• BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,60% 0,38
  • EURO

    34,75% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2498,20% 0,57
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00

Fuhuş yapacağını zannediyordu ama…!

Afyonkarahisar’da akıllara durgunluk veren olay geçtiğimiz ay Gazlıgöl’de kiralanan villada gerçekleşti.

ASAYİŞ 6.01.2021 23:11:00 0
Fuhuş yapacağını zannediyordu ama…!

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü ekipleri ihbar üzerine titiz bir çalışma yürüterek, düzenlene operasyonla 3 fidyeci şahsı yakaladı.

İŞ ORTAKLARI POLİSE MÜRACAT ETTİ

Olay geçtiğimiz aylarda Milli Birlik Polis Merkezi Amirliğine gelen Irak doğumlu A.T ve Afyonkarahisar doğumlu Y.B isimli şahıslar,  birlikte emlak işi yaptıkları Irak doğumlu N.A.J.A.H isimli şahsın Afyonkarahisar ilinde yatırımcı olarak bulunduğunu 26.11.2020 günü akşam saatlerinde Irak’ta ikamet eden oğlunun kendilerini arayarak babasından haber alamadığını aynı gün babasının telefon numarasından kendisine ” baban elimizde, 10.000 doları 27.11.2020 günü sabah Irak Bağdat’ta belirteceğimiz bir adrese getirmezsen babanı öldürürüz ” şeklinde babasının elleri kolları bağlı vaziyette  mesajlar ve görüntü geldiğini babasını kaçıran şahsın babasıyla birlikte çalışan Irak doğumlu A.S.H.A olabileceği şeklinde beyanda bulundu. Emniyet ekipleri alınan bilgiler dahilinde konu hakkında adli tahkikata başlattı.

“ELLERİMİ BAĞLADILAR GASP ETTİLER”

Kaçırılan Irak uyruklu N.A.J.A.H isimli şahıs polise verdiği ifadede “Gazlıgöl’de bulunan villaya bir bayanla ilişkiye girmek maksadıyla götürüldüğünü villada bulunduğu sırada aynı villanın üst katında tanımadığı yüzlerinde kar maskeleri bulunan 3 erkek şahsın alt kata inerek kendisini darp etmeye başladıklarını daha sonra şahsın ellerini ve ağızlarını bağladıklarını bu sırada üzerinde bulunan cep telefonu, pasaport, evinin anahtarı ve evinde bulunan kasanın anahtarını zorla aldıklarını, elleri ve ağız bağlı vaziyette fotoğraflarını çektiklerini, Irak ülkesinde bulunan oğlunu sosyal medya üzerinden arayarak 10.000 USD fidye istediklerini oğlunun bu durumu kabul etmemesi üzerine yaklaşık 6-7 saat kadar villa içerisinde alıkoyulduktan sonra ikamet ve kasa anahtarını teslim ederek şahsı bıraktıklarını ayrıca kendisine ait aracında fidyeciler tarafından kaçırıldığını şahsın yaya olarak Gazlıgöl içerisinde yürüdüğü esnada burada bulunan vatandaşlardan yardım istediğini akabinde ticari araç ile ikametine geldiğini ikametini kontrol ettiğinde içeride bulunan kasanın kapısının kilitli olduğunu anahtar ile kasayı açtığında içerisinde bulunan 250.00 Irak Dinarı (1.250 TL) 41.000 USD paranın yerinde olamadığını belirtti.”

ARAÇ İSTANBUL’DA FİDYECİLER FİRARİ

Olay sonrasında şüphelilerin açık kimlik bilgileri ile adreslerinin tespit ve yakalanması yönelik geniş çaplı araştırmalar başladı. Olayda kaçıran şahsa ait aracın şüpheliler tarafından kullanıldığı şahısların olaydan sonra bu araç ile İstanbul iline gittikleri tespit edildi. Kaçırılan şahsa ait araç İstanbul’da terk edilmiş vaziyette bulunması sonrasında araç mağdura polisler tarafından teslim edildi.

FİRARİ FİDYECİLER YAKALANDI

Şüpheli şahısların firar ettikleri anlaşılarak polis tarafından haklarında yakalama kararı çıkartıldı.

Şüpheli şahısların yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalarda olayda adı geçen bayanın Irak uyruklu S.K.M.A isimli şahıs olduğu olayı gerçekleştirenlerin ise yine Irak uyruklu A.S.H.A. – B.A.K.H ve Y.R.A.A isimli şahıslar olduğu tespit edildi. Şüpheli şahıslar eş zamanlı yapılan çalışmalar neticesinde 04.01.2021 tarihinde Afyonkarahisar İl Merkezinde çeşitli adreslerde yakalanarak gözaltına alındılar. Olayın şüphelilerinden Y.R.A.A isimli şüpheli şahıs arama yapılan adreslerde bulunamadı. Firari olarak aranmaya başladı.

Şüpheli şahıslar adliyeye sevk edilerek haklarında adli işlemler başlatıldı. Irak doğumlu, S.K.M.A – A.S.H.A ve B.A.K.H isimli 3 şahıs çıkarıldıklarını mahkemece tutuklanarak cezaevine sevk edildi.


  • Cumartesi 17.6 ° / 5.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.7 ° / 3.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 20.8 ° / 6 ° Güneşli