• BIST 100

    8828,70%-0,62
  • DOLAR

    32,29% 0,55
  • EURO

    35,19% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2238,56% 0,53
  • Ç. ALTIN

    3895,90% 0,00

Frigya Bisiklet Festivali start aldı

Afyonkarahisar Valiliği, Belediye Başkanlığı ve Free Bisiklet Topluluğu iş birliğinde düzenlenen Frigya Bisiklet Festivali başladı.

YAŞAM 18.06.2021 23:11:00 0
Frigya Bisiklet Festivali start aldı

Anıtpark önünde toplanan yaklaşık 250 bisikletli, Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek ile Belediye Başkanı Mehmet Zeybek'in konuşmalarının ardından kent sokaklarında kısa bir tur attıktan sonra İhsaniye ilçesindeki tarihi Frig Vadisine hareket etti.

BİSİKLET YOLU YAPACAĞIZ

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek Afyonkarahisar'da her hafta çok güzel organizasyonların yapıldığını vurgulayarak bugün de Türkiye'nin her yerinden gelen bisiklet severlerde kentin tarihi ve kültürel mekanlarını gezeceğini kaydetti.

Afyonkarahisar'ın kabuğunu kırdığını ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, "Geçtiğimiz hafta Motokros Şampiyonasına ev sahipliği yaptık. Yine Spor Kompleksimize takımlar gelmeye başladı. İlk olarak Ampute Takımı 10 gün süre ile kampa girecek. Belediye olarak kendilerine destek olacağız. Bugünde Türkiye'nin bir çok şehrinden ilimize gelen bisiklet severlerle birlikteyiz. Spor Bakanımızın destekleriyle Afyonkarahisarımıza uzun mesafeli bir bisiklet yolu kazandıracağız. Bu vesileyle şehrimize misafir olan tüm katılımcılara kazasız belasız bir sürüş diliyorum" dedi.

BÜYÜK ÇABA SARF EDİYORUZ

Vali Gökmen Çiçek ise, gizemli ve spor şehri Afyonkarahisar'da büyük bir organizasyona imza atıldığını söyledi. Etkinliğin Afyonkarahisar'ın tarihi ve kültürel noktaların tanıtımına katkı sağlayacağını dile getiren Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, şöyle konuştu: "Hükümetimizde son zamanlarda bisiklet kullanılması ve sporunun gelişmesi için büyük çaba sarf ediyor. Afyonkarahisar'da da bunun için de farkındalık oluşturuyoruz. Bugün bu organizasyonda bisikletlilerimiz, şehrimizin tarihi sokaklarını gezecekler. Ardından da Frigya bölgesine geçecekler. İnşallah, etkilik Afyonkarahisar'ın tanıtımına ve sporun gelişmesine katkı sağlayacak."

FRİGYAYI KEŞFETMEYE GELDİK

Free Bisiklet Topluluğu Koordinatörü Birsen İnal da, Frigya Bisiklet Festivaline Türkiye'nin her yerinden bisiklet tutkunun katıldığını ve güzergah hakkında bilgi verdi. "Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur" felsefesiyle yola çıktıklarını dile getiren İnal, "Bisiklet tutkunları doğayı ve kendini sever, çevreyi korur. Bisiklet benzin yakmaz, ekonomiktir ve cebini korur. Ayrıca, Frigya bize göre dünyanın sekizinci harikasıdır. Bölgede çok güzel tarihi mekanlar bulunuyor. Arkadaşlarımızla Afyonkarahisar'daki Frigyayı keşfetmeye geldik” dedi.

Manisa'dan festivale katılan bisiklet tutkunu Özlem Şahin de, bu tür etkinliklerin Türkiye'nin her yerinde yapılması gerektiğini ve ülkede daha sağlıklı bir gençlik oluşacağına dikkat çekti. Kocaeli'den festivale katılan bisiklet tutkunu Gökhan Tülügün ise her yıl benzer festivallere katıldığını herkesi bisiklet kullanmaya davet etti.Festival, pazar günü sona erecek.

Haberin videosu için TIKLAYIN

https://we.tl/t-pwPukszXPc


  • Salı 13.3 ° / 1.2 ° Güneşli
  • Çarşamba 10.4 ° / 2.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 4.9 ° / -1.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu