• BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,60% 0,38
  • EURO

    34,75% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2498,20% 0,57
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00

Borçlandırarak yollayacaklar, vicdanınız kurusun!

CHP Milletvekili Köksal,“Hemşehrilerimi ya uzun vadede borçlandıracaklar ya da Gökçe mahallesine borçlandırarak yollayacaklar.Vicdanınız kurusun!” dedi.

SİYASET 25.02.2021 01:13:00 0
Borçlandırarak yollayacaklar, vicdanınız kurusun!

Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 2013 yılında Mısri camii ve İmaret camii etrafının riskli alan ilan edilmesinin ardından son aylarda büyük bir mağduriyet sorunu olacağı ortaya çıktı. Bunun üzerine halk ve siyasiler tepkilerini gösterirken AK Partili siyasiler inatla halkı mağdur etmeye çalışıyor. Hak gasbına uğrayacak olan her iki bölgenin vatandaşları hakkını aramaya çalışırken muhalif siyasilerde halkın yanında yer almaya, bununla ilgili açıklamalar ve bazı girişimlerde bulunmaya devam ediyorlar.

ZEYBEK KONUYU SİYASETE EVİRMEYE ÇALIŞIYOR

Özellikle CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz ve CHP Milletvekili Burcu Köksal haklının yanında dimdik durmaya devam ediyor. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, açıklamalarında her ne kadar bahaneler üreterek konuyu siyasete evirmeye çalışsa da halk bunu görüyor. Geçtiğimiz günlerde yerel televizyon kanalında açıklamalar yapan Başkan Zeybek, halkın yanında olduğu vurgusunu yaptı ancak her defasında yaptığı polemik siyasetini orada da sürdürdü.

MAZLUMUN YANINDA YER ALIN!

Bazı yazarların ise mazlumun yanında yer almak yerine gücün yanında yer aldıkları bu minvalde yazılar yazdıkları gözlemlendi. Vatandaşlar ise hem yazarlara hem de Belediye Başkanı Zeybek’e sosyal medya üzerinden tepki göstermeye devam etti.

BAKANLIKTAN GELEN CEVAP

Çevre ve Şehircilik Bakanlığına verdiği önergede Bakan Murat Kurum’a Kentsel Dönüşüm Projesinde yaşanacak mağduriyetleri soran CHP Milletvekili Av Burcu Köksal, sosyal medya hesabından cevabın geldiğini duyurdu.  Bakanlığa tepki gösteren Köksal, şunları söyledi:

“Mısri mahallesi kentsel dönüşümü ile ilgili bakana verdiğim önergenin cevabı…  Cevapta uzun vadede taksitlendirilerek ve haksahiplerinin mevcuttaki kıymet takdirleri esas alınarak borçlandırılarak konut sahibi olacaklar diyor. Şehrin göbeğinde 400 liraya 1750 liraya kıymet takdiri mi olur? Ayrıca Gökçe mahallesinde de rezerv edilmiş. Yani hemşehrilerimi ya uzun vadede borçlandıracaklar ya da Gökçe mahallesine borçlandırarak yollayacaklar.Vicdanınız kurusun!”


  • Cumartesi 17.6 ° / 5.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.7 ° / 3.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 20.8 ° / 6 ° Güneşli