• BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05

Başkan Zeybek uyardı: “Yasaklar kapıda!”

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Covid-19 tedbirleri kapsamında yeni normalleşme sürecinde virüsün tamamen bittiği algısıyla vakalarda ciddi artış yaşandığını belirterek, “Böyle giderse yeni yasaklar kapıda” dedi.

SİYASET 3.08.2021 23:56:00 0
Başkan Zeybek uyardı: “Yasaklar kapıda!”

Afyonkarahisar Belediye Meclisi kararı ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Vali Gökmen Çiçek’e şehrimize yaptıkları yatırım ve hizmetlerden dolayı ‘Fahri Hemşehrilik’ unvanı verilmesine oy birliği ile karar verildi.

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek Başkanlığında Ağustos ayı Meclis toplantısı gerçekleşti. Toplantıda gündeme ilişkin maddeler görüşülerek karara bağlandı. Toplantıda görüşülen bazı maddeler ise ilgili komisyonlara meclis üyelerinin oy birliği ile sevk edildi.

Gündem maddeleri arasında Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Vali Gökmen Çiçek’e fahri hemşerilik unvanı verilmesi yönündeki gündem maddesi Meclis Üyeleri’nin oy birliği ile kabul edildi. Yapılan oylamanın ardından bir açıklama yapan Başkan Zeybek, Bakan Kasapoğlu ve Vali Çiçek’in şehrimize önemli yatırım ve hizmetlerinin olduğunu ifade etti.

ÇOK CİDDİ BİR KAYNAK AKTARDI

Zeybek, “Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu, belki de tarihte olmayan Afyonkarahisar’ımızın merkezi ve tüm ilçeleri ile beldelerine varıncaya kadar çok ciddi bir kaynak aktardı. Bundan dolayı fahri hemşehrilik beratı verelim istedik. Bakanımız sağ olsun ilimize çok ciddi kaynak aktardı ve aktarmaya da devam ediyor. Sağ olsun bizde Sayın Bakanımızı bir hemşehrimiz olarak gördük. Ayrıca Sayın Valimiz Gökmen Çiçek’in de ilimize geldiği günden itibaren yaptığı çalışmalar var. Afyonkarahisar’ımızın tanıtımına büyük katkı sağlıyor. Kendisine fahri hemşehrilik beratı vereceğimizden sayın valimizin haberi yoktu” dedi.

NE MASKE NE TEMİZLİK VAR

Başkan Mehmet Zeybek, 1 Temmuz 2021 tarihi itibariyle başlayan yeni normalleşmeyle birlikte Afyonkarahisarlıların büyük çoğunluğunun virüsün yok olmuş gibi davranmasından yakınarak şunları kaydetti: “Ne maske takmaya dikkat eden var, ne temizliğe riayet eden var, ne dezenfekteye. Sosyal mesafe kuralına da dikkat edilmiyor. Vaka sayılarında yeniden ciddi bir artışla karşı karşıyayız. Aşılamada istenilen noktaya gelinemedi. Hala daha hemşehrilerimizden aşının yan tesiri olacağı inancına kapılanlar var. Yoğun bakımlarda hayata tutunmaya çalışanlara bakıldığında yüzde 90’ı hiç aşı olmayanlardır. İlerleyen günlerde durum böyle devam ederse yeni yasakların kapıda olduğunun habercisidir. Çok tehlikeli bir virüs varyantının yakında ortaya çıkabilip her üç kişiden birini mutlaka öldüreceği yönünde haberler var.

ÜLKEYE YAPILACAK EN BÜYÜK İHANETTİR

Kurban Bayramı’ndan sonra Türkiye genelinde ciddi doğal afetler oluşmaya başladı. Artvin ve Rize illerimizde sel felaketinde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Hemen peşinden hiç kolay değil neredeyse sahil kenarlarının tamamında orman yangınları afetiyle karşı karşıyayız. Orman yangınlarında insanın aklına farklı şeyler geliyor. İnşallah o şekilde değildir. Sadece ormanlar yanmıyor içerisinde bir sürü hayvanat da telef oluyor. İnsanlarımız canlarını kaybediyor. Manavgat yangınında hayatını kaybeden orman işçisi Yaşar Cinbaş hemşehrimizin cenaze törenine katıldık. Allah rahmet eylesin. Ailesinin ve orman teşkilatının başı sağ olsun. Birliğimizi sürdürdüğümüz sürece bunun da üstesinden geleceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. ‘İktidardan indiremedik, bu adamı ormanları yakarak güç durumda bırakalım’ diye talimatlar vermek bu ülkeye yapılacak en büyük ihanettir. Onları da telin ediyoruz.”


  • Perşembe 22.7 ° / 9.5 ° Güneşli
  • Cuma 21.5 ° / 7.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.6 ° / 5.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu