• BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,51% 0,04
  • EURO

    34,61% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2432,34% 0,02
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00

Gerekirse burada sizlerle çadır kurarım!

Mağdur halka seslenen Milletvekili Köksal, “Haklarınızı alana kadar da mücadelemiz sürecek bu süreçte asla sizleri yalnız bırakmayacağım. İş çıkmaza girerse eğer gerekirse burada sizlerle birlikte çadır dahi kurarım” dedi.

SİYASET 4.02.2021 23:35:00 0
Gerekirse burada sizlerle çadır kurarım!

2013 yılında Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve dönemin siyasileri tarafından riskli bölge ilan edilen Mısri ve İmaret Camii etrafındaki mahallelerde Kentsel Dönüşüm yapılması gündemdeyken muhalif partiler vatandaşların yanında yer aldı.

Yaklaşık 2 aydır büyük bir sorun haline dönüşen Kentsel Dönüşüm Projesi halkın tepki göstermesi nedeniyle muhalefetteki siyasileri de harekete geçirdi. Muhalif siyasiler halkın yanında yer aldıklarını belirten açıklamalar ve hamleler yaparken iktidarın temsilcileri de halkı mağdur etmeden düzgün bir iş yapmanın peşinde olduklarını kaydediyorlar.

CHP’Lİ HEYET MAHALLE SAKİNLERİNİ DİNLEDİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca ve farklı illerden gelen 30 milletvekili Kentsel Dönüşüm mağduru vatandaşları ziyaret etti.

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar İl Başkanlığının 2 gün şeklinde organize ettiği ziyaretlerde Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, İl Başkanı Yalçın Görgöz, Merkez İlçe Başkanı Ömer Akyıldız ve parti üyeleri hazır bulundu.

AMAÇ: HAKSIZLIĞA DUR DEMEK

Mısri Camii önünde toplanan mahalle sakinleri ile görüşen CHP’li heyet Kentsel Dönüşümün rantsal dönüşüm olmaması için burada olduklarını kaydettiler. İlk sözü alan CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, kentsel dönüşüm kararı alındığı ilk gündem beri konunun takipçisi olduğunu, vatandaşın hakkının yenmemesi için mücadele verdiklerini söyledi. Ne kendisinin ne de partili arkadaşlarının buralarda mülkü bulunmadığını ifade eden Görgöz, tek amaçlarının haksızlığa dur demek olduğunu ifade etti.

GEREKİRSE ÇADIR KURARIM

Başkan Görgöz’ün ardından konuşan CHP Milletvekili Burcu Köksal’da “Mecliste bu haksız fiyatlandırmayı defalarca dile getirdim. Her konuşmamda kentsel dönüşüm rantsal dönüşüm olmasın dedim. Defalarca gelip siz mahalle sakinleri ile görüştüm. Haklarınızı alana kadar da mücadelemiz sürecek bu süreçte asla sizleri yalnız bırakmayacağım. İş çıkmaza girerse eğer  gerekirse burada sizlerle birlikte çadır dahi kurarım” dedi.

KENDİSİNE GİDİNCE RAPOR EDECEĞİM

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca da mahallenin sorunlarını bildiklerini kaydederek, “Bir mahallede kentsel dönüşüm olacaksa önce vatandaşın istek ve talepleri sorulur. Cumhuriyet Halk Partili Belediyelerin yaptığı Kentsel Dönüşüm Türkiye’ye örnek oluyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yaşanabilir Kentler Projesi kapsamında büyük işler başardı. Hak sahiplerinin arzu ve istekleri kapsamında projeler üreterek örnek oldu. Benim buraya gelmemi Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu istedi. Sizin sorunlarınızı biliyoruz ve haklı mücadelenizde yanınızdayız. Genel Başkanımız geçen haftaki grup başkanlığı toplantısında sorunlarınızı kürsüde dile getirdi. Buradaki izlenimleri de kendisine gidince rapor edeceğim” dedi.

VİDEO>>>>

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Av Burcu Köksal ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca’nın konuşmaları şöyle:


  • Salı 25.2 ° / 10.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.1 ° / 12.1 ° Güneşli
  • Perşembe 22.3 ° / 10.6 ° Güneşli