• BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,27% 0,30
  • EURO

    35,11% 0,73
  • GRAM ALTIN

    2273,80% 0,92
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51

Emzirmenin önemine stant açarak dikkat çektiler

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi, Sağlık Bakım Hizmetleri tarafından 1-7 Ekim Emzirme Haftası etkinlikleri kapsamında emzirme farkındalığını artırmak amacıyla stant açıldı.

SAĞLIK 7.10.2021 19:50:00 0
Emzirmenin önemine stant açarak dikkat çektiler

‘Bebek Dostu Hastane’ unvanına sahip olan Afyonkarahisar Devlet Hastanesinin bir alışveriş merkezinde düzenlediği stant etkinliği; İl Sağlık Müdürü Serhat Korkmaz, Afyon Kamu Hastaneleri Başkanı Ahmet Murat Koyuncu, Başhekim Mehmet Duran, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Hatice Özsoy, idari personel, emzirme eğitim hemşiresi, yenidoğan yoğun bakım ve servis hemşireleri ile ilgili personelin katılımıyla gerçekleşti.

Anne Sütünün bebeğin gelişiminde en önemli hazine olduğunu vurgulayan İl Sağlık Müdürü Serhat Korkmaz; “ Sağlıklı nesillerin yetişmesi için ilk 6 ay anne sütü oldukça önemlidir” diyerek anne sütünün ve emzirmenin bebek ve anne açısından yararlarına değindi.

PROFESYONEL BİR EKİPLE HİZMET VERİYORUZ

Kurulan stant hakkında bilgiler paylaşan Başhekim Mehmet Duran, “Hastanemizde gebelikten itibaren anne adaylarını anne sütü ve emzirmenin önemi hakkında bilgilendiren, doğumdan hemen sonra anne ve bebek arasındaki bağın kurulmasında en önemli rol oynayan emzirmenin uygulamalı eğitimini veren, güncel bilgilerle annelere destek olan profesyonel bir ekiple hizmet vermekteyiz. Bugün burada açılan standımız sayesinde anne sütü ve emzirmenin önemine dikkat çekeceğiz. amacımız daha çok gebeye, anneye, ebeveynliğe hazırlanan kardeşlerimize ulaşmaktır” şeklinde konuştu.

PSİKOLOJİK YÖNDEN DE GELİŞİMİ DESTEKLİYOR

1-7 Ekim Emzirme Haftasının, 2021 Aile Yılı Ekim Ayı teması “Aile içi sadakat ve güven” ile birleşmesinin oldukça anlamlı olduğuna değinen Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Hatice Özsoy, “Anne sütü bebeğin sadece fiziksel gelişimini desteklemek ile kalmayıp aynı zamanda ruhsal ve sosyal yönünü de geliştirir. Doğumdan hemen sonra bebeğin annenin göğsüne yatırılması, ten tene temas ettirilmesi ile anne ve bebek arasındaki güven duygusunun temeli atılır. Araştırmalar anne sütü alan bebeklerdeki güven duygusunun geliştiğini ve bebeklerin psikolojik yönden daha huzurlu ve sakin olduğunu gösteriyor” diye konuştu.   

ÖNCELİKLİ TERCİH EDİLMESİ GEREKEN BESLENME YÖNTEMİ

Özsoy, “Ekim ayının temasını da göz önüne alarak, bugün  burada emzirme haftası etkinlikleri kapsamında açmış olduğumuz stantımızda, anne sütüyle ilgili hatalı uygulamalarının önlenmesi, yanlış bilinen konular hakkında farkındalık oluşturulması ve emzirmeye özendirilmesi hakkında önemli bilgiler paylaşacağız. Emzirmenin bütün normal bebeklerin sağlıklı büyümesi ve gelişmesi açısından en uygun ve en ucuz gıda olduğunun bilinmesi gerekir. Anne sütü ve doğumdan sonra gelen ilk sarı süt (halk arasında ağız sütü olarak bilinir) bebeği ishal, öksürük, soğuk algınlığı ve diğer hastalıklardan korur. Bu süt, bebeğin ilk aşısıdır. İlk günlerdeki ağız sütü azdır ancak bebeğin tüm ihtiyacını karşılar. Bu sebeplerle de birçok uluslararası ve ulusal kuruluş emzirmeyi bebek beslenmesinde öncelikle tercih edilmesi gereken beslenme yöntemi olarak belirlemiştir” dedi.

KİTAPÇIK VE BROŞÜRLER VERİLDİ

Etkinlik kapsamında, yoğun ilgiyle standı ziyaret eden anne ve anne adaylarına hediyeler, konu ile ilgili kitapçık ve broşürler verildi. Gün boyu süren stantta emzirmenin önemi ile ilgili bir sohbet eşliğinde bilgi alışverişinde bulunuldu.


  • Perşembe 20.6 ° / 6.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.7 ° / 7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.3 ° / 9.1 ° Güneşli