• BIST 100

    9645,02%-0,5
  • DOLAR

    32,53% -0,03
  • EURO

    34,88% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2426,09% -0,15
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00

Bu acının tarifi yok! Kazada 5 öğrenci öldü

Sabah okula gitmek için evden çıkıp servise binmişlerdi. Ama olmadı..! Afyonkarahisar’daki kazada hayatını kaybeden 5 öğrenci, son yolculuğuna uğurlandı. Öğrencilerin okul sıraları bu kez onların musalla taşları oldu!

ASAYİŞ 11.10.2021 17:49:00 0
Bu acının tarifi yok! Kazada 5 öğrenci öldü

Öğrencileri taşıyan okul servisi mıcırlı yolda kayarak, yol kenarındaki ağaçlara çarptı. Kazada; minibüste bulunan 5 öğrenci vefat etti, 4'ü ağır 5 öğrenci yaralandı.

Kaza; Afyonkarahisar’ın İscehisar ilçesine bağlı Çatağıl köyü yakınlarında bugün saat 10.00 sıralarında meydana geldi. İlkokul öğrencilerini taşıyan ve sürücüsünün Adalettin Şen olduğu öğrenilen 03 UU 567 plakalı okul servisinin, mıcırlı yolda kayarak ağaçlara çarptığı öğrenildi.

VALİ ÇİÇEK KAZA YERİNE GİTTİ

Çarpmanın şiddetiyle öğrencileri taşıyan minibüs parçalandı. Araçta bulunan 5 öğrenci yaşamını yitirdi, 4'ü ağır 5 öğrenci ise yaralandı. Yaralılar ambulanslarla Afyonkarahisar'daki çeşitli hastanelere kaldırıldı.

Kaza yerine giden Vali Gökmen Çiçek, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, İl Emniyet Müdürü Ali Temiz ve İscehisar Kaymakamı Uğur Kapar incelemelerde bulundu. Öğrencilerin yakınları kazayı görünce sinir krizi geçirdi.

KAZADA YAŞAMINI YİTİREN ÖĞRENCİLER

Afyonkarahisar İscehisar Çatağıl köyü Peribacaları mevkiinde meydana gelen öğrenci servisi kazasında yaralanan 5 öğrenciden 4'ünün hastanelerde tedavisinin sürdüğü, diğerinin durumunun iyi olduğu kaydedildi. Kazada yaşamını yitiren öğrencilerin İsmail Eser (11), Melisa Demirel (14), Nisa Eser (14), Teslime Eser (13), Damla Duran (11) olduğu öğrenildi. Halen tedavisi devam eden yaralı öğrencilerin ise Rana Eser (12), Hakan Tek (16), Musa Eser (10) ve Yağmur Duran olduğu belirtildi.

KAZAYI, ÖĞRENCİLERDEN BİRİ HABER VERMİŞ

Kaza sonrası araçta bulunan öğrencilerden birinin kendi imkanlarıyla köye ulaşarak ihbarda bulunduğu, bu öğrencinin durumunun iyi olduğu belirtildi. Araç sürücüsü Adalettin Şen'in (53) ise jandarma tarafından gözaltına alındığı kaydedildi. Öte yandan kazada ölen çocukların cenazesi İscehisar’da kılınarak toprağa verildi.

BAKAN ÖZER'DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Afyonkarahisar'ın İscehisar ilçesinde öğrenci servisi kazasında hayatını kaybedenler için başsağlığı mesajı yayımladı. Özer mesajında, "Afyonkarahisar'ın İscehisar ilçesinde meydana gelen trafik kazasında yitirdiğimiz canlarımızın acısını kalbimizde hissediyoruz. Evlatlarımıza Allah'tan rahmet, aileleri, yakınları ve öğretmenlerine sabır ve başsağlığı dilerim" ifadesini kullandı.

YARALI KURTULUP 2 KİLOMETRE KOŞTU

Afyonkarahisar'da servis aracının devrilmesi sonucu 5 öğrencinin yaşamını yitirdiği kazada hafif yaralanan, araçtan çıkarak 2 kilometre koşarak köye gidip haber veren Arda Demirel'in, olayda ölen Melisa Demirel'in (14) kardeşi olduğu ortaya çıktı.

Okul servisinin, bölgedeki köylerden aldığı öğrencileri Alanyurt Köyü Ortaokulu'na götürdüğü, Çatağıl köyü çıkışında henüz belirlenemeyen nedenden dolayı sürücü Adalettin Şen'in direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu aracın kontrolden çıktığı kaydedildi. Kazada araçtan hafif yaralı olarak çıkan Arda Demirel'in 2 kilometre koşarak Çatağıl köyüne gidip, kazayı haber verdiği öğrenildi. Yaşamını yitiren öğrencilerden İsmail Eser ile Nisanur'un kardeş olduğu belirtilirken, kazayı köydekilere haber veren Arda'nın kardeşi Melisa'nın da hayatını kaybettiği belirlendi.

AİLELERİN ÜZÜNTÜSÜ

Kurtyurdu Mahallesi'nde oturan İsmail ile Nisa Eser kardeşlerin evinde üzüntü yaşandı. Kazayı görüp yaralılara müdahale eden Burhan Eser, "Ben süt topluyorum. Sabah kaza yapan servis aracıyla birlikte çıktım köyden. Bizim karşı mahalleden ortaokul öğrencilerini alıp götürüyor. Alanyurt köyüne sütü götürüp geri gelirken kaza yerini gördüm. Ben araçtan indim o esnada karşı taraftan bir araç daha geldi. Hemen çocuklara müdahale ettim, nefes alanları yan çevirdim. Ölenlere bakamadım zaten. Birisi kaportanın arasında sıkışmıştı. Babası da geldi o çocuğun. Onlarla birlikte çocuğu çıkardık kaportanın arasından, sonra da jandarma geldi" diye konuştu.

KORKUSUNDAN GERİ KOŞMUŞ

Kazada hayatını kaybeden Melisa Demirel'in kardeşi Arda Demirel'in 2 kilometre koşarak köydekilere olayı haber verdiğini anlatan Eser, şunları söyledi:

"Haber vermeye giden çocuğu ben görmedim. Çocuk kaza anında korkusundan geri koşmuş. Köye doğru gitmiş ve çobanı görmüşler orada, ona haber vermişler. O çocuğu ben daha sonra gördüm. Ölen çocuğun kardeşi 'Bu kardeşim diyor' ama biz çocuğu bilemiyoruz."

BU ACININ TARİFİ YOK

Bu sabah yaşanan elim kazada hayatlarını kaybeden evlatlar Vali Gökmen Çiçek, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ahmet Emre Bilgili, Milletvekili Ali Özkaya ve çok sayıda vatandaşın katıldığı cenaze namazının ardından Çatağıl Köyü’nde toprağa verildi. Acılı aileleri teselli etmeye çalışan Vali Gökmen Çiçek, ailelere başsağlığı ve sabırlar diledi.

YÜREĞİMİZ İSCEHİSAR’DAN GELEN ACI HABERLE YANDI

Sosyal medya hesabından taziye mesajı da yayınlayan Vali Gökmen Çiçek, "Yüreğimiz İscehisar’dan gelen acı haberle yandı. Çatağıl Köyü’nde öğrenci servisinin devrilmesi sonucu hayatlarını kaybeden öğrencilerimize Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabırlar diliyor, yaralılarımıza da acil şifalar temenni ediyorum."

 

KAYNAK: Ali Fuat Güçlüer/DHA


  • Çarşamba 26.1 ° / 12.1 ° Güneşli
  • Perşembe 22.3 ° / 10.6 ° Güneşli
  • Cuma 21.6 ° / 8.6 ° Güneşli