• BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Darbe meraklılarına asla fırsat vermeyeceğiz

AK Parti Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, “Artık hiç bir şekilde bu topraklarda darbeye ve darbe meraklılarına fırsat vermeyeceğiz” dedi.

SİYASET 13.09.2021 20:44:00 0
Darbe meraklılarına asla fırsat vermeyeceğiz

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili, Hükümlü ve Tutuklu Hakları Alt Komisyonu Başkanı İbrahim Yurdunuseven, 12 Eylül Darbesi'nin yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Yurdunuseven mesajında "Devletimiz artık yalnızca milletimiz için çalışıyor ve çarklar yalnızca millet için dönüyor" sözlerini kaydetti.

Yurdunuseven şunları kaydetti: “Yakın tarihimizin kara lekelerinden biri olan 12 Eylül 1980 Darbesi'nin ardından tam 41 yılı geride bıraktık. Kendi iradesi ile demokratik bir toplumda yaşamak isteyen milletimize yapılan bu planlı ve destekli darbelerin acısını asla unutmadık ve unutmayacağız. Ancak Yüce Milletimizin teveccühleri ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde son 19 yılda yaptığımız işlerle etkisi bin yıl geçmeyecek denen darbelerin izini dahi bırakmadık.

Yalnızca millet iradesiyle doğrudan seçilen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve onun liderliğindeki AK Partimiz ile yine milletimize yaşatılan bu darbelerin izlerini yok etmek için milletimizle omuz omuza mücadelemizi sürdüreceğiz. Artık hiç bir şekilde bu topraklarda darbeye ve darbe meraklılarına fırsat vermeyeceğiz.

15 Temmuz Hain Darbe Girişimi neticesinde yüce milletimizin hain darbecilere vermiş olduğu ders bir daha bu topraklarda vesayetin olamayacağının en güzel göstergesidir. Artık devir milletin devridir. Bizler aralıksız olarak milletimiz için çalışmayı sürdürüyoruz. Bugün geldiğimiz noktada, devletimizin çarkları yalnızca millet için çalışıyor.”

AHİLİK MEDENİYETİMİZİN EN BÜYÜK DEĞERLERİNDEN

Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, Ahilik Haftası nedeniyle yaptığı açıklamasında ise; "Dünyanın en köklü tarihine ve kültürüne sahip yüce milletimizin değerlerinin yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması bizlerin en önemli görevlerinden birisidir” dedi.

Yurdunuseven şunları söyledi: “Binlerce yıllık köklü tarihimiz boyunca medeniyetimiz sayısız eser üretmiş, tarihe damga vuran sayısız insan yetiştirmiştir. Bu köklü tarihin içerisinde Ahilik kavramının çok başka bir anlam ve önemi vardır.

Ahilik, sanatkârın yetiştirilme, çalışma biçimine yönelik ilkelerin yüzyıllar öncesinden gelen anlayışı içinde yer alan ‘Gözü, Gönlü ve Kalbi Tok Olmak’ düşüncesiyle kurumsallaşmış bir meslek teşkilatıdır. Geleneklerimizi, ahlak ilkelerimizi ve toplumsal normlarımızı esnaf ve sanatkarlık içerisinde yaşatan ve her daim diri tutan kadim kültürümüzün mirasıdır. Kardeşlik ve doğruluk demektir Ahilik.

Bu yüce milletin mensubu olarak bizlerde kadim kültürümüzün bize kattığı değerlere ve geleneklere sahip çıkıp korumayı ve yaşatmayı sürdüreceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle "Esnaf ve sanatkarları piri olarak kabul edilen Ahi Evran-ı Veli Hazretleri'nin gelecek kuşaklara miras bıraktığı Ahilik Haftası'nın esnaf, sanatkarlarımız ve yüce milletimiz için hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum.”


  • Cumartesi 24.7 ° / 6.9 ° Güneşli
  • Pazar 24.9 ° / 8.6 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.4 ° / 8 ° Orta kuvvetli yağmurlu