• BIST 100

    9645,02%-0,5
  • DOLAR

    32,53% -0,03
  • EURO

    34,88% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2426,09% -0,15
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00

“Hayır” demeye gittiler, “siz kim oluyorsunuz?” denildi

Mısri mahallesi sakinleri Kentsel Dönüşüm Ofisine başvurarak "hayır"dilekçelerinin işleme alınmasını istedi ancak ofiste çalışan görevlilerin terslenmeleriyle karşılaştı.

GÜNDEM 19.06.2021 00:45:00 0
“Hayır” demeye gittiler, “siz kim oluyorsunuz?” denildi

TOKİ ve Afyonkarahisar Belediyesi işbirliğinde Mısri Mahallesi'nde uygulanmak istenen Kentsel Dönüşüm Projesini kabul etmeyen mahalle halkı “hayır” dilekçesi vermek üzere meydanda bulunan Kentsel Dönüşüm Ofisi önünde toplandı.

Eski Belediye Başkanı Burhanettin Çoban döneminde riskli bölge ilan edilerek Kentsel Dönüşüm Projesi uygulanmak istenen Mısri mahallesi sakinleri Kentsel Dönüşüm Ofisine başvurarak dilekçelerinin işleme alınmasını istedi ancak ofiste çalışan görevlilerin terslenmeleriyle karşılaştı.

SİZ KİM OLUYORSUNUZ? ÇIKIN DIŞARI! 

Mısri Mahallesi'nde uygulanacak Kentsel Dönüşüm Projesini kabul etmeyen hak sahipleri, Kentsel Dönüşüm Ofisi önünde toplanarak bir açıklama yaptılar. Daha sonra ellerindeki dilekçeleri görevlilere teslim etmek isteyen hak sahipleri ile görevliler arasında tartışma yaşandı. Sözlü başlayan tartışmanın büyümesi ile ortam bir anda gerildi. Bazı vatandaşların araya girmesiyle iki tarafta yatıştırılırken, görevliler dilekçelerin sırayla verilmesini ve yoğunluk oluşmamasını istedi. Bir görevlinin: “Siz kim oluyorsunuz? Çıkın dışarı, bana bu şekilde konuşamazsınız” diye vatandaşa çıkıştığı belirtildi.

HAKKIMIZ NEYSE ONU İSTİYORUZ

Afyonkarahisar Kentsel Dönüşüm Dayanışma Derneği Başkanı Serhat Tugan meydanda yaptığı basın açıklamasında; “Sayın Bakanımız, Sayın Belediye Başkanımız açıkladılar. Vatandaş istiyorsa yapacağız, istemiyorsa yapmayacağız dediler. Bizde dernek olarak evet yada hayır demek isteyen herkesi buraya davet ettik. Sizler de şahit oldunuz, sesleri duydunuz, çoğunluk “hayır” diyor.  Biz Kentsel Dönüşüm Projesine karşı değiliz, yapılmasın demiyoruz. Biz bu projeye karşıyız. Bu projeyle yapılmasını istemiyoruz. Bize sorulmadan yapılan bu proje halk tarafından kabul görmüyor” dedi.

BUYRUN BİR KERE DE FAKİRİ GÜLDÜRÜN

Zira bu projeyle herkesin mağdur edileceğini kaydeden Tugan, “TOKİ tarafından eski stadyumdaki satılan arsalara ne emsal verildiyse, burada bizim dededen kalan arsalarımıza da o emsali istiyoruz. Biz çok bir şey istemiyoruz. Hakkımız neyse onu istiyoruz. Verilen fiyatlara bakıldığında Kentsel Dönüşüm Projesinin uygulanmaması, boş durması bundan çok çok iyi. Şu anda zaten ölüsü-dirisi arsanın zaten o para. Bizler bu şekilde eski usulüne göre fiyatın verilmemesini, yapılan projede ortada bir kar varsa bu karın vatandaşa dağıtılmasını istiyoruz. Bu proje bittikten sonra çıkmaz sokak kalmayacak, bütün arsalar hemen hemen eşit değerde olacak, hepsi değerli olacak. Bu kıymetin vatandaşa teslim edilmesini istiyoruz. Buyrun bir kere de fakiri güldürün” ifadelerine yer verdi.  

BU PROJENİN İPTALİNİ İSTİYORUZ

Başkan Tugan sözlerini şöyle sürdürdü: “Buranın yüzde 20’si zengin ise de yüzde 80’i fakirdir, ya bırakın verin yüksek katları bu mahalleler coşsun. Fakir fukara ev görsün. Niye 180 ay borç ödeyeceğiz biz. Burada yaşayanların çoğunun 180 ay borç ödeyecek yaşı yok. Biz Kentsel Dönüşüm Projesinin yapılmasını istiyoruz fakat bu projenin iptalini istiyoruz. Oturalım, insanların mağdur olmadığı, Burhanettin Çoban beyin yaptığı projeyi detaylarıyla görüp uygulayalım. Biz şu anki projenin detaylarını bilmiyoruz. Dairenin resimleri var ancak içini göremiyoruz.

HİÇBİR ŞEY BİLMİYORUZ

Hangi daireyi alacağımızı bilmiyoruz. Öte yandan dükkan fiyatları neden açıklanmadı? Dükkanlar kimlere verilecek? Krediler ne kadar kullanılacak? Daireler ne zaman teslim edilecek, fiyatı bittikten sonra ne olacak?  Burada TOKİ’nin doğrusunu yanlışını tartışmıyoruz. Açıklama doğru-dürüst yapılmıyor. Bugün metahhide verilmiş olsa çeşmenin markasına, peteğin, kombinin markasına kadar belirtiyor. Ama biz şuan TOKİ’den daire alırsak metrekaresi dışında hiçbir şey bilmiyoruz.”

BEN NASIL ÖDEYECEĞİM?

75 yaşındaki Nazik Ertaş ise, bu yaştan sonra borçlanmak istemediğini, borçlanmadan ev sahibi olmak istediğini belirterek, “Yaşım 75, hem evim gidiyor, hem de borçlanıyorum. Tam 171 bin lira... Ben bunu nasıl ödeyeceğim, nereden vereceğim? Ben devletten aylık alıyorum. Ben devlete mi vereceğim, devlet bana mı verecek? Yaşım 75, bugün varım, yarın yoğum. Çocuklarıma kalsa çocuklarım her gün yevmiyeyle çalışıyor, evleri kira, kendilerine anca yetiyor. Yapılacaksa adaletlice yapılsın. Biz bu şekilde istemiyorz” dedi.

AFYON MANŞET HABER


  • Perşembe 22.3 ° / 10.6 ° Güneşli
  • Cuma 21.6 ° / 8.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 6.9 ° Güneşli