10871,08%0,16
41,96% 0,20
48,81% -0,10
5306,33% -1,03
8944,84% -1,95
Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 102. yıldönümü, Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde düzenlenen görkemli bir törenle kutlandı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusu, ilçe protokolü ve vatandaşların katılımıyla sabah saatlerinde başladı.
Kutlamalar, Dinar ilçe merkezindeki Atatürk Anıtı önünde gerçekleşen çelenk sunma töreni ile başladı. Törene, Dinar Kaymakamı Hasan Uğuz, Garnizon Komutanı Binbaşı Kadir Er ve Dinar Belediye Başkanı Veysel Topçu katıldı. Protokol üyeleri anıta çelenk sunduktan sonra, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla birlikte meydanı dolduran vatandaşlar duygulu anlar yaşadı.
Törende; ilçe protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş hazır bulundu. Kalabalık, Cumhuriyet'in 102. yılına yakışan bir coşku ve birlik mesajı verdi.
Cumhuriyet coşkusuna ortak olan Dinar Belediye Başkanı Veysel Topçu, yaptığı konuşmada büyük bir gurur ve heyecan içinde olduklarını belirtti. Başkan Topçu, "Cumhuriyetimizin 102. yılını aynı heyecan ve gururla kutluyoruz. Bu mirası gelecek nesillere taşımak hepimizin görevi" ifadelerini kullandı.
Dinar Belediyesi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada ise, "Dinar Belediyesi olarak, Cumhuriyetimizin 102. yılını gurur ve coşkuyla kutluyor; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı minnet ve rahmetle anıyoruz" denildi.