• BIST 100

    9885,15%1,73
  • DOLAR

    32,46% -0,06
  • EURO

    34,84% -0,33
  • GRAM ALTIN

    2445,86% 0,41
  • Ç. ALTIN

    4005,94% 0,35

Endüstri Eczacılığı farklı yönleriyle ele alındı

AFSÜ olarak ilaç, tıbbi aromatik bitkiler, termal sağlık ve sağlık hizmetleri alanlarında kendilerine hedefler seçtiklerini belirten Prof. Dr. Okumuş, bu doğrultuda gerçekleştirilecek faaliyetlere desteklerinin süreceğini söyledi.

SAĞLIK 9.05.2023 11:54:00 0
Endüstri Eczacılığı farklı yönleriyle ele alındı

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Eczacılık Kulübü (AFSÜEK) davetlisi olarak Afyonkarahisar’a gelen Atabay Kimya Ar-Ge ve İnovasyondan Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Doğan Taşkent, “Türkiye’de Endüstri Eczacılığı” konulu bir seminer verdi. Mavi Salonda düzenlenen etkinliğe AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Eczacılık Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Slovenya’daki 44. Avrupa Eczacılık Öğrencileri Birliği Kongresi’ne katılan AFSÜ Eczacılık Fakültesi 3. sınıf öğrencisi AFSÜEK Eğitim Direktörü Yeter Çağla Tora seminer öncesinde, bir sunum gerçekleştirdi. Diğer öğrenciler; İlayda Nur Kütük ve Ömer Faruk Tekin ile katıldığı kongrede edindiği deneyimleri aktaran Tora, seyahatlerine destek veren Rektör Prof. Dr. Okumuş’a, AFSÜ Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Sarıkürkcü’ye, AFSÜEK Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Tuba Taşkan’a ve Atabay Kimya’ya teşekkür etti.

DESTEKLERİMİZ SÜRECEK

Dr. Öğr. Üyesi Taşkan’ın Afsüek’i tanıttığı konuşmasının ardından kürsüye çıkan Rektör Prof. Dr. Okumuş bir selamlama konuşması yaptı. AFSÜ olarak ilaç, tıbbi aromatik bitkiler, termal sağlık ve sağlık hizmetleri alanlarında kendilerine hedefler seçtiklerini belirten Prof. Dr. Okumuş, bu doğrultuda Eczacılık Fakültesi tarafından gerçekleştirilecek faaliyetlere desteklerinin süreceğini ifade etti. Savunma sanayi ve ilaç üretimi başta olmak üzere sağlık ve gıda sektörünün küresel ekonomiyi ve politikayı belirlediğine dikkat çeken Prof. Dr. Okumuş, bu nedenle eczacılık öğrencilerinin ilaç üretiminin tüm aşamalarında bilgi ve tecrübe sahibi olması gerektiğinin altını çizdi.

YETENEKLİ VE VİZYONER ECZACILARA KAPI AÇIK

Doğan Taşkent seminerine, ilaç endüstrisi hakkında temel bilgileri aktararak başladı. Taşkent, ilaç üretiminde ülkemizin dünyadaki konumunu, ilaçların geliştirilmesinden, üretimine ve pazarlamasına kadar olan süreçleri ve ilacın hastaya ulaşana kadar geçirdiği aşamalarda eczacılık mesleğinin ne denli kritik bir öneme sahip olduğunu anlattı. Öğrencilere mezuniyetlerinin ardından hangi alanlarda çalışabileceklerine dair detaylı açıklamalar yapan Taşkent, endüstrinin yetenekli ve vizyoner eczacılık fakültesi mezunlara her zaman açık olduğunu kaydetti.

Soru cevap bölümün ardından Rektör Prof. Dr. Okumuş, Taşkent’e teşekkür belgesi takdim etti ve tüm katılımcılarla hatıra fotoğrafı çekildi. Rektör Prof. Dr. Okumuş, Taşkent ile beraber Eczacılık Fakültesi laboratuvarlarını da ziyaret etti.

ATABAY İLAÇ İLE İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

AFSÜ ile Atabay İlaç arasında üniversite-sanayi iş birliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında, temel ve uygulamalı bilimler alanında yürütülen araştırma geliştirme faaliyetlerini koordine etmek ve birbirinden bağımsız ilerleyen benzer çalışmaları birleştirip üretime dönük sonuçlar elde etmek üzere kurumlar arasında iş birliği yapılması; böylece üretilecek hizmetlerin kaliteli, etkin, verimli ve sürdürülebilir olması hedefleniyor.


  • Cuma 21.6 ° / 8.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 6.9 ° Güneşli
  • Pazar 24.9 ° / 8.6 ° Güneşli