• BIST 100

    9645,02%-0,5
  • DOLAR

    32,53% -0,03
  • EURO

    34,88% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2426,09% -0,15
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00

Covid-19 kahramanları fotoğrafta buluştu

Afyonkarahisar Valiliği ve Afyonkarahisar Belediyesi’nin destekleriyle, Gazeteci Ömer Mazi tarafından Covid- 19 vakasının rastlandığı tarihin yıldönümü nedeniyle hazırlanan “Covid-19 Kahramanları Fotoğraf Sergisi” açıldı.

SAĞLIK 26.03.2021 23:00:00 0
Covid-19 kahramanları fotoğrafta buluştu

Bir otelin ev sahipliğinde açılan sergide Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Covid servisinde görev yapan doktor, hemşire, hasta bakıcı olmak üzere serviste görev yapan tüm sağlık çalışanlarının 24 saati ile Afyonkarahisar Belediyesinin salgınla mücadelede yaptığı çalışmalar fotoğraflarla anlatıldı. Zorlu sürecin gözler önüne serildiği sergide birbirinden değerli 78 fotoğraf yer alıyor.

KATILIM YOĞUN OLDU

Koronavirüs salgınıyla mücadele devam ederken, Afyonkarahisar’da ilk koronavirüs vakasının görüldüğü 26 Mart 2020 tarihinin yıl dönümünde açılan fotoğraf sergisine Vali Gökmen Çiçek, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğg. Osman Alp, Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Yılmaz Kırgel, İl Emniyet Müdürü Ali Temiz, Cumhurbaşkanlığı İletişim Afyonkarahisar Bölge Müdürü Şerife Münire Burcu, Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır, İl Sağlık Müdürü Serhat Korkmaz, Tabip Odası Başkanı Alev Türe, Afyonkarahisar Eczacı Odası Başkanı Alper Pehlivanlı, Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Duran, Gazeteci Ömer Mazi ve diğer ilgililer katıldı.

EMPATİ YAPTI, KORUYUCU KIYAFET GİYDİ

Serginin açılış konuşmasını Gazeteci Ömer Mazi yaptı. Yaklaşık 13 aydır bütün dünyayı etkisi altına alan Covid-19 ile birlikte hayatımız başka bir boyuta geçtiğini söyleyen Ömer Mazi, “Biz de Afyon’da Covid ile mücadelenin birinci yılına girerken ne yapabiliriz diye düşündük ve fotoğraf sergisi planladık. Yazışmaları yapıp izin aldıktan sonra sergimiz hazır hale geldi. Bazen sokakta çarşıda dolaşırken “maskelerden nefes alamıyoruz, hayatımız kısıtlanıyor” gibi bir takım söylemler duyuyoruz. Bugün sergiye sağlıkçılarımızın giymiş olduğu koruyucu kıyafetlerle çıkmamın sebebi budur. Oysa sağlık çalışanlarımız bu gördüğümüz kıyafeti  görevleri esnasında hiç çıkarmadan 8-9 saat giyiyorlar. Bende bugün empati yapmak için bu kıyafetin içinde sağlık çalışanlarımızın neler çektiklerini, nasıl çalıştıklarını anlamak için giydim” dedi.

"SAĞLIK SİSTEMİMİZ KALİTELİ"

Fotoğraf sergisinin açılış tarihini şehrimizde Covid-19 vakasının tespit edildiği güne rast getirdiklerini ifade eden Gazeteci Ömer Mazi, “Bu süreçte sağlık çalışanlarımız canla başla mücadele etti, etmeye de devam ediyor. Yüzlerce insanın yeniden sağlıklarına kavuşup aramıza dönmelerini sağladılar. Tabi ki bu süreç kolay olmadı. Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Duran ve Tıp Fakültesi Başhekimi salgına yakalandı. Başka ülkelerde hastalar koridorlarda vefat ederken ülkemizde böyle bir durumuna çok şükür rastlanmadı. Bu durum da Türkiye’nin sağlık sisteminin ne kadar iyi ve kaliteli olduğunu gösterdi. Sağlık çalışanlarımızın da kahramanca mücadele ettiklerini gördük. Bazen günlerce evine gitmeyerek eşinden, çocuklarından ve sevdikleriyle bir araya gelemediler. Bu yüzden sağlık çalışanlarımız Covid-19 kahramanı ismini hak ediyor” dedi.

"600 SAĞLIK ÇALIŞANIMIZ ENFEKTE OLDU"

Afyonkahisar Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Duran ise, Afyonkarahisar Valiliği önderliğinde bu süreçte ciddi bir mücadele örneği sergilediklerini ifade etti. Başhekim Mehmet Duran, “Bu süreçte Devlet Hastanesinde yaklaşık 600 sağlık çalışanı maalesef enfekte oldu. Şükürler olsun ki, hiçbir sağlık çalışanımız hayatını kaybetmedi. Afyonkarahisar olarak biz bu hastalıkla hazırlıklı bir şekilde mücadele ettik. İnşallah bundan sonraki aşamada geçmişten ders alarak hastalıkla mücadele için her türlü önlemi alıyoruz ve almaya da devam edeceğiz. Bu süreçte Sayın Valimiz, Belediye Başkanımız, İl Sağlık Müdürlüğümüz, Üniversitemiz ve diğer sağlık kuruluşlarımızla beraber ortaklaşa yaptığımız çalışma neticesinde ilimizde bu hastalığı en hafif şekilde atlatacağımıza inanıyoruz” dedi.

“SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZ HER ZAMAN YANINDA OLDUK”

Salgının en kısa sürede bitmesini temenni ederek konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, “Zor bir dönem. Yapmak istediğimiz kültürel faaliyetleri tamamen durdurmak zorunda kaldık. Hadise başladığı andan itibaren sağlık çalışanlarımızla birlikte istişare ederek onların istek ve talepleri doğrultusunda yanlarında olduk, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz” dedi.

“ÇOK ŞÜKÜR GÜÇLÜ BİR DEVLETE SAHİBİZ”

Bu süreçte sağlık çalışanlarımızın yanında olduklarını söyleyen Belediye Başkanı Mehmet Zeybek,” Geçen bir yıllık süre boyunca kendilerine moral vermeye çalıştık. Başta Sayın Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun. Avrupa’da ki bazı ülkeler bu işin üstesinden gelemedikleri gibi birçok hizmeti ücrete tabii tuttular. Halkını düşünen vatandaşını düşünen, maskelerin ücretsiz dağıtıldığı, aşının ücretsiz yapıldığı güçlü bir devlete sahibiz” dedi.

“DEVLET HASTANEMİZE KREŞ KAZANDIRACAĞIZ”

Salgınla mücadele sürecinde üç kuralı unutmamak gerektiğini işaret eden Başkan Zeybek, “Maske, Mesafe ve Hijyen….  Bunları asla hayatımızdan çıkarmamamız gerekiyor. İnşallah devlet millet iş birliğinde bu sürecin üstesinden geleceğimize yürekten inanıyorum. Bu süreçte çocuklarından ayrı kalan sağlık çalışanlarımız için Devlet Hastanemizin içinde 450 kapasiteli kreş yapmayı planlıyoruz. Projeleri hazırladık, Sağlık Bakanlığımızdan gelecek yazıyı bekliyoruz. Bu vesileyle özverili çalışmalarından dolayı sağlık çalışanlarımıza gönülden tebrik ediyorum” dedi.

SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZ MESAİ MEFHUMU GÖZETMEDİ

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek ise sağlık çalışanlarına özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Vali Gökmen Çiçek; “Koronavirüs salgınıyla mücadele günlerinde Halkın sağlığı açısından oluşturduğu riski yönetebilmek ve kontrol altına alabilmek adına, mesai mefhumu gözetmeksizin, büyük cesaretle, inançla, fedakârca hastalarına nefes olan başkahramanlarımızı ölümsüzleştiren bu sergide olmaktan çok mutluyum. Covid-19 ile mücadelemizde halkın sağlığı ve toplumun refahı adına yapılan çalışmaların koordineli bir şekilde yürütülmesinde görev alan sağlık çalışanlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. İyi ki varlar” dedi.

Haberin Videosu için TIKLAYINIZ

https://we.tl/t-OAuL8mY6bN


  • Çarşamba 26.1 ° / 12.1 ° Güneşli
  • Perşembe 22.3 ° / 10.6 ° Güneşli
  • Cuma 21.6 ° / 8.6 ° Güneşli