• BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,51% 0,04
  • EURO

    34,61% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2432,34% 0,02
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00

Fıtness da özel ders (Personal Training)

Fıtness Eğitmeni Can Özçifci'nin kaleminden...

SPOR 5.03.2021 21:10:00 0
Fıtness da özel ders (Personal Training)

Fitness da özel ders, yani Personal Training. Vücut geliştirme sektörü artık bu yöne doğru kaymaya başladı, vücut geliştirme içerisinde personal training olarak farklı bir sektör oluyor artık. Peki nedir personal training? Olumlu veya olumsuz yönleri var mı?  

Sizleri bu konularda bilgilendirmek istiyorum…

Fitness eğitmenlerinin hemen hemen hepsi özel ders verir, vermeyen de vermek ister. Çünkü özel ders, alan kişiyi geliştirdiği kadar eğitmeni de geliştirir, bilgisini tazeler, izole antrenman programları hazırlar, kişiye özgü analizler yapıp doğru antrenman planlaması için uğraşır.

Bunlarla zaman geçirmekte hem eğitmenin bilgilerini tazeler hem yeni bulgulara ulaşır. Fıtness direkt olarak insan anatomisiyle, sağlığı ile alakalı bir branş olduğu için tıpla entegrelidir diyebiliriz (kişisel görüşüm).Bunun sonucunda ise tıp geliştikçe yeni literatürler çıktıkça vücut geliştirmede de yeni durumlar çıkıyor.

Sonuçta vücut geliştirme kişinin vücudunu inşa etmektir, zayıfsa kg alması kas kazanması kuvvetlenmesi, kiloluysa kilo vermesi dayanıklılığını arttırması vs vs bir  çok örnek verebiliriz.

Uzman bir eğitmenden özel ders hizmeti almak sizi hedefinize çok hızlı ulaştıracaktır. Direkt olarak ihtiyaca yönelik egzersiz planlamaları, daha dikkatli analizler, daha verimli antrenman ve antrenman çeşitleri, kişinin egzersiz esnasın da hatalarını düzeltme kısa zaman da hedefe odaklı hızlı gelişim için özel ders kesinlikle en az bir defa almanız gereken bir hizmettir.

En az bir defa dememin sebebi bir görüp değerlendirmenizdir. Bu hizmeti işinde iyi bir eğitmenden aldıysanız zaten artık spor hayatınıza özel ders ile devam edersiniz, çünkü gerçek ve verimli antrenmanın nasıl olduğunu öğrenirsiniz.

Özel ders de yeni antrenman varyasyonları ile tanışırsınız, sürekli eğitmeninizin gözetimi altında hassas sıfır hata ile seanslarınızı yaparsanız, nerede kendinizi zorlamanız gerektiğinizi tam saptayamaya bilirsiniz ama eğitmeniniz bunu en iyi şekilde saptayıp uygulattıracaktır.

Bir eğitmenle çalışmanız egzersiz yapacağınız günleri asla aksattırmaz, çünkü sizi kontrol eden takip eden birisi var. Her şeyden önce eğitmenle çalışmak motivasyonunuzu üst noktada tutacaktır, egzersiz de motivasyon çok çok önemli bir unsurdur.

Spor sakatlıkları çok önemli bir noktadır. Tek başınıza egzersiz yaparken farkında olmadan yapacağınız bir hareket sizi ciddi sakatlıklara sürükler, kaş yaparken göz çıkarmış olursunuz böylelikle.

Lakin başınız da eğitmeniniz varken sakatlanma durumunuz minimuma iner ve kaliteli verimli antrenmanlar yaparsınız. Bir şeyi uzmanına sormak farklı, bir şeyi uzmanıyla beraber yapmak farklıdır.

Yukarıda saydığım özel dersin faydalarının onda da biri, başta da belirttiğim gibi en azından bir defa olsun uzman olduğuna inandığınız bir eğitmenden özel ders hizmeti almalısınız, arada ki farkı göreceksiniz ve asla pişman olmayacaksınız. Spor ve sağlık dolu günler diler saygılarımı sunarım…

 

KIDEMLİ FITNESS EĞİTMENİ:

CAN ÖZÇİFCİ

 


  • Çarşamba 26.1 ° / 12.1 ° Güneşli
  • Perşembe 22.3 ° / 10.6 ° Güneşli
  • Cuma 21.6 ° / 8.6 ° Güneşli