• BIST 100

    9753,27%0,32
  • DOLAR

    32,56% 0,09
  • EURO

    34,97% 0,44
  • GRAM ALTIN

    2430,79% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,55% 0,00

Dinar’da Amatör Spor Haftası etkinliklerle kutlandı

Ülkemizde 4-10 Ekim tarihleri arasından kutlanan Amatör Spor Haftası ilk defa Dinar Cumhuriyet meydanında düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

SPOR 7.10.2021 19:31:00 0
Dinar’da Amatör Spor Haftası etkinliklerle kutlandı

Düzenlenen programa Dinar Kaymakamı Selami Kapankaya, Dinar Belediye Başkanı Nihat Sarı, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Necip Kacar, İlçe Emniyet Müdürü Nihat Pulat, Ak Parti İlçe Başkanı İdris Er, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Abdülkadir Ýıllık ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve akabinde İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan programda ilk olarak günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Abdülkadir Yıllık gerçekleştirdi.

OLİMPİK YÜZME HAVUZU VE HALISAHA YAPILACAK

Günün anlam ve önemini belirten konuşmalar kapsamında Dinar Belediye Başkanı Nihat Sarı ise konuşmasında; "Bugün buraya Amatör spor haftası dolayısıyla toplanmış bulunuyoruz. Bu etkinliğin amacı çocuklarımızı spora yönlendirerek çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzak tutmaktır. Bedensel ve zihinsel olarak sağlıklı nesiller yetiştirmek bizlerin asli görevidir. Belediye olarak her zaman spora desteğimizi sürdürüyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığımızdan aldığımız destekler ile mevcut tesislerimize ilave olarak şuanda ihale aşamasında olan olimpik yüzme havuzu ve bir halı saha Dinarımıza kazandırılmış oluyor. Bu tesislerin ilçemize kazandırılmasında emeği geçen Bakanlarımıza ve milletvekillerimize tekrar teşekkür ediyorum. Belediye olarak sporun ve sporcunun yanında olduğumuzu bir kez daha belirtmek istiyor, Bu duygu ve düşüncelerle organizasyonda görev alan öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve antrenörlerimize başarılar diliyorum" dedi.

BİRBİRİNDEN GÜZEL SPOR MÜSABAKALRI

Son olarak İlçe Kaymakamı Selami Kapankaya konuştu. Konuşmaların tamamlanmasının ardından ata sporu olan güreş müsabakalarına geçildi.

Oldukça heyecanlı ve çekişmeli geçen Güreş müsabakalarının tamamlanmasının akabinde ise Kır Efeler Halk Oyunları ekibi sahne aldı. Kır efeleri ekibi izleyicilere halk oyunları gösterisi gerçekleştirdi. Halk oyunları gösterisinin tamamlanmasının ardından Sokak Futbolu etkinliğine geçildi.

Sokak Futbol etkinliğinin devamında ise Engelli Voleybol maçına geçildi. Son olarak yapılan tenis müsabakaları ile etkinlik son buldu.  Etkinliklerde dereceye giren öğrencilere İlçe Kaymakamı Selami Kapankaya, Dinar Belediye Başkanı Nihat Sarı ve protokol üyeleri tarafından ödülleri takdim edildi. Ödül takdiminin sonunda günün anısına hatıra fotoğrafı çekilmesiyle program son buldu.


  • Perşembe 22.3 ° / 10.6 ° Güneşli
  • Cuma 21.6 ° / 8.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 6.9 ° Güneşli