• BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,27% 0,30
  • EURO

    35,11% 0,73
  • GRAM ALTIN

    2273,80% 0,92
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51

Dinar’da Gaziler Günü törenle kutlandı

Dinar’da 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanında tören düzenlendi.

GÜNDEM 19.09.2021 15:54:00 0
Dinar’da Gaziler Günü törenle kutlandı

Törene; İlçe Kaymakamı Selami Kapankaya, Dinar Belediye Başkanımız Nihat Sarı, Cumhuriyet Başsavcı v. Cumhuriyet Savcısı Özkan Kıvradan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Necip Kacar, İlçe Emniyet Müdürü Nihat Pulat, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ufuk Taşbaş, AK Parti İlçe Başkanı İdris Er, MHP İlçe Başkan v. Adnan Güzeldal, CHP İlçe Başkanı Ali Arıkan, İyi Parti İlçe Başkanı Oktay Sayın, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Dinar İlçe Temsilcisi Hasan Ceylan, Türkiye Muharip Gaziler Derneği İlçe Temsilcisi Tevfik Kılıçkaya, Şehit aileleri, Gaziler, il genel meclis üyeleri, daire amirleri, Okul Müdürleri ve öğrenciler katıldı.

BELEDİYE BANDOSU EŞLİĞİNDE İSTİKLAL MARŞI

Dinar Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği tarafından çelenklerin Atatürk anıtına bırakılmasıyla başlayan program saygı duruşu ve Belediye bandosu eşliğinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

Çelenk sunumunun ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Jandarma Ast.Çvş Meryem İri gerçekleştirdi. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapılması kapsamında Türkiye Muharip Gaziler Derneği İlçe Temsilcisi Tevfik Kılıçkaya da bir konuşma gerçekleştirdi.

ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİ KAHVALTIDA BULUŞTU

Konuşmaların yapılmasının akabinde Sermaye Piyasası Ortaokulu öğrencileri tarafından şiir okunarak Müzik Öğretmeni Turan Çelik tarafından gaziler gününe özgü müzik dinletisi gerçekleştirildi.

Programın devamında ise Türkiye Muharip Gaziler Derneğine protokol tarafından ziyaret gerçekleştirildi.

Gaziler Günü kutlama programları kapsamında çelenk töreni ve Dernek ziyaretinin ardından Dinar Belediye Başkanı Nihat Sarı, Şehit ve Gazi ailelerini Dinar Belediyesi Suçıkan Park Tesislerinde gerçekleştirilecek olan kahvaltı ikramına davet etti.

HER ZAMAN YANLARINDAYIZ

Kahvaltı programında İlçe Kaymakamı Selami Kapankaya’nın konuşmasının ardından Belediye Başkanı Nihat Sarı, konuşmasında; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de belirttiği gibi Gazilik unvanı nesiller boyu yaşanacak bir onurdur. Belediye olarak her zaman Şehit ailelerimizin ve gazilerimizin her zaman yanındayız. Vatanımız uğruna canlarını hiçe sayan kahraman şehitlerimiz ve gazilerimiz için ne yapsak azdır.  Bu duygu ve düşüncelerle kahvaltı programına katılan Gazilerimize sağlıklı bir hayat geçirmelerini temenni ediyor katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.


  • Perşembe 20.6 ° / 6.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.7 ° / 7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.3 ° / 9.1 ° Güneşli