• BIST 100

    9645,02%-0,5
  • DOLAR

    32,53% -0,03
  • EURO

    34,88% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2426,09% -0,15
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00

Bunun vebali Mehmet Zeybek’in!

Büyük bir ilçe nüfusuna sahip olan Mısri Camii etrafı ile İmaret Cami yukarısındaki mahalleleri kapsayan Kentsel Dönüşüm Projesi çok su kaldıracak gibi gözüküyor.

GÜNDEM 22.12.2020 17:53:00 0
Bunun vebali Mehmet Zeybek’in!

Tedirgin olan mahalle sakinleri sosyal medya hesapları ve watsapp grubu kurarak ne olup bittiğini öğrenmeye çalışıyor.  

“MAĞDUR EDİLMEYECEK” DENİYOR AMA…!

Önümüzdeki günlerde dernekleşmeyi de planlayan mahalle sakinleri Kentsel Dönüşüm Projesinde büyük haksızlıklar oluşacağını düşünüyor.

Afyonkarahisar Belediyesi, İmaret Cami ve Mısri Cami etrafında uygulanacak olan Kentsel Dönüşüm Projesi’nin ihale tarihini 25 Şubat 2021 olarak açıkladı.

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ise her platformda; “Vatandaşlar kesinlikle mağdur edilmeyecek” açıklamasında bulunuyor ancak konuyla ilgili hiçbir detay vermiyor.

VATANDAŞ HİÇBİR ŞEY BİLMİYOR!

Vatandaşlar ise açıklamaların olumlu olduğunu ancak kendilerine hiçbir şey anlatılmadığını söyledi. Kendilerine hiçbir tebligatın yapılmadığını ve hiçbir yetkilinin gelip görüşmediğini dile getiren mahalle halkı şunları söyledi: “Kent meydanında bir iletişim ofisi kurdular fakat orada bulunan personelde hiçbir şey anlatmıyor yada bilmiyor. Bu mahallelerde 30-40 metrekarelik 100’lerce ev var. Fakat 30 metrekarelik bir ev 2 katlı yada 3 katlı. 3 katlı ise 90 metrekare eder ve bir aile rahatlıkla yaşıyor. Buna göre arsanın metrekare hesabından işlem yapılacaksa binlerce insan mağdur olacak demektir.

TOKİ OLMAZ, MAĞDUR EDER!

Diğer yandan biz 30 metrekare dahi olsa bir ev verilmesinden yanayız. Nedeni ise; buradaki insanlar gariban, TOKİ’ye kendi evi üzerinden neden borçlansın ki? Yani vatandaşların burada 30 M2’de olsa sonuçta 1 evi var. Kentsel Dönüşüm yapılınca kendi evini yeniden satın almak zorunda mı kalacak? Bu iş TOKİ vasıtasıyla değil de belediye bünyesinde yapılmalı.  Hem Afyonlu müteahhitler kazanmalı hem de vatandaşlar mağdur edilmemeli. Vatandaş kendisine gelip anlaşmak isteyen müteahhitle kendisi masaya oturup pazarlığını ona göre yapmalı. Bu böyle olursa mağduriyet olmamış olur, TOKİ yaparsa istediği şeyi dikta eder. Biz de o zaman hakkımızı almak için ne gerekiyorsa yaparız.

KENDİ EVLERİNİ YENİDEN SATIN ALACAKLAR!

“Burada şöyle bir yöntem uygulanmalı. Herkese bir ev verilmeli o kesin… Metrekaresi küçük olanlara küçük, büyük olanlara büyük ev verilmeli. Mahalle halkları olarak isteğimiz budur. Biz hiçbir şekilde kendi evimizin üzerinden borçlandırılmak, taksit ödemek istemiyoruz. Şuan ki duruma bakıldığında bizlere kendi evimiz yeniden satılmaya çalışılıyor. Niye? Biz size Kentsel Dönüşüm talebinde mi bulunduk? Bize yapalım mı diye sordunuz mu? Deprem açısından sorunlu olduğunu bahane ediyorsunuz. Tam tersine buraların altı hep kayalık ve Afyonkarahisar’ın en sağlam yerleridir. Yıllardır deprem atlattık ve buralardaki evlere hiçbir şey olmadı.

BUNUN VEBALİ SİYASİLERİN…!

Biz adaletine, merhametine güvendiğimiz Sayın Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’e ve diğer tüm siyasilere seslenmek istiyoruz: Eğer burada bir mağduriyet yaşatacaksanız bu işe hiç girişmeyin, şeffaf olun. Buraları birilerine peşkeş çekmeyin. Buralarda yaşayan gariban halkları mağdur ederseniz bunun vebali hem bu dünyada hem öbür dünyada sizin olsun. Burada her fert borçlandırılmadan ev sahibi edilecekse bu tamam ancak zaten geçimini zor sağlayan insanlar taksite sokulup borçlandırılacaksa kendi evini yeniden satın almış olacak. Bu da vebaldir. Zira TOKİ tefe-tüfe ile faiz uyguluyor. Yani evimizi bir süre sonra anlamadan yeniden satın almış gibi oluyoruz. Müteahhitleri serbest bırakın kim nasıl anlaşacaksa öyle anlaşsın. Yada hiç girişmeyin bu işe…!”


  • Çarşamba 26.1 ° / 12.1 ° Güneşli
  • Perşembe 22.3 ° / 10.6 ° Güneşli
  • Cuma 21.6 ° / 8.6 ° Güneşli