• BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,51% 0,04
  • EURO

    34,61% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2432,34% 0,02
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00

Bu tır çocuklara uzayı ve bilimi sevdirecek

Ali Kuşçu Mobil Uzay Tırı, Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinasyonda Türkiye'de köy köy gezerek çocuklara uzayı ve bilimi sevdirecek.

GÜNDEM 18.06.2021 22:58:00 0
Bu tır çocuklara uzayı ve bilimi sevdirecek

İçişleri Bakanlığının desteği, Valilik ve Afyon İyilik Hareketi öncülüğünde 95 günde tamamlanan, 81 ili köy köy gezerek çocuklara ve gençlere uzayı sevdirecek Ali Kuşçu Mobil Uzay Tırı, Vali Gökmen Çiçek ve il protokolünün katıldığı programla Türkiye Turu’na başladı.

Ali Kuşçu Mobil Uzay Tırı’nın açılışı için Vali Gökmen Çiçek, Milletvekili Ali Özkaya ve il protokolünün katılımıyla açılış töreni düzenlendi. Öncelikle Afyonkarahisar İyilik Hareketi Derneği Başkanı Özgür Sepin de Ali Kuşçu Mobil Uzay Tırının yapımına ilişkin bilgi verdi. Ardından Milletvekili Ali Özkaya söz aldı.

AFYON’DAN TÜRKİYE’YE KATKI SUNACAK

Cumhurbaşkanlığınca ilan edilen 2021 Uzay yılı kapsamında Afyonkarahisar İyilik Hareketi Derneği öncülüğünde yapılan projenin anlamlı olduğunu ifade eden Milletvekili Ali Özkaya, "Türk milletinin uzayla olan serüvenini öğrenmek ve bilgi edinmek isteyenleri Buhara, Semerkand, Çimkent ve Taşkent'i gezmesini ve 1000 yıl önce neleri yaptığını, neleri düşündüğünü, hayal ettiğini ve uzayı nasıl keşfettiğini görmesi gerekiyor. Şimdi ise gençlerimiz atalarının ortaya çıkardığı bilim hareketini yeni nesillere aktaracak. Bu tırımızda Afyonkarahisar'dan başlayarak bütün Türkiye'ye katkı sunacak” diye konuştu.

TÜRKİYE’YE ÖRNEK PROJELER GELİŞTİRİYORUZ

95 günde yapımı tamamlanan ve büyük emek harcanan Ali Kuşçu Mobil Uzay Tırının bütün serüvenini bildiğini söyleyen Vali Gökmen Çiçek, "Biz, Afyonkarahisar'da milletvekillerimiz, belediyemiz ve sivil toplum kuruluşlarımızla beraber çıtayı yükseklere taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz. Burada Türkiye'ye her gün örnek farklı bir proje gerçekleştiriyoruz. İşte bugün de bütün Türkiye'yi gezecek olan Ali Kuşçu Mobil Uzay Tırımızda insanlarda merak uyandıracak. Tırı gezen çocuklarımız inşallah uzayı merak edecek ve araştırma içerisine girecek. Son yıllarda Türkiye uzay ve havacılık alanında büyük projelere imza atıyor. Ali Kuşçu Uzay Tırı bu anlamda önemli bir misyonu üstlenecek. Ben tırın yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Çiçek ve protokol üyeleri açılışı yapılan tırın içerisi gezerek, içerideki materyalleri inceledi.

Ali Kuşçu Mobil Uzay Tırı, Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinasyonda Türkiye'de köy köy gezerek çocuklara uzayı ve bilimi sevdirecek.


  • Salı 25.2 ° / 10.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.1 ° / 12.1 ° Güneşli
  • Perşembe 22.3 ° / 10.6 ° Güneşli