• BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,60% 0,38
  • EURO

    34,75% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2498,20% 0,57
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00

Bu iktidar “rantçı sermayenin” iktidarıdır

CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, “AKP iktidarı uygulamalarıyla, işçinin, memurun, emeklinin, öğrencinin, küçük esnafın, çiftçinin, namuslu iş insanlarının kısaca “halkın iktidarı” olmadığını göstermiştir" dedi.

SİYASET 28.11.2020 21:08:00 0
Bu iktidar “rantçı sermayenin” iktidarıdır

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından İl Danışma Kurulu Toplantısı düzenlendi. Beyaz Saray toplantı salonunda yapılan toplantıya CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, İl Başkanı Yalçın Görgöz,  eski il başkanları, ilçe ve belde belediye başkanları, il genel meclisi üyeleri, belediye meclis üyeleri ve partililer katıldı.

İl Danışma Kurulu toplantısında konuşan İl Başkanı Yalçın Görgöz, şunları söyledi:

“Sözlerime başlamadan önce genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun selamlarını iletiyorum.

CHP Afyonkarahisar il başkanlığı olarak 1 Mart 2020 de yapılan olağan il kongresiyle  göreve geldik. Yaklaşık 9 ay oldu. Bugün burada 9 ayda neler yaptığımızı, bundan sonra neler yapacağımızı ve yapmamız gerektiğini, ülkemizde ve ilimizde yaşananları hep birlikte değerlendirmek için bir aradayız.

Biz göreve geleli 9 ay oldu ancak 9 ay önce bir de covid-19 virüsü geldi ve kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına aldı.

Ülkemizde zaten Ekonomik kriz vardı ancak salgınla birlikte Türkiye ekonomisinin ne kadar kırılgan ve zayıf olduğunu bir kez daha gördük. Biz biliyorduk, anlatıyorduk ama görmek, bilmek istemeyenler de görmüş oldular.

Bununla birlikte, yedek akçenin, işsizlik fonunda biriken paraların, deprem paralarının yok edilmiş olduğunu, başka başka yerlere harcanmış olduğu gözler önüne serildi.

Devletin kasasında olması zorunlu olan, halkın ödediği vergilerle, bağışlarla toplanmış olan milyarlar yok edilmiş.

Yani doğal afetlerde, şu an yaşadığımız gibi salgın süreçlerinde halka harcanması gerekli olan birikmiş paralarımız yok edilmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu haliyle sosyal devlet olma özelliğini yitirmiştir.

Salgın sürecinde 5 maskeyi bile dağıtmayı beceremeyen saray iktidarı, millet ekonomik krizin etkisi altında inim inim inlerken, 5 li çeteyi hiç ihmal etmemiş, paylaştırdığı ihalelerle ihya etmeyi sürdürmüştür.

Üretemeyen, adeta tükenmiş olan iktidar, genel başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu na karşı, bir tetikçinin alenen yaptığı mektuplu saldırıya karşı sessiz kalmayı tercih etmiş, destekçisi ve küçük ortağı ise, öve öve yere göğe koyamadığı mafya liderine bir kere daha sahip çıkmıştır.

Bizim elbette tetikçilerle işimiz olmaz. ancak bu durum; sorunlara çözüm üretemeyen iktidarın nerelerden, kimlerden medet umduğunu göstermesi açısından çok önem arz etmektedir.

CHP kurtuluş savaşının ateşinde doğmuştur. Genel Başkanımız sayın Kılıçdaroğlu; bizim ruhumuzu oluşturan temel öge Kuva’yı Milliyedir diyerek tavrımızı net olarak ortaya koymuştur. Bizim işimiz çetelerle değil, çeteleri besleyen ve onlardan medet umanlarladır.

1.5 yılda 3 kere merkez bankası başkanı değiştiren iktidarın başı, sonunda mecbur kalarak ekonomi ve maliye bakanını da değiştirmek zorunda kalmıştır. Değişiklik sonrasında faizlerin yükseltilmesiyle bir anda piyasalarda hareketlilik yaşanmış olsa da, “faiz sebep, enflasyon sonuç” diyen bir anlayış değişmediği sürece, bu iktidarın ekonomik krizi engelleyemeyeceği görülmüştür. Sonuçta Kişilerin değişmesinin çözüm olmadığı, ancak Kafaların ve sistemin değişmesi gerektiği görülmüştür.

En son Borsa İstanbul’un %10’u Katar’a devredildi. "Yerli ve milli" olduğunu iddia edenler; ülkenin savunma sanayisini, borsasını, limanlarını, otoyollarını, arazilerini Katar Emiri'nin ailesine peşkeş çekmeye devam ediyorlar... Katar Katar satıyorlar.

Afyon’a gelince; Türkiye’den farklı olmadığımızı görüyoruz.

Salgınla ilgili en kötü illerin içinde yer alıyoruz. Defalarca uyardık ama dinletememiştik. Sonunda belediye başkanı da dahil Afyon’daki salgınla ilgili durumun ne kadar vahim olduğunu dile getirmek zorunda kaldı.

Salgınla ilgili her gün ilçelerimizden, kasaba ve köylerimizden artış haberleri, kayıp haberleri alıyoruz ve elbette çok üzülüyoruz. Ancak günübirlik laf olsun diye alınan tedbirlerle bu virüsün üstesinden gelemeyeceğimizi de biliyoruz. O yüzden de sürekli olarak vatandaşlarımızı uyarıyoruz.

Biz bu virüs belasının üstesinden ancak akılla, bilimle ve milletin birlikte dayanışmasıyla gelebiliriz.

Bu süreçte bizim CHP’li belediye başkanlarımız mükemmel bir performans gösterdiler. Tüm imkansızlıklarına rağmen halkçı belediyeciliğin en güzel örneklerini sergilediler. 4 belediye başkanımıza da bir kere daha çok çok teşekkür ediyorum.

Tüm ilçelerimizi köylerimizi sürekli geziyoruz. Çiftçimiz, esnafımız, öğrencimiz, işçimiz, emeklimiz hiç kimse halinden memnun değil. Gittiğimiz yerlerde, partimizin çözüm önerilerini anlatıyoruz. Partimiz açısından çok güzel, olumlu bir hava var. Vatandaşlarımız bunu açık açık dile getiriyorlar.

İlçe ve belde örgütlerimiz halkımızın yanında çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor. Tüm örgüt başkanlarıma çok çok teşekkür ediyorum. Sağolun varolun.

AKP’nin 19 yıllık iktidarından en fazla Afyon’umuz zarar görmüştür. Bunu iyi anlatacağız. Halkımız bunu görüyor, yaşıyor, konuşuyor.

Ve biz inanıyoruz; CHP Afyon’da 1. Parti olacak hiç kuşkunuz olmasın.

19 yıllık AKP iktidarı, bu süre içerisindeki uygulamalarıyla, işçinin, memurun, emeklinin, öğrencinin, küçük esnafın, çiftçinin, namuslu iş insanlarının kısaca “halkın iktidarı” olmadığını göstermiştir.

Bu iktidar “rantçı sermayenin” iktidarıdır.

Yine bu süreçte salgın falan dinlemeden çalışmalarımızı uyum içinde yürüttüğümüz milletvekilim sayın Burcu Köksal’a çok teşekkür ediyorum.

Ve biz göreve geldiğimizden bu yana, gündeme dair açıklamalarımızı haberleştiren, halkımıza ve yetkili kurumlara ulaşmasını sağlayan basınımıza çok çok teşekkür ederim.

Bizim açıklamalarımız sonrasında Afyon’da Kızılay Kan Merkezinde plazma toplanmaya başlanmış, yıllardır bitirilemeyen Yeni Müze Kompleksi yeniden ihaleye çıkartılmış, Afyon Şuhut Yolu yapımına tekrar başlanmıştır.

Yapılması planlanan “Kentsel Dönüşüm” konusunda yaptığımız açıklamalar neticesinde, halkın yararına olumlu değişiklikler yapılacağını düşünüyoruz ve takipçisi olacağımızı yineliyoruz.

Bir teşekkür de elbette il yönetim kurulumuza; Pandemi süresince gece-gündüz demeden, sokak sokak ilçe ilçe köy köy dolaşıp ihtiyaç sahiplerine yardım kolileri dağıtan, maske dağıtan, partimizi açık tutan, tüm çalışmalarımızda dim dik atakta duran il yönetim kurulundaki yoldaşlarıma ve ayrıca genç yoldaşlarıma, kadınlarımıza sonsuz teşekkürler.

CHP iktidara hazırdır. Kimseyi ayırmadan, ayrıştırmadan kucaklayacağız. Halkın iktidarını halkımızla birlikte kuracağız. Biz kazanacağız. Türkiye Kazanacak.”


  • Cuma 21.5 ° / 7.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.6 ° / 5.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.7 ° / 3.8 ° Güneşli