• BIST 100

    9806,03%0,86
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,92% 0,34
  • GRAM ALTIN

    2432,93% 0,41
  • Ç. ALTIN

    4000,71% 0,15

İşadamları vergi indirimi istiyor!

ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci, “Ekonomimizin üretim ve istihdam yükünü çeken tüccar, sanayici ve ihracatçı firmalarımıza da vergi ödemelerinde kolaylık ve indirim getirilmesini talep ediyoruz” dedi.

EKONOMİ 22.10.2021 23:06:00 0
İşadamları vergi indirimi istiyor!

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi’nin 2021 yılı Ekim ayı olağan toplantısı, ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci idaresinde, küresel salgın kurallarına uygun olarak ATSO Meclis Salonu'nda düzenlendi.

VALİ AHMET ÖZYURT'A RAHMET DİLİYORUM

Toplantının açılış konuşmasını yapan ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci, “Sözlerime başlamadan önce Meclis Üyemiz, TOBB Delegemiz, değerli ağabeyim Ahmet Karakol’un vefatını üzüntüyle öğrendim. Üretim ve istihdam odaklı düşünen, ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşan Merhum Ahmet Karakol’a Allah’tan rahmet, ailesine ve iş dünyamıza başsağlığı diliyorum. Yine 8 ay önce kaybettiğimiz Meclis Üyemiz Merhum İsmail Mühsürler’i de bu vesile ile rahmetle anıyorum. Geçen hafta İscehisar’da meydana gelen ve yüreklerimizi yakan trafik kazasında hayatını kaybeden öğrencilerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı; yaralı öğrencilerimize acil şifalar diliyorum.

Afyonkarahisar'da görev yaptığı sürede önemli hizmetler yapan Valimiz Ahmet Özyurt'a da Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

SİZLERDEN UZAK KALMIŞTIK

Merdivenci, uzun bir aradan sonra ilk kez fiziki toplantı düzenlendiğini belirterek "Dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgını dolayısıyla 2020’nin Mart ayından bu yana sizlerden uzak kalmış, toplantılarımızı yüzyüze yapamamıştık. Hatırlarsınız; en son Ekonomi Uzmanı Prof. Dr. Emre Alkin’i 6 Mart 2020 tarihinde Odamız Meclis Salonu’nda misafir etmiştik. Artan vakalar ve toplum sağlığını koruma amaçlı alınan tedbirler kapsamında 2020 yılı Mart ayı Meclis toplantımız dahil olmak üzere sonraki tüm Meclis toplantılarımızı video konferans yöntemiyle düzenlemiştik.

BİRÇOK FİRMA AFYONKARAHİSAR’I TEMSİL ETTİ

Merdivenci, konuşmasına şöyle devam etti: "Eylül ayının sonunda 55’inci Uluslararası Marmomacc Mermer Tasarımı ve Teknolojileri Fuarı’nda Odamız’ın üyesi birçok firma Afyonkarahisar’ı temsil etti.

Odamız adına Meclis Üyemiz ve TOBB Delegemiz Sayın Adnan Demirel, ilimizi temsil eden firmalarımıza Teşekkür Plaketi takdim etti. Biz de hem Sayın Adnan Demirel’e, hem de ilimizi İtalya’da temsil eden firmalarımıza teşekkür ediyoruz.

Avrupa Birliği destekli Mermer Sektöründe İş Sağlığı Güvenliğinin Geliştirilmesi Projesi kapsamında Afyonkarahisar, Bolvadin, Çay,  Dinar ve İscehisar’da yüzyüze iki eğitim düzenledik. Emirdağ’da video konferans üzerinden, Sandıklı’da da bir adet yüz yüze eğitim gerçekleştirdik.

Ayrıca Afyonkarahisar’da da geniş katılımlı bir seminer, yine Emirdağ’da da video konferans sistemi üzerinden seminer düzenledik. Bu projemiz ile, Afyonkarahisar’ın lokomotif sektörü olan mermercilikte önemli bir farkındalık oluşturduğumuza inanıyorum. Bu vesile ile, işletmelerimize ve işçi kardeşlerimize iş kazasız günler diliyorum."

TOBB’A YAKIŞAN BİR MEKAN OLMUŞ

Merdivenci, istişare toplantısı dolayısıyla ziyaret ettiği Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nı beğendiğini belirterek, "Hafta sonu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın M. RifatHisarcıklıoğlu’nun liderliğinde restore edilen eski adıyla Yassıada, yeni adıyla Demokrasi ve Özgürlükler Adası’nda düzenlenen Meclis Başkanları Bilgilendirme Toplantısı’na katıldım. Demokrasi ve Özgürlükler Adası, TOBB’a yakışan bir mekan olmuş. Bu nedenle Sayın Başkanımız Hisarcıklıoğlu ve ekibine teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca, demokrasi şehitlerimiz Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan’ı rahmetle anıyorum" ifadelerini kullandı.

İŞ DÜNYASININ EN BÜYÜK SEVİNCİ OLACAK

İş dünyasının ekonomi hakkındaki taleplerini de gündeme getiren Merdivenci,

"Bildiğiniz gibi, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda Vergi Usulü Kanunu'nda değişiklik öngören yasa teklifi kabul edildi. Bu teklif ile basit usuldeki 850 bini aşkın vergi mükellefine vergi muafiyeti getirildi. Bu olumlu adımdır, destekliyoruz. Ancak ekonomimizin üretim ve istihdam yükünü çeken tüccar, sanayici ve ihracatçı firmalarımıza da vergi ödemelerinde kolaylık ve indirim getirilmesini talep ediyoruz. Şuna yürekten inanıyorum: Hükümetimiz iş dünyasına yönelik böyle bir düzenleme yaparsa; iş dünyası vergiden muaf tutulduğu dilimi istihdam olanaklarını artırmak için harcayacaktır. Fazladan bir kişinin bile evine ekmek götürmesini sağlamak, iş dünyamızın en büyük sevinci olacaktır" dedi.

AİLE ŞİRKETLERİNDE KURUMSALLAŞMA KİTABI HEDİYE EDİLDİ

Merdivenci, konuşmasına şöyle devam etti: "Bu akşamki toplantımızda sizlere Adnan Nur Baykal’ın yazdığı Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma kitabını hediye ediyoruz. Bu kitabı tedarik eden ve sizlere ulaşmasını sağlayan TOBB Afyonkarahisar Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Mustafa Özkan ve yönetimine teşekkür ediyorum. Kitaptan yararlanacağınızı düşünüyorum. Gelecek hafta, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı coşkuyla kutlayacağız. Cumhuriyetimiz’in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle anıyorum.

Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır."

HESAP HÜLASASI OYBİRLİĞİYLE TASDİK EDİLDİ

Toplantının ikinci gündem maddesinde 2021’in Eylül ayı Meclis Toplantısı’nın karar özetleri, oybirliğiyle kabul edildi.

Toplantının üçüncü gündem maddesinde 2021’in Eylül ayı Hesap Hülasası oybirliğiyle tasdik edildi. Toplantının dördüncü gündem maddesinde, ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Anlıak, Yönetim Kurulu’nun Eylül-Ekim 2021 faaliyetleri hakkında sunum yaptı.

Toplantının son gündem maddesi olan “Dilek ve Temenniler” bölümünde Meclis Üyeleri Ahmet Hikmet Dönerkaya, Ali İhsan Çiloğlu, Cemil Uluışık, Halil Hasırcıoğlu, Halit Özutku, Hüseyin Şehitoğlu, İbrahim Sömer, Mustafa Özer söz alarak görüşlerini dile getirdi.

ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci, Dilek ve Temenniler bölümünün ardından, katılımları dolayısıyla Meclis Üyeleri’ne teşekkür ederek toplantıyı kapattı.


  • Perşembe 22.3 ° / 10.6 ° Güneşli
  • Cuma 21.6 ° / 8.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 6.9 ° Güneşli