• BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00

Bu film yıllar sonra tekrar gösterime giriyor

Sanatçı Zaim Güvenç sinema ve müzik kariyerini bir arada başarılı bir şekilde sürdürüyor.

YAŞAM 8.04.2021 21:18:00 0
Bu film yıllar sonra tekrar gösterime giriyor

Sanatçı Zaim Güvenç, yeni şarkısının hazırlıklarını sürdürürken bir yandan da Ankara’nın sanatla kenetli tarihi derneklerinden Ankara Fotoğraf Sanatçıları Derneği (AFSAD) ile çalışmalarını filmografisine taşıyor.

Geçtiğimiz yıllarda Bakışma Hikayeleri adıyla çekilen filmde başrolü üstlenen Sanatçı Zaim Güvenç, filmin AFSAD tarafından yeniden gösterileceğini ve filmde birlikte çalıştıkları,  yakın zamanda kaybettiğimiz sinemamızın büyük görüntü yönetmeni Aytekin Çakmakçı’yı saygı ve rahmetle andığını kaydetti.

Filmin yıllar sonra yeniden gösterileceğini söyleyen Güvenç, "Aytekin Çakmakçı ile  önce ‘Kemal Sunal'la birlikte rol aldığımız Düttürü Dünya filminde sonrada Bakışma Hikayeleri adlı AFSAD’da gösterilecek filmde  birlikte çalıştım. Filmlerin her ikiside ödüllü. Aytekin Çakmakçı benim için sinemada çok kıymet verdiğim ağabeylerimden biri. Çok yakın zamanda kaybettik ruhu şad olsun. Sinemamıza damgasını vuran filmler onun kamerası ile hayata geçerken filmlerin bir çok özlenen yıldızı onun görüntüleri ile hayat buldu. 18 yaşımı benim için Düttürü Dünya filmi ile görüntüleri ile ölümsüzleştirdği için O’na minnettarım. Şunu da not etmek isterim. Bakışma Hikayeleri adlı filmde bizimle çalışmasının nedenini bana 'Senaryolarınızda drama unsurlarını yerli yerince kullanıyorsunuz. Bu benim için kıymetli’ şeklinde açıklamıştı" diye konuştu.

Bakışma Hikayeleri, Ankara Film Festivali’ndeki başarısı, Aytekin Çakmakçı'nın varlığı ve Zaim Güvenç’in sinemadaki birbiri ardına gerçekleştirdiği adımmlarla izlenmeye değer bir film. Filmin gösterimi sonrasında oyuncularla ve filme emek veren tüm ekiple söyleşi de yayınlanacak. Bakışma Hikayeleri, 11 Nisan Pazar günü saat 18.00’de AFSAD'ın web sitesinde gösterilecek. Mutlaka izleyin.


  • Cuma 18.7 ° / 7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.3 ° / 9.1 ° Güneşli
  • Pazar 23 ° / 10.7 ° Güneşli