• BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,60% 0,38
  • EURO

    34,75% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2498,20% 0,57
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00

Hepimiz için büyük onur ve gurur kaynağı

Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Bu millet gazi millettir. Bu gazi milletin bir ferdi olmak hepimiz için büyük onur ve gurur kaynağıdır” dedi.

SİYASET 20.09.2020 21:43:00 0
Hepimiz için büyük onur ve gurur kaynağı

Bütün gazilerin Gaziler Gününü en kalbi duygularıyla tebrik eden Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Vatanın yiğit evlatları ve çok kıymetli aileleri için elimizdeki bütün imkânları seferber etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Gaziler Günü nedeniyle yazılı basın açıklaması yapan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, şunları söyledi: “Aziz milletimiz, şanlı zaferlerle tarihin akışını değiştirirken, "ölürsek şehit, kalırsak gazi oluruz" düsturuyla; tarih boyunca şehitlerimizin ve gazilerimizin açtığı yolda ilerleyerek coğrafyalar fethetmiş, devletler kurmuş ve en zor şartlar altında vatanına, bayrağına ve istikbaline sahip çıkmıştır.

Milletimiz 1071'de Anadolu'nun kapılarını açarken, Çanakkale ve İstiklal Savaşları'nda vatanına sahip çıkmıştır. Terörle mücadelede ve 15 Temmuz'da hain FETÖ'ye karşı istikbalimizi koruyarak gaza anlayışını bütün değerlerin üzerinde tutmuştur.

BU MİLLET GAZİ MİLLETTİR…

Ay yıldızlı al bayrağımız, şehit ve gazilerimizin kanları sayesinde vatanımızın semalarında gururla dalgalanmakta, ezanımız beş vakit minarelerimizden özgürce okunmaktadır.

Bugün bu topraklarda huzur içinde yaşıyorsak bunu şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Milletimiz, atalarımızdan miras kalan kadim gaza anlayışıyla, bugün de istiklaline ve istikbaline yönelen bütün tehditlere karşı koymaktadır.

Bu millet gazi millettir. Bu gazi milletin bir ferdi olmak hepimiz için büyük onur ve gurur kaynağıdır.

DEVLETİMİZ HER DAİM GAZİLERİMİZİN YANINDADIR… 

Hükümetimiz; gazilerimizin taşıdıkları onura yaraşır bir şekilde hayatlarını devam ettirmeleri için eğitimden istihdama, ekonomiden sosyal hayata kadar bütün alanlarda desteklemeyi sürdürmektedir. Vatanın yiğit evlatları ve çok kıymetli aileleri için elimizdeki bütün imkânları seferber etmeye devam edeceğiz.

Bu düşüncelerle 19 Eylül 1921 tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 'Müşir ve Gazi' unvanı verilişinin

sene-i devriyesini ve bütün gazilerimizin Gaziler Günü’nü en kalbi duygularımla tebrik ediyorum. Aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmetle yâd ediyorum. Hayatta olan gazilerimize Rabbim’den hayırlı bir ömür niyaz ediyor, saygılar sunuyorum.”


  • Cumartesi 17.6 ° / 5.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.7 ° / 3.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 20.8 ° / 6 ° Güneşli