• BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05

Her türlü övgü ve takdiri hakediyorlar

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek; “Görevlerini layıkıyla yürüten değerli basın mensuplarımız, her türlü övgü ve takdiri hak etmektedirler” dedi.

SİYASET 23.07.2021 22:33:00 0
Her türlü övgü ve takdiri hakediyorlar

24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek; Afyonkarahisar’daki basın-yayın çalışanlarının bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de yapacakları duyarlı çalışmalar sayesinde ilimizin her alanda başarılı olacağını söyledi.

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Basın özgürlüğünün önemine dikkati çeken Başkan Zeybek, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de yaptığı önemli hizmetlerle halkın haber alma hakkını kullanmasını sağlayan basının, insan haklarının önemli güvencelerinden birini teşkil ettiğini belirtti.

Düşünce ve ifade özgürlüğünün en etkili aracı durumunda bulunan basının çağdaş ve demokratik hayatın vazgeçilmez en önemli unsurlarından ve olmazsa olmazlarından biri olduğunu kaydeden Başkan Zeybek mesajında, “Günümüzde her insanın bilgiye ulaşma, doğruları öğrenebilme ve kendi fikirlerini ifade edebilme özgürlüğünün en temel hakkı. Basın, kamu adına gerçekleri araştırma, doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatma mesleğidir. Günümüzde hızla gelişen kitle iletişim araçları ile birlikte etkinliği her geçen gün artan basın kuruluşları, haberleşme özgürlüğünün kullanılmasında önemli rol oynamaktadır” dedi.

Basın özgürlüğünün önemine dikkati çeken Mehmet Zeybek, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de yaptığı önemli hizmetle halkın haber alma hakkını kullanmasını sağlayan basının, insan haklarının önemli güvencelerinden birini teşkil ettiğini belirtti.Basın çalışanlarının, meslek ilkelerine bağlı, doğru, tarafsız, kişilik haklarına saygılı habercilik anlayışını benimsenmeleri ve basın meslek kurallarının uygulayıcısı olmaları gerektiğini ifade eden Zeybek, çağdaş bir toplum için basının güvenilirliğinin ve tarafsızlığının büyük önem arz ettiğini söyledi.

Başkan Mehmet Zeybek; “Afyonkarahisar’da ki basın-yayın çalışanlarının bu sorumluluk bilinciyle yaptıkları ve yapacakları duyarlı çalışmaların ilimizin her alanda başarıya ulaşmasında büyük katkı sağlayacağına inancım tamdır. Basının demokrasinin vazgeçilmezi olduğu gerçeğini, 15 Temmuz 2016 tarihinde ülkemizde yaşanan menfur darbe girişimi sırasında bir kez daha idrak etmiştir. Demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelmektedir. İfade özgürlüğü ve onun ayrılmaz bir parçası olan basın özgürlüğünün öneminin bir kez daha anlaşıldığı bugünde gazetecileri daha iyi anlayabilmek, basın çalışanlarının ne zorluklar altında haber yaptığını bilmek ve onlara saygı duymak daha da bir anlam kazanıyor. Özgürlüklerin ilerlemesi, toplumun bilgilendirilerek bilinçlendirilmesi, vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması, kamuoyu oluşturulması gibi önemli görev ve sorumlulukları üstlenen basın, bu önemli görev ve sorumlulukları yerine getirirken meslek ilkelerini ve etiğini gözetmeli, kişilik haklarına ve özel hayatın gizliliğine saygı göstermeli, doğru olmayan haberlerden kaçınmalıdır. Görevlerini bu anlayışla yürüten değerli basın mensuplarımız, her türlü övgü ve takdiri hak etmektedirler” dedi.

Demokrasinin temel taşlarından olan 'Basın Özgürlüğü ‘nün, şeffaf yönetim ilkesinin de yapı taşlarından olduğunu aktaran Başkan Zeybek mesajının son bölümünde, basın-yayın kuruluşlarında çalışan tüm basın mensuplarının 'Basın Bayramı'nı tebrik ederek, çalışmalarında başarılar diledi.


  • Perşembe 22.7 ° / 9.5 ° Güneşli
  • Cuma 21.5 ° / 7.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.6 ° / 5.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu