• BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00

Gelecek nesillere bırakılan kötü bir mirastır

Gelecek Partisi İl Başkanı Niyazi Ertaş, “12 Eylül darbesiyle aydınlar, gençler tutuklandı, onbinlerce insan yargılandı, idam edildi. Gelecek nesillere bırakılan kötü bir mirastır” dedi.

SİYASET 13.09.2021 20:36:00 0
Gelecek nesillere bırakılan kötü bir mirastır

Gelecek Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Niyazi Ertaş, 12 Eylül askeri darbesinin 41. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan Ertaş mesajında şunları söyledi:

“Uzun yıllar birbirleriyle gerilim yaşayan sağcı solcu diye gençler arasındaki gerilimleri toplumsal çatışmaları Demokratik hukuk devleti içinde engelleme imkanı varken engellemeyenler olayları kendi seyri içinde izlemekle yetinenler bir sabah kalktılar ve ülkemizin demokrasisine bir darbe niteliği taşıyan ve ülkemizin itibarı açısından yüz karası olan bir darbeyi hayata geçirdiler.

12 Eylül 1980 sabahından itibaren temel insan haklarının askıya alındığı ve insan onuruyla ilgili ilkelerin göz ardı edildiği, bütün partilerin kapatıldığı, bütün derneklerin kapatıldığı, hakların ihlal edildiği yeni bir dönem başladı.

Siyasi partiler toplumun sözcüsü olarak bunları ifade etme yeteneğini yapamadılar. Çünkü kapatıldılar. Aydınlar, gençler tutuklandı, onbinlerce insan yargılandı, idam edildi.

Gelecek nesillere bırakılan kötü bir mirastır. Hepimiz Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı olarak bu bizim hakkımız. Bu işkencelerde vefat edenlere Allah'tan rahmet , bu günleri yaşayan ve hayatta olan aile fertlerinin acılarını paylaşıyor ve saygıyla anıyoruz. 12 Eylül'ü bir daha yaşatmama sözü veriyoruz.

Gelecek Partisi olarak;

1. Bundan sonra şu veya bu şekilde darbe girişiminde bulunan hangi gerekçeyle olursa olsun bunun karşısındayız ve darbelerin karşısında duran bütün parti, dernek, şahıs ve herkesin yanındayız.

2. İnsanlık onurunu zedeleyen işkence tümüyle ülke gündeminden kalkana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.

3. Kim kültürel kimlikleri reddeder, kim ana dillere baskı uygularsa, kim kılık  ve kıyafetleri için insanlara baskı uygularsa biz karşısındayız.

Her türlü otoriteye karşı

Her türlü şiddete karşı

Her türlü toplumsal karşı

Gelin hep beraber olalım.

Demokraside birleşelim

İnsan haklarının da birleşelim

İnsan onurunda birleşelim

İnsanca yaşamak için omuz omuza verelim.


  • Cuma 18.7 ° / 7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.3 ° / 9.1 ° Güneşli
  • Pazar 23 ° / 10.7 ° Güneşli