10914,65%0,53
42,43% 0,02
49,33% 0,35
5675,79% -0,10
9241,24% 0,00
Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde çalışanların iş saatlerinde internette gezinme alışkanlığı olarak bilinen "sanal kaytarma" konusu, düzenlenen bir etkinlikle ele alındı. "Çalışırken Çevrim İçi Kaçış: Sanal Kaytarma Kabahat mi, İhtiyaç mı?" başlıklı etkinlik, üniversite camiasından yoğun ilgi gördü.
Söz konusu konferans, bugün Prof. Dr. Şehabettin Yiğitbaşı Kütüphanesi Konferans Salonu'nda saat 16:00'da gerçekleştirildi. Konu, modern çalışma hayatının önemli bir parçası haline gelen dijital davranışlar üzerineydi.
Etkinliğin odak noktası, çalışanların iş saatleri içinde sosyal medya, haber siteleri veya kişisel ilgi alanlarına yönelik çevrim içi aktivitelerinin bir suç ya da kabahat olarak mı yoksa psikolojik bir ihtiyaç ve zihin molası olarak mı değerlendirilmesi gerektiği sorusuydu. Bu çerçevede, sanal kaytarmanın;
Etkinlik, üniversite personeli ve akademisyenlerin yanı sıra konuya ilgi duyan öğrencilerin de katılımıyla son buldu.