• BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,27% 0,30
  • EURO

    35,11% 0,73
  • GRAM ALTIN

    2273,80% 0,92
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51

Her kapak bir umut

Afyonkarahisar Belediyesi, Başkan Mehmet Zeybek’in talimatı ile sosyal sorumluluk projelerine destek olmayı sürdürüyor.

GÜNDEM 3.12.2021 20:48:00 0
Her kapak bir umut

Afyonkarahisar Belediyesi, Kent Konseyi, Türkiye Sakatlar Derneği Afyon Şubesi ve Muhtarlar Derneği’nin iş birliğinde başlatılan plastik kapak toplama kampanyasına destek oldu. 

Afyonkarahisar’da plastik kapak toplama kampanyası başlatıldı. Bu kampanya ile şehrimizde plastik kapaklar umuda dönüşüyor. Toplanan her bir plastik kapak, engelli bireyler için tekerlekli sandalye, akülü araç, baston ya da işitme cihazı gibi onların yaşamını kolaylaştıracak araçlara dönüşüyor. Toplanan kapaklar,  Afyonkarahisar Kent Konseyi ve Türkiye Sakatlar Derneği Afyonkarahisar Şubesi’ne teslim edilebiliyor.

PLASTİK KAPAKLARI ATMAYIN BİRİKTİRİN

Ayrıca Gençlik Merkezi gönüllüleri de toplanan kapakları neredeyseniz oradan teslim alıyor. Belediye tarafından sıfır atık faaliyetleri kapsamında destek verilen "Plastik Kapak Kampanyası" atık ayrıştırma ve çevre bilinci konularında farkındalık oluşturması ve şehrimizde yaşayan ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlarımıza da tekerlekli sandalye temin edilmesine olanak sağlıyor.

Plastik kapakları toplayarak, ortopedik engelli bireyin tek başına hareket etmesini, özgürce gezmesini, alışveriş yapabilmesini ve yaşadığı dünyayı keşfetmesini sağlayabilirsiniz. İçtiğiniz su şişesinin ya da damacananın, zeytinyağınızın, meşrubatınızın kapağını atmak yerine biriktirirseniz sizler de engelli vatandaşlarımızın hayatlarına özgürce devam etmelerine yardımcı olabilirsiniz.

“KAPAKLARIN RENGİ VE CİNSİ ÖNEMLİ DEĞİL"

Türkiye Sakatlar Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Faruk Özkara herkesi kampanyaya destek vermeye davet etti. Özkara, “Tüm plastik kapaklar kampanyamızda geçerli. Kapakları çöpe ya da doğaya atmayalım, onların gelirleri engelli bireylerin ihtiyaçlarını karşılasın. Kapaklar kaybolup gitmesin, hem doğaya hem de engelli kardeşlerimize faydalı olması için bu kampanyayı başlattık. Kapakların rengi ya da cinsi önemli değil her plastik kapak kampanyamızda geçerli. Toplanan kapakları Kent Konseyi ve Türkiye Sakatlar Derneği olarak bizler teslim alabiliyoruz. Aynı zamanda şehrin muhtelif yerlerinde de toplama noktaları oluşturuluyor. Herkes bir engelli adayıdır aslında, bunu aklımızdan çıkarmadan vatandaşların, tüm Afyonkarahisar’ın bu kampanyaya destek vermesini bekliyoruz. Engelli bireylerimizin hayatında çok zorluklar var, sandalyesi olmadığı için sosyal hayatı, dışarıyı göremeyen bireylerimiz var. Onlara umut olmak, destek çıkmak için sizlerde ‘her kapak bir umut’ kampanyasına destek olun” diye konuştu.


  • Perşembe 20.6 ° / 6.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.7 ° / 7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.3 ° / 9.1 ° Güneşli