• BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05

Dinar’da Hareketlilik Haftası etkinliği

Türkiye Belediyeler Birliği’nin öncülüğünde başlatılan “Avrupa Hareketlilik Haftası” Dinar’da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

SPOR 17.09.2021 20:29:00 0
Dinar’da Hareketlilik Haftası etkinliği

16-22 Eylül tarihleri arasında tüm dünyada kutlanan "Avrupa Hareketlilik Haftası" kapsamında Dinar Belediyesi hizmet binası önünden saat 17:30’da başlanarak belirlenen güzergâhta bisiklet sürme etkinliği gerçekleştirildi.

Bisiklet sürme etkinliğine katılan vatandaşlara Dinar Kaymakamı Selami Kapankaya ve Dinar Belediye Başkanı Nihat Sarı eşlik etti.

Bisiklet sürme etkinliğinin Suçıkan Park Tesisleri önünde son bulmasının ardından Dinar İlçe Kaymakamı Selami Kapankaya, Dinar Belediye Başkanı Nihat Sarı ve AK Parti İlçe Başkanı İdris Er, etkinliğe katılan vatandaşlarla biraraya geldi.

Etkinlik hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Nihat Sarı, “İnsanın hem bedenen hem de zihnen gelişmesini sağlayan sporu, hayatının bir parçası haline getirmek çok güzel bir davranıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi sağlam kafa sağlam vücutta bulunur. Bizler belediye olarak vatandaşlarımızın sağlıklı yaşam sürmesi için bu tarz etkinlikleri önemsiyoruz. Bu haftanın amacı; güvenli ulaşım, sağlıklı ulaşım, egzoz salınımıyla ilgili en asgari çevreye zarar verecek araçların kullanımı, mümkünse bisiklet kullanımı ve yaya olarak ulaşımın devam ettirilmesi amaçlanmaktadır. Yani insanları obeziteden kurtarıp hareket ettirme amacıyla gerçekleştirilen bir haftadır Avrupa Hareketlilik Haftası. Ülkemizi ve tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle maalesef az bir katılım ile etkinliğimizi gerçekleştirdik. İnşallah bir dahaki etkinliğimizde vatandaşlarımız ile keyifli bir şekilde bisiklet sürme etkinliğimizi gerçekleştirmeyi ümit ediyoruz. Bu vesileyle etkinliğimize katılan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.


  • Cuma 21.5 ° / 7.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.6 ° / 5.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.7 ° / 3.8 ° Güneşli