Çocuğunu annesinden kaçırdı

Boşanmak üzere olduğu eşinden çocuğunu 1 saatliğine alan baba, çocuğunu kaçırdı. Jandarma ekipleri sıkı takip sonucu bebeği ve babasını Antalya’da yakaladı.

ASAYİŞ 24.09.2020 19:43:00 0
Çocuğunu annesinden kaçırdı

Afyonkarahisar il merkezine bağlı Çayırbağ beldesinde 12.09.2020 tarihinde eşi H.T. ile boşanma aşamasında olan M.T, velayeti annesinde olan oğlu E.T.'yi icra memurları aracılığıyla 1 saatlik teslim aldı ancak 1 saatin sonunda, oğlu M.T.'yi annesine teslim etmedi.

Anne H.T. 'nin şikayeti üzerine, Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı görevlileri tarafından kaçırılan E.T. (2 buçuk aylık) bebeğin bulunması için araştırma yapıldı.

Soruşturmalarda, şüpheli E.T.’nin olayı gerçekleştirmek için araç kiraladığı tespit edildi. Şahsın kiraladığı araç ile durakladığı 22 nokta ve bebeği götürmüş olabileceği aile bireyleri, yakın akraba ve yakın çevresi üzerinde yapılan araştırmada 33 farklı adreste kontroller yapıldı. E.T. bebek ile ilgili somut bir bilgiye ulaşılamadı.

Şüpheli M.T'nin yakın çevresi ve arkadaşlarından başlamak üzere araştırma faaliyetlerine ağırlık verilirken ilk etapta şüpheliye kaçıp saklanmasında yardım edebilecekleri değerlendirilen yakın akrabalarına ait 6 farklı adreste 15.09.2020 tarihinde eş zamanlı arama faaliyeti gerçekleştirildi.

Fakat adreslerde şüpheli M.T, ve E.T. bebeğe rastlanmadı. Şüpheli babanın kullanabileceği sosyal medya adresleri, araç, plaka vs. üzerinde yapılan araştırmalar, kamera incelemeleri ile Jandarma veri tabanlarında yapılan derinlemesine incelemede bebeği, akrabalarının bulunduğu Antalya’ya kaçırmış olabileceği değerlendirildi.

Antalya’da araştırmalara ağırlık verilirken, şüpheli M.T.'nin saklanabileceği değerIendirilen Antalya’nın Elmalı ve Muratpaşa ilçelerinde iki adres tespit edildi. Antalya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri ile irtibat kurularak 17.09.2020 günü eş zamanlı olarak iki adreste ev araması yapıldı. Şüpheli M.T. ve E.T. bebek bulunamadı.

Antalya’da konunun ısrarlı takibi sonucu şüpheli şahsın Manavgat ilçesinde bir evde saklandığı tespit edildi. Antalya İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin de desteği ile şahsın bulunduğu adrese ulaşıldı.

Tespit edilen adresteki evde yaptıkları aramada M.T. yakalandı ve E.T. bebek bulundu. Şüpheli M.T ve E.T. bebek Afyonkarahisar’a getirildi. Şüpheli şahıs gözaltına alınarak gerekli adli işlemlere başlanıldı ve E.T. bebek annesine teslim edildi.