• BIST 100

    9885,15%1,73
  • DOLAR

    32,46% -0,06
  • EURO

    34,84% -0,33
  • GRAM ALTIN

    2445,86% 0,41
  • Ç. ALTIN

    4005,94% 0,35

İstifanın ardından kulisler hareketlendi

AK Parti İl Başkanı Hüseyin Sezen’in istifasının ardından siyaset kulisleri de hareketlendi.

SİYASET 22.09.2020 20:25:00 0
İstifanın ardından kulisler hareketlendi

AK Parti İl Başkanı Hüseyin Sezen’in istifasının ardından özellikle sosyal medyadan ve bazı basın kuruluşlarından İl Başkanlığı koltuğuna oturacak isimler zikredilmeye başlandı. En fazla ismi zikredilenler arasında teşkilatlarda çeşitli görevlerde bulunmuş olan Semai Kaya yer alıyor.

Geçtiğimiz günlerde görev süresi dolduğu için Merkez İlçe Başkanlığını devreden Bülent Eser, uzun yıllar siyaset yapmış olan eski Milletvekili Halil Ürün, geçtiğimiz genel seçimlerde Milletvekili Adayı olan Rasime Fedakar, Ahmet Keser, Şükrü Ersoylu, Ömer Taşkapılı gibi isimler zikredilmeye başlandı.

Kasım gibi yapılması muhtemel AK Parti İl Başkanlığı seçimlerinde kimin aday olarak çıkacağı henüz çok erken ancak AK Parti genel merkezi, seçimlerde tek adayla çıkmayı tercih ediyor. AK Parti İl Başkanlığı için “Ben varım” diyerek ortaya çıkanların Ankara’ya çağrıldığı ve tek aday üzerinde birleşmesi sağlandığı biliniyor.  

Öte yandan istifa eden İl Başkanı Hüseyin Sezen’e Genel Merkezde önemli bir görev verileceği de kulislerde konuşulan bilgiler arasında yer aldı.

Dün düzenlediği basın toplantısı ile AK Parti İl Başkanlığı’ndan istifa eden Hüseyin Sezen, bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Sezen, eski İl Başkanları; Burhanettin Çoban, Mehmet Zeybek  ve İbrahim Yurdunuseven’i ziyaret etti.

Neden il başkanlığından istifa ettiğini açıklayan Hüseyin Sezen, ilk olarak Milletvekili İbrahim Yurdunuseven’i ziyaret etti. Daha sonra Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’i ziyaret eden Sezen, İl Genel Meclis Başkanı Burhanettin Çoban’ı da ziyaret etti. Sezen böylece kendi il başkanlığından önce AK Parti’de il başkanlığı yapmış her üç ismi de ziyaret etmiş oldu.

AFYON MANŞET HABER

 


  • Cuma 21.6 ° / 8.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 6.9 ° Güneşli
  • Pazar 24.9 ° / 8.6 ° Güneşli