• BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,27% 0,30
  • EURO

    35,11% 0,73
  • GRAM ALTIN

    2273,80% 0,92
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51

Esnaf için büyük yapılandırma fırsatı

Afyonkarahisar Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Samet Fidan Esnaf Odaları Birliği Başkanı Abdülkadir Konak’ı ziyaret etti.

EKONOMİ 23.12.2020 19:58:00 0
Esnaf için büyük yapılandırma fırsatı

Ziyarete Özel Kalem Müdürü Mehmet Ali Genç'de eşlik etti. SGK İl Müdürü Samet Fidan, 7256 sayılı yapılandırma kanunu ile ilgili Yönetim Kurulu Başkanımız Abdülkadir Konak’a bilgiler verdi. Yapılandırmanın 17 Kasım tarihinden itibaren başladığını belirten Fidan, yapılandırmada son başvuru tarihinin 31 Aralık 2020 olduğuna dikkat çekti.

Başvuruların nasıl ve nereye yapılacağını da açıklayan Fidan, “Başvurular 31 Aralık 2020 tarihine kadar, e-sigorta kanalıyla internet üzerinden yapılabileceği gibi, e-devlet üzerinden, şahsen veya posta yoluyla bağlı bulundukları Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü/Sosyal Güvenlik Merkezine de yapılabilir. Genel Sağlık Sigortası borçları için başvuru şartı aranmayacak, tüm borçlar otomatik olarak Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılandırılacaktır” dedi.

TAKSİT İMKANI DA BULUNUYOR

Ödemelerde taksit imkanı olduğunu belirten SGK Afyonkarahisar İl Müdürü Samet Fidan, “İkişer aylık periyotlarla, 6, 9, 12, 18 taksit seçeneği ile ödeyebilme imkanı bulunmaktadır. Borçlarını taksitle ödemek isteyen vatandaşlarımız kanundaki vade farkını ödemek suretiyle 6, 9, 12, 18 taksit seçeneğinden birini tercih edebilecekler. 18 ay taksit seçeneğini tercih eden bir vatandaşımız borcunu 36 ayda ödeyebileceklerdir” diye konuştu.

YAPILANDIRMANIN AVANTAJLARI

Yapılandırmanın avantajlarından bahseden Fidan, “Yapılandırma kanununa göre süresinde ödenen alacaklara, kanunun yayımlanma tarihinden sonra gecikme cezası ve gecikme zammı uygulanmayacaktır. Yapılandırmadan yararlanmak için herhangi bir teminat istenmeyecektir. Yapılandırmadan önce tatbik edilen hacizler, yapılacak ödemeler nispetinde kaldırılacaktır. Yapılandırılan borçlardan dolayı icra takibi ve haciz işlemleri yapılmayacaktır. Yapılandırmada ilk iki taksitin ve yapılandırma dışındaki borçların süresinde ve tam olarak ödenmesi halinde borcu yoktur yazısı alınabilecektir” dedi.

Ziyaretlerinden dolayı SGK İl Müdürü Samet Fidan ve Özel Kalem Müdürü Mehmet Ali Genç'e teşekkür eden Başkan Konak ise; 7256 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun hakkında açıklamalarda bulundu.

FAYDALANMAYA DAVET EDİYORUM

Esnaf ve sanatkarlarımızın kamuya olan borçlarını kanunun sunduğu imkânlardan yararlanmak suretiyle yapılandırabilecek ve ekonomik faaliyetlerini daha kolay yürütebilecek hale gelmesi açısından bu Kanunun önemine işaret eden Başkan Konak; “SGK'ya olan borçlar, gelir vergisi, kurumlar vergisi, motorlu taşıtlar vergisi, KDV, ÖTV gibi tüm vergi borçları bu Kanuna göre yapılandırılabilecek. Ayrıca trafik, nüfus, seçim, askerlik para cezaları, gibi bir çok idari para cezalarını içeren kapsamlı bir kesime hitap eden bu Kanunun imkanlarından tüm esnaf ve sanatkarımızı faydalanmaya davet ediyorum” ifadelerine yer verdi.


  • Perşembe 20.6 ° / 6.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.7 ° / 7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.3 ° / 9.1 ° Güneşli