• BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,60% 0,38
  • EURO

    34,75% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2498,20% 0,57
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00

Basın kalkınmaya, ve aydınlanmaya katkı sunuyor

Prof. Dr. Mehmet Karakaş, “Basın, görevini tarafsız ve objektif bir şekilde yürütmesi ile toplumların gelişimine, kalkınmasına, ve aydınlanmasına katkı sunmaktadır” dedi.

GÜNDEM 23.07.2021 22:29:00 0
Basın kalkınmaya, ve aydınlanmaya katkı sunuyor

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı basında sansürün kaldırılışının yıl dönümü olmasının yanı sıra basın bayramı olarak kutlandığını belirtti.

Karakaş, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında basın kuruluşlarının, özgür, tarafsız, objektif bir şekilde görevlerini yerine getirirken, ülke menfaatlerini, kamu düzenini, toplumsal dinamikleri ve mesleğin gerektirdiği ahlaki değerleri göz ardı etmeden sorumlu bir yayıncılık üstlenmelerinin önemli olduğunu söyledi.

DOĞRU OLMAYAN HABERLERDEN KAÇINMALIDIR

Karakaş, mesajında şu ifadelere yer verdi: “113 yıl önce bugün 24 Temmuz 1908 tarihinde basınımızdan sansürün kaldırılması nedeniyle 24 Temmuz tarihi ‘Gazeteciler ve Basın Bayramı’ olarak kutlanmaktadır. Toplumsal olarak önemli bir görev üstlenen gazeteci doğru, yansız ve hızlı biçimde bilgi ve haber vermek, olumsuzlukları sorgulamak, kamu yararını ilgilendiren konu ve olaylarda farkındalık oluşturmak, toplumu aydınlatmak gibi işlevlerini yerine getirirken meslek ilkelerini ve etiğini gözetmeli ve doğru olmayan haberlerden kaçınmalıdır.

KALKINMAYA, VE AYDINLANMAYA KATKI SUNMAKTADIR

Mesai mefumunun olmadığı azim ve fedakârlığın temel çalışma kriterlerinden olan gazetecilik mesleği gelişmiş toplumların da vazgeçilmez unsurudur. Basın, görevini tarafsız ve objektif bir şekilde yürütmesi ile toplumların gelişimine, kalkınmasına, ve aydınlanmasına katkı sunmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle tarafsız, ilkeli, dürüst habercilik anlayışıyla görevlerini büyük özveriyle yerine getiren, halkın haber alabilmesi için gece gündüz çalışan, Afyonkarahisar’daki basın mensupları başta olmak üzere tüm basın emekçilerimizin Gazeteciler ve Basın Bayramını kutluyor, mesleğini icra ederken hayatını kaybeden basın mensuplarımızı bu vesileyle saygı ve rahmetle anıyorum.”


  • Cuma 21.5 ° / 7.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.6 ° / 5.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.7 ° / 3.8 ° Güneşli