• BIST 100

    9806,03%0,86
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,92% 0,34
  • GRAM ALTIN

    2432,93% 0,41
  • Ç. ALTIN

    4000,71% 0,15

CHP’li Görgöz’den Başkan Zeybek’e öneri

CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, “Asfalt (ziftli) yol mu, parke yol mu sağlıklı ve kullanışlıdır?” diye sordu.

SİYASET 14.09.2021 22:23:00 0
CHP’li Görgöz’den Başkan Zeybek’e öneri

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz, yazılı açıklamasında cadde ve sokakların asfaltlanması ve yama yapılmasını eleştirerek, parke taşıyla döşenmesinin hem sağlıklı hem de daha ucuz olacağını ifade etti.  

Görgöz şunları söyledi: “Afyon il merkezindeki sokak ve caddelerin yolları, altyapı sorunlarından kaynaklı sıkça kazılıyor. 1-2 gün sonra kapanıp üzeri yine asfaltla yamanıyor. Cadde ve sokak yollarının neredeyse tamamı asfalt malzemesinden yapılıyor. Bildiğimiz kadarıyla asfalt veya beton asfalt yol oldukça pahalıya mal oluyor.

Altyapısı sağlıklı olmayan yerleşim yerlerinde asfalt yol yapmak hem sağlıksız hem de pahalı bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor. Oysa yollarımızı parke taştan yapma olanağımız var. Parke yol hem daha sağlıklı, hem de daha ucuza mal oluyor. Afyon gibi tarihi güzellikleri, zenginlikleri olan yerlerde şehre daha estetik bir hava katacağı aşikardır.

Parke yol daha sağlıklıdır. Çünkü yağışlı havalarda yağan yağmur sularının süzülerek yeraltına inmesini sağlıyor. Böylece sel oluşmasına, taşkınlara ve logarların tıkanmasına engel oluyor. Ayrıca parke yollar toprakla temas halinde olduğu için kentin ve yaşayanların daha rahat nefes almasına neden oluyor.

Her hangi bir sokakta alt yapı çalışması olacaksa, parkeleri söküp, arızayı giderdikten sonra tekrar yerine monte edersiniz. Hem daha hızlı hem de daha ucuza, hatta “yol” için hiç harcama yapmadan sorunu halletmiş olursunuz.

Afyonkarahisar Belediye Başkanına öneride bulunuyorum. Gelin, yeni yaptığınız kaldırım parkelerini değiştirmek, boş yere para harcamak yerine, şehiriçi bütün cadde ve sokaklarımızın yollarını parke taştan yapalım. Şehrimizi sağlıklı bir şekilde güzelleştirelim.”


  • Perşembe 22.3 ° / 10.6 ° Güneşli
  • Cuma 21.6 ° / 8.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 6.9 ° Güneşli