Tarih: 23.07.2021 21:04

Basın, toplumun güvencesidir

Facebook Twitter Linked-in

Afyonkarahisar Sanayici ve İşadamları Derneği (AFSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Sayın, 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle yazılı basın açıklaması yaparak gazetecilerin gününü kutladı. Başkan Sayın açıklamasında şunları söyledi:

“Basın, kamu yararı gözeterek doğru habercilik prensibini benimseyen, görevini etik ilkeler çerçevesinde yerine getiren, demokrasimizin varlığı ve sürdürülebilirliği bakımından önemli kurumlardan biridir.

İçinde bulunduğumuz iletişim çağında her insanın bilgiye ulaşma, doğruları öğrenebilme ve kendi fikirlerini ifade edebilme hakkı modern dünyada tartışılmaz bir gerçektir. Bu yönüyle basın demokrasinin güçlenmesine de önemli katkı sağlamaktadır. İlkeli ve sorumlu habercilik anlayışı ile kişisel hak ve özgürlükleri temel alarak tarafsız bir şekilde kamuoyunu aydınlatma çalışmalarını yürüten basın, toplumun güvencesidir. Kamu kurumlarıyla halkımızın arasında köprü görevi de gören basın mensuplarımızın, objektif, tarafsız ve özgür olması bu noktada çok önem arz etmektedir.

Yerel ve ulusal çapta yaşananları özverili bir şekilde haberleştirerek kamuoyunun oluşmasına katkıda bulunan, sürekli ilgi ve desteklerini gördüğümüz basın kuruluşlarımızın ve güzide temsilcilerinin “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını “ kutluyor mesleğini icra ederken hayatını kaybeden basın mensuplarımızı ise bu vesileyle bir kere daha saygıyla anıyorum.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —