• BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,60% 0,38
  • EURO

    34,75% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2498,20% 0,57
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00

“İhsaniye’deki Allah Dostları” kitabı çıktı

Afyonkarahisar’lı emekli öğretmen araştırmacı yazar Şaban Korkmaz ve araştırmacı yazar Ahmet Kaplan’ın “Afyonkarahisar’ın İhsaniye İlçesinde bulunan Allah dostları” isimli kitabı basına tanıtıldı.

YAŞAM 10.10.2021 19:33:00 0
“İhsaniye’deki Allah Dostları” kitabı çıktı

Basın mensuplarının katıldığı kitap tanıtım toplantısı, saat 11’de özel bir mekânda yapıldı. Katılımcılara ikram edilen keşkek ve tatlı ikramı sonrasında, Ahmet Kaplan açıklamalarda bulundu. Kaplan; “Afyonkarahisar’ın İhsaniye ilçesinde, çok sayıda Allah dostu var, vakti zamanında bu Allah dostları Anadolu’ya irşat maksadı ile gelmiş ve toplumu irşada davet etmişlerdir. Bizde bu Allah dostlarını bu kitabımızda toparladık. Toplamda İhsaniye bölgesinde 33 köy var iki tanesi hariç 31 köyümüzün tamamında, Allah dostları var, Türbeleri var. Bizde bu Allah dostlarını daha fazla ön plana çıkarmak adına, bu kitabımızı bastırdık. Söz konusu bu köylere bu kitaplarımızdan ulaştıracağız, katılımlarınızdan dolayı teşekkür ederim” dedi.

AMACIMIZ BİLGİ BİRİKİMİNİ AKTARMAK

Şaban Korkmaz ise açıklamasında; “Bu kitabı çıkarmamızdaki amacımız, gençlerimize bu Allah dostlarını tanıtmak onların buralara neden geldiğini,  bu bölgelerde neler yaptıklarını anlatmak adına, gelecek nesillerimize aktarmak adına böyle bir kitabı bastırdık. Kütüphaneler Genel Müdürlüğüne altı adet kitabımızı ayırdık, oraya vereceğiz. Diğer kalan kitaplarımızı da, eşimize, dostumuza faydalansın diyerek dağıtacağız. Amacımız bu işten kesinlikle bir rant yada para kazanma hırsı değil, biz tamamen Allah rızası için bu kitabımızı bastık gelecek genç nesillerimize böyle değerli bir bilgi birikimini aktarmak amacımız. Bizleri kırmayarak buraya kadar gelip bu tanıtım toplantımıza icabet ettiğiniz için hepinize teşekkür eder saygılarımı sunarım” dedi.

Daha sonra tanıtım toplantısına katılan basın mensuplarına, imzalı kitap hediye edildi. Katılımcılara kitap hediye edilmesinin ardından toplantı sona erdi.


  • Cumartesi 17.6 ° / 5.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.7 ° / 3.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 20.8 ° / 6 ° Güneşli