kutluyorum ve buradan Türkiye’nin bütün gençlerini ve aziz milletin her bir ferdini 81 ilde tertip edeceğimiz 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarına katılmaya davet ediyorum” dedi.

“TÜRKİYE ARTIK BİR SPOR MARKASI”

Kasapoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde 20 yıldır her alanda gelişme ve kalkınma mücadelesinde çok büyük başarılarla çok anlamlı noktalara gelindiğini vurgulayarak, “Ulaşımdan sanayiye, sanayiden sağlığa, eğitime her alanda olduğu gibi gençlik yatırımlarında da sporda da Türkiye artık bir spor markası. Türkiye’nin bir spor markası olduğu gibi illeri de rekabet gücüyle, birbirinden eşsiz tesisleriyle çok ama çok ciddi bir altyapıya sahip” ifadelerini kullandı.

FEDAKARLIKTAN KAÇINMADAN DESTEKLİYORUZ

Gençleri ve çocukları spora teşvik etmek için çeşitli projeler yürüttüklerini anlatan Kasapoğlu, spor salonlarıyla, tenis kortlarıyla, havuzlarla, spor kompleksleriyle sporcuların yanında olduklarını belirterek, şunları söyledi:

“Sayın Cumhurbaşkanımızın vizyonuyla sporcuyu ve spor potansiyeli olan herkesi hem takip ediyoruz hem de destekliyoruz. Bu anlamda devlet, hükümet ve bakanlık olarak yapılması gereken ne varsa da hiçbir şekilde özveriden, çabadan ve fedakarlıktan kaçınmadan destekliyoruz. Devletimiz bütün imkanlarını bu memleketin her bir köşesindeki gençlerle buluşturuyoruz; buluşturmaya da devam edeceğiz. Devrim niteliğinde pek çok uygulamamız var. Yetenek taraması, Spor Yönlendirme Projesi, sporcu bursu, basketbol seferberliği, 10 bin pota projesi, Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi ve halkımızı, milletimizi spora daha kolay bir şekilde eriştirme adına gerçekleştireceğimiz projeler.

DEVRİM NİTELİĞİNDEKİ ÇALIŞMALAR

Devrim niteliğindeki çalışmaları daha da yukarılara taşıyacağız. Üniversiteler, eğitim camiası, bu anlamda ciddi iş birlikleri var. İşte bu iş birliklerinden bir tanesi bugün Afyonkarahisar’da ÜNİLİG finalleriyle bu anlamlı oluşmayla 5 binden fazla öğrenciyi 81 ildeki üniversitelerin bir araya gelmesiyle gerçekleştiriyoruz. Üniversitelerin sporla ilgili çalışmalar yapması, üniversitelerdeki spor kulüpleri bizler için çok ama çok anlam teşkil ediyor. Biz de Bakanlık olarak üniversitelerle birlikte bu iş birliklerini artırma, bu anlamdaki çabayı büyütme gayretindeyiz. Gerek spor yatırımlarıyla, gerek faaliyetleriyle üniversitelerin sporda olan varlığını inşallah hep birlikte daha yukarı noktalara taşıyacağız. ÜNİLİG’in bu anlamda gelmiş olduğu aşama, gerek branşlar açısından gerek katılım açısından gerekse ilgi alaka açısından sevindirici bir durum.”

BAKAN KASAPOĞLU’NA HEMŞERİLİK BERATI VERİLDİ

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş konuşmasının ardından ÜNİLİG 2023 Finallerini Cumhuriyetin 100. yılında Ankara’da düzenleyecek olan Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız’a devretti.

Tören; Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Hemşeri Beratı ve Afjet Afyonspor Kulübü Başkanı Süleyman Karakuş’un  03 numaralı forma hediye etmesinin ardında toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. Protokol törenin ardından motokros konser alanında gerçekleştirilen Gripin konserine katıldı.


  • Çarşamba 22.4 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Perşembe 21.8 ° / 10.8 ° false
  • Cuma 22 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı