• BIST 100

    9078,43%-1,59
  • DOLAR

    38,49% 0,02
  • EURO

    43,79% -0,15
  • GRAM ALTIN

    4086,29% -0,45
  • Ç. ALTIN

    6629,81% 0,33

Cumhuriyetin 100. yılında Afyonkarahisar, yerel gazeteler sergisi düzenliyor.

Cumhuriyetin 100. yılında Afyonkarahisar, yerel gazeteler sergisi düzenliyor.

GÜNDEM 27.10.2023 15:49:11 0
Cumhuriyetin 100. yılında Afyonkarahisar, yerel gazeteler sergisi düzenliyor.
Afyonkarahisar, Cumhuriyet'in 100. yıl kutlamalarına ev sahipliği yapacak. "Türkiye ve Afyonkarahisar Yerel Gazetelerinde Cumhuriyet'in 100 Yıllık Yolculuğu" adıyla düzenlenen sergi, 29 Ekim Kabul Töreni öncesinde ziyaret edilebilecek.

Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı'nın himayesinde gerçekleşen etkinlik, Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi Tarih Öğretmeni Muhammet Öztürk'ün danışmanlığında öğrenciler tarafından organize edildi. Sergi, Türkiye'nin farklı şehirlerinde çıkmış yerel gazetelerden ve Afyonkarahisar'da yayımlanmış gazetelerden toplam 85 kupürü içeriyor.

Bu özel sergi, 28 Ekim Cumartesi günü saat 13.30'da BİLSEM'de açılışını yapacak ve tüm gün boyunca ziyaretçilere açık olacak. Ayrıca, 29 Ekim Pazar günü saat 19.00'da gerçekleştirilecek Cumhuriyet Bayramı Kabul Töreni'nde de sergi görülebilecek.

Sergide yer alan gazeteler, Türkiye ve Afyonkarahisar'daki yerel gazeteler aracılığıyla Cumhuriyet Bayramı etkinliklerinin nasıl yansıdığını göstermeyi hedefliyor. Bu gazeteler, Afyonkarahisar Gedik Ahmet Paşa İl Halk Kütüphanesi ve Milli Kütüphane Dijital Sistemi üzerinden Dumlupınar Bilsem öğrencileri tarafından tedarik edildi.

#Afyonkarahisar #Cumhuriyetin100Yılı #Sergi #Gazeteler #CumhuriyetBayramı
  • Perşembe 16.7 ° / 8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.7 ° / 8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 11.8 ° / 5.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı