• BIST 100

    10533,63%0,84
  • DOLAR

    32,58% 0,19
  • EURO

    35,11% 0,41
  • GRAM ALTIN

    2461,52% 1,08
  • Ç. ALTIN

    3960,19% 0,15

BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

GÜNDEM 2.07.2024 13:02:34 0
BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

Afyonkarahisar Belediye Meclisi, Temmuz ayı toplantısını gerçekleştirdi. Toplantının açılış konuşmasını Belediye Başkanımız Burcu Köksal yaptı.

YAZ KURSLARIMIZ BAŞLADI

Okulların kapanmasıyla birlikte çocuklarımız ve gençlerimiz yaz tatili sürecine girdiğini hatırlatan Başkanımız Burcu Köksal, tatil döneminde çocuklarımızı zararlı alışkanlıklardan uzak tutmak manevi değerleri korumasını sağlamak, fiziksel aktivitelerle ve sporla vakitlerini değerlendirmeleri için yaz kursları düzenleyeceklerini açıkladı.

Futboldan, hentbola, basketboldan, voleybola, tekvando ve yüzme gibi çeşitli spor dallarında kurslar verileceğini söyleyen Başkanımız Burcu Köksal, “Kayıtlarımız başladı; tüm gençlerimizin ve çocuklarımızın bu aktivitelere katılımını bekliyoruz. Yine çocuklarımız için zeka oyunları, robotik kodlama, Kur’an-ı Kerim, halk oyunları gibi kültürel ve görsel etkinliklere katılarak kendilerini geliştirmeleri adına Bilgi Evlerimiz'de de kurslarımızı başlatacağız.

Yine çocuklarımıza yönelik 12-14 Temmuz tarihleri arasında Motor Sporları Merkezi’nde Baba Çocuk Kampımızı gerçekleştireceğiz. Dışarıdan katılım sağlayacak misafirlerimize de ilimizin gastronomi değerlerini tanıtacağız.” dedi.

“İKİ YIL ARANIN ARDINDAN SÜNNNET ŞÖLENİ YAPILACAK”

Avrupa Şampiyonası’na katılarak ülkemizi temsil eden ve bizlere çok büyük bir gurur yaşatan A Milli Takımı’mıza da teşekkür eden Başkanımız Burcu Köksal, “Milli Takımımız bizi çok mutlu etti; biliyorsunuz maçları hemşerilerimizle birlikte Zafer Meydanı’nda maçları dev ekrandan izliyoruz. Takımımıza destek olmak, moral ve motivasyonlarını artırmak, hemşerilerimizle birlik ve beraberliğimizi perçinlemek adına yaptığımız bu organizasyondan büyük mutluluk duyuyorum” ifadelerini kullandı.

Afyonkarahisar Belediyesi olarak iki yıl aradan sonra Sünnet Şöleni gerçekleştireceklerini ifade eden Başkanımız Burcu Köksal; “Sünnet şölenimizi de Ağustos ayında gerçekleştireceğiz. Diğer taraftan geleneksel olarak gerçekleştirdiğimiz Şifalı Aşure Etkinliğimiz de devam edecek. 19 Temmuz’da Aşure Etkinliğimizi gerçekleştireceğiz. Yardımsever vatandaşlarımıza da burada bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Kültürel ve sportif etkinliklerin yanında altyapı ve üst yapı da da çalışmalara devam ettiklerine dikkat çeken Başkanımız Burcu Köksal, "Kültürel ve spor etkinliklerimiz yoğun bir şekilde devam ederken yaz mevsimi nedeniyle yatırımlarımızı hızlı bir şekilde sürdürüyoruz. Asfalt ve kaldırım çalışmalarımızı bu bağlamda hızlandırdık.  Park bahçe ve temizlik gibi hizmetlerimiz rutin olarak devam ediyor. Canla başla çalışan tüm çalışma arkadaşlarımıza huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu.

KOMİSYON RAPORLARI GÖRÜŞÜLDÜ

Belediye Başkanımız Burcu Köksal’ın konuşmasının ardından gündeme geçildi. Kamu kurum ve kuruluşlarından ve vatandaşlarımızdan gelen hız kesici, durak yeri trafik levhası ve trafik ile ilgili trafik komisyonu raporu oy birliği ile kabul edildi.

Afyonkarahisar Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığının Servis Araçları Yönetmeliğinde (S) Ticari Plakaları Boşta Bekletme 1. yılın sonunda (S) Ticari plakaların Belediye Başkanlığı uhdesinde kalmayıp, tescil süresi geçen (S) Ticari Plaka sahiplerine her bir gün için idari para cezası uygulanması yönünde düzenleme yapılması ve şehir içinde faaliyet gösteren nakliye durağı araçlarına farklı renklerde logo yapılması isteği hakkında teklifleri, komisyondan geldiği şekliyle kabul edildi.

ULUSLARARASI GASTRO AFYON TURİZM VE LEZZET FESTİVALİ ALTINCI KEZ DÜZENLENECEK

6. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali düzenlenmesi yönünde Belediyemiz ile Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği ve diğer paydaş kurum kuruluşlar arasında protokol yapılması ve bu hususta Belediye Başkanımız Burcu Köksal’a yetki verildi.

Dr. Muharrem Kasapoğlu Olimpik Yüzme Havuzunda açılacak olan yaz kursuna katılacak olanlardan alınacak ücretler komisyondan geldiği şekliyle kabul edildi. Baba Çocuk ilişkilerini güçlendirmek, aileler arası sosyal ilişkilerin, dostlukların pekişmesi ve çocuklarımızın yardımlaşma duygularının gelişmesini sağlamak amacıyla 12-14 Temmuz tarihleri arasında Baba Çocuk Kampı düzenlenmesi kararlaştırılırken, Belediyemiz, Türkiye Motosiklet Federasyonu ve Anadolu Motor ve Doğa Sporları Kulübü arasında işbirliği protokolü imzalamak üzere Belediye Başkanımız Burcu Köksal’a yetki verildi.

Mülkiyeti Belediyemize ait Güvenevler Mahallesinde bulunan kafeteryanın Halk Lokantası olarak işletilmeye başlanması kararlaştırılırken, Engelsiz Gastronomi Merkezi ve Terapi Merkezi’nin iş ve işlemlerine devam edeceği belirtildi. Toplantı, Bayındırlık ve İmar Komisyon Raporlarının da görüşülmesiyle sona erdi. Bir sonraki toplantının 1 Ağustos Perşembe günü saat 18.30’da yapılması kararlaştırıldı.


Afyonkarahisar,Afyonkarahisar Belediyesi
belediye365.com

  • Perşembe 31 ° / 18.1 ° Güneşli
  • Cuma 27.6 ° / 14.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 27.6 ° / 13.9 ° false