• BIST 100

    9885,15%1,73
  • DOLAR

    32,46% -0,06
  • EURO

    34,84% -0,33
  • GRAM ALTIN

    2445,86% 0,41
  • Ç. ALTIN

    4005,94% 0,35

Emine Erdoğan İlim ve Kültür Merkezi devredildi

Emine Erdoğan İlim ve Kültür Merkezinde AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve Vali Gökmen Çiçek’in katılımı ile devir teslim töreni gerçekleşti.

GÜNDEM 16.10.2020 19:21:00 0
Emine Erdoğan İlim ve Kültür Merkezi devredildi

Törene, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve Vali Gökmen Çiçek’in yanı sıra Şuhut Kaymakamı Erkan Kaçmaz, Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt, Afyonkarahisar İl Müftüsü Sinan Kazancı, Afyonkarahisar Kuran Kursları Müdürü Mehmet Özoğul, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, AK Parti Afyonkarahisar İl Gençlik Kolları Başkanı Ethem Karahan, AK Parti Şuhut İlçe Başkanı Ali Diren, İl Genel Meclisi Üyeleri Umut Eroğlu, Gültekin Özdemir ve vatandaşlar katıldı.

Kuran Tilaveti ile başlayan devir teslim töreni, protokol üyelerinin günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaları ile devam etti.

Protokol üyelerinin konuşmalarının ardından Emine Erdoğan Kız Kuran Kursunda Yönetici Sedef Tunç görevi Hacer Uğur’a devretti. Ayrıca Kız Kuran Kursu yöneticileri tarafından Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve Vali Gökmen Çiçek’e hediye takdim edildi.

Burada açıklama yapan Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Bu güzel ilim yuvasında Kur’an-ı Kerim’in tilavet edildiği hafızlık eğitiminin yapıldığı bu güzel yuvada sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Az önce değerli sunucu hanımefendi az önce ifade etti. Burası gerçekten vazifesini layıkıyla yapıyor gönülden teşekkür ediyorum. Tabi buranın kuruluşuyla alakalı güzel bir hatıramız var. Bilmeyenler için kısaca sayın valim arz etmek istiyorum. Burası ile alakalı daha önce Erkek Kuran Kursu yapılmıştı.

Daha sonra burada hafızlığa müracaat eden hafızlarımız böyle bir tesisin yapılmasını gönülden arz ettiler. İşte benim e-postamı değerli hocamız vermiş. Dolayısıyla bir talep yağmuruna maruz kaldım. Besmeleyle çekilince her şey oluyor yani. Bir şeye niyet etmek zaten niyet esas yani niyet olmadan bir şey olmuyor yani. Niyeti besmele çekerek İhlâs ve samimiyetle şevk ve heyecanla çalışınca her şey oluyor. Dolayısıyla burası da yapıldı. Ben bu tesisi yapan emek ve gayret götsen o kadar çok isim var ki teker teker zikretmek için hepsinden Allah gani gani rahmet eylesin.

İnşallah gani gani Allah gark eylesin. Ahirete intikal edenlere de Cenab-ı Allah rahmet eylesin. Cennetiyle mükâfatlandırsın. Değerli hemşehrilerim sayın valim tabi burası kurulduktan sonra özellikle Emine Erdoğan hanımefendi Cumhurbaşkanımızın muhterem eşi hanımefendi burasına destek verdi manevi destek onun adına açıldı. Emine Erdoğan İlim ve Kültür Merkezi diye. Kendisi bizzat geldi hatta o zaman Diyanet Başkan Yardımcımız halihazırda Diyanet Başkanımızda buraya teşvik buyurmuşlardı. Esasen bina çok güzel her şeyiyle mükemmeldi, yatakhanesi vesaire. Ancak kendisi bir eksik gördü o da havuz, “kızlarımız yüzmeyi de bilmeleri lazım” dedi.

DİĞER İLLERE ÖRNEK OLACAK

Vali Gökmen Çiçek ise şunları söyledi; “Ben burada olmaktan gerçekten çok mutluyum. Özellikle Afyonkarahisar’ın birçok değeri var. Buna inanarak ve 4 aylık sürede söylüyorum. Burası da sayın bakanım artık en başta gelen değerlerden birisi. Sadece Şuhut değil Afyonkarahisar’da gururla anlattığımız Hafızlık Yatılı Kuran Kursu. Sayın bakanım sizin bakanlığınız süresince görev yaptığınız zaman boyunca memleketi baştan başa çok toprakları suyla buluşturdunuz.

Toprakları suyla buluşturduğunuz gibi bu yaptığınız hizmetle de gönüllerin yüreklerin Kur’an-ı Kerimle, imanla ahlakla buluşturmak için ve sonsuza kadar devam edecek bir eser bıraktınız ortaya. Ben böyle bir eseri görmekten ilimde olmasından bu ilin valisi olmaktan dolayı çok mutluyum. Umarım burada yetişecek arkadaşlarımız annelerimiz bu bayrağı tarihimiz boyunca devam ettirecekler. İnşallah sayın bakanım, burada bu kurs olduğu sürece bu öğrencilerimizin ellerinden, özür dileyerek söylüyorum, Veysel Eroğlu’lar yetişecek. Onlarda inşallah yeni Kuran Kursları açacak.

Sonsuza kadar sürmesi dileğiyle yurdumuzun, kursumuzun emeği geçen herkese özellikle müftülüğümüze ve hocalarımıza çok teşekkür ediyorum. Bazen böyle yerler yapılır ama içi boş kalır. İşletilmesinde sıkıntılar olur. Fakat burası inanılmaz derecede diğer illere örnek olacak şekilde faal. Buraya eşimde gelmişti onun anlatmalarından da duymuştum. Daha sonra birçok yerde buradaki öğrencilerin huzurundan ve mutluluğundan da duymuştum. İnşallah bizde sık sık burada olacağız.”


  • Cuma 21.6 ° / 8.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 6.9 ° Güneşli
  • Pazar 24.9 ° / 8.6 ° Güneşli